Ja rozumiem wszystko jedni naganiaja na spadki drudzy na wzrosty ale tak serio. Czemu to aż tyle spadło ? Bo czytam ten raport porownuje wyniki itd i nie wiem nadal stad moje pytanie bo moze cos mi umyka. Podpowie ktos ?
Przede wszystkim aby dokupić jak najwięcej akcji tanio pod dużą dywidendę i zarobić na niej... W przyszłym roku dywidenda znowu wyższa niż w tym... Pewne więc 8% w tym i ponad 8% w przyszłym a pewnie kurs w miejscu nie będzie stał jak widać po wynikach.... I jak więcej osób będzie miało taki pomysł...
Dnia 2024-07-01 o godz. 08:50 ~Eko napisał(a): > Powód urealnienia wyceny? Bo w wczesniej była nieuzasadnienie napompowana? Nowy na giełdzie? :)))
Dobra wasze odpowiedzi zachecily mnie do zakupienia akcji tej spolki ;) Takze witam na pokladzie. Co do bycia nowym na gieldzie pudlo inwestuje od 7 lat. I to ty chyba raczej jestes nowy na gieldzie jesli dla Ciebie C/Z=11 i dywidenda na poziomie 8% to normalna wycena dla spolki technologicznej ktora od 10 czy tam wiecej lat poprawia rok w rok wynik netto ;) No nic pozostaje mi cie pozdrowic lekko usmiechniety kolego ;)
maratonczyk eko to taki nasz lokalny troll jemu sie wydaje ze jest fajny. kazda spolka ma taka troll maskotke no i my tez. Witaj na pokladzie milo ze nie tylko ja umiem liczyc w tym kraju
tylko ze moj argument nie jest chyba ty tylko ze C/Z jest niski jak na taka spolke bo zazwyczaj takie spolki chodza po C/Z ok. 18-20 :) takze polecam zluzowanie gumy
Dnia 2024-07-01 o godz. 09:37 ~Eko napisał(a): > Jan tam wejście po 78? To wystarczająco ci zluzowalo gumę? :))))
zawsze prowadzisz tak niemerytoryczna dyskusje ? czy tylko dzisiaj uwazam ze 78 jest jak najbardziej ok to polowa ceny z zeszlego roku ktora moim zdaniem byla zasadna dla takiej spolki...wiec licze w perespektywie roku - dwoch na minimum 100% ze wzrostu kurs + bonus z dywidend pewnie total return zakreci sie w okolicach 120% ;) A Ty tak dla rozrywki naganiasz tu na spadki czy ktos cie zatrudnil ? bo jak to drugie to w sumie wspolczuje bo niektorzy nie musza pracowac na etacie hahahaha
Xyz pisz już z swojego nicka, przecież widać, że to ty, nikt inny się tutaj tak nie deprecjonuje :))))
Swoją drogą, jeśli dla ciebie dominującym wskaźnikiem, który określa wartość spółki jest C/Z to miej Panie w opiece Twoje środki :))))
Za 3 dni jak będzie po 69 zl znowu zmienisz nick, żeby wyszło, że jednak trafiłeś w dołek? :))) pogratuluj mi lepiej tego, że od początku mówiłem, że pierwszy przystanek na 74 (DOKLADNIE NA 74), a reszta zależy od tego co pokażą w środę :))))