Kolejny tydzień przed nami. Dokąd nas zaprowadzi? Czy wzrosty jeszcze potrwają? Czy znowu będą się emocjonować wyborami we Francji? Czy może będziemy nadal grali swoje? Zobaczymy.
Ładnie z rana wszystko wyglądało. Przykre, że CAC to właśnie formacja spadkowa. U nas wyciąg na tle otoczenia i niestety, ale raczej spadki w konsekwencji. Ostatnio z poziomu 2577 mega podaż. Miesięczne świece kierunek raczej jednoznaczny.
2700 - ok. Tylko pytanie czym to zrobić? W20 to w dużej mierze banki, a tam silny opór ok 14k. Dodatkowo PKO BP podwójny straszy. Jeśli robić 2700 to czym? Dodatkowo CAC oddał blisko 140pkt w 2h. SP vix +5,47%.
Jankes się wybronił a co niektórzy wieszczyli spadki. To co u nas jutro fachury? Co wam kreski mówią? Jedziemy na nowe szczyty czy będzie podwójny szczyt? A może to koniec wzrostów?
można się pokusić o prognozę na dziś :-) otwarcie low, następnie góra z 20-30 punktów, no i zamek w okolicach otwarcia. Czy tak będzie? LOP spadł, co wychodziło? Raczej L na tym poziomie.
ja zamykam kramik i wracam dopiero w około 15.09 na gielde teraz szkoda czasu ale zeby nie było zostawiłem sobie dla jaj 3 s ki po 2555 oczywiscie ze stopem na 60 niech chce mi sie stresowac wieksza ilościa i zagladac co chwila w wakacje
A nie sądzicie, że Sapinka zrobiła korektę płaską a-b-c i leci wyżej zaraz? Śmiejecie się z fal, ale oni może nie zrobili jeszcze 3ki, co dawałoby poziom ca 5900 i tam 3ka dopiero, a gdzie 5ka?
Sytuacja jest mocno zmienna i dynamiczna, ale na bankach to wypadałoby jakąś 5kę w maxie zrobić. Nikt nie jest pewien pozycji i to jest piękne ;-) Jak Jankes sobie pójdzie w kierunku 5900 to my chyba nie będziemy się opierać ;-)
1ka - 09-2022 - ca 3600 2ka - 03-2023 - ca 3870 i teraz by wypadało 3 fale w górę 1ka - 4640 2ka - 4140 3ka - 5330 4ka - 4960 5ka -5800-5900? Korekta wyższego rzędu - i ponownie 1-5 gdzieś powyżej 6k i tam dopiero koniec całego Elliotta.
No tak może być. Dla mnie to na razie teraz jest tylko korekta w trendzie wzrostowym a nie zmiana trendu. Zmiana trendu dopiero może być jak zacznie się recesja i cięcia stóp procentowym a to właśnie może być pod koniec roku albo na początku przyszłego. Do końca roku sp 500 powinien być dużo wyżej ale wiadomo korekty większe czy mniejsze będą po drodze.
Nie wiem teraz ciężko powiedzieć, ale wielu analityków prognozuje ze wig20 może dojść między 2800 a 3000 pod koniec roku , więc by się zgadzało z tym że na sp500 będzie nawet 6000
Są dwie opcje albo zejdziemy między 50 a 61,8% ostatniego wzrostu I później lecimy na 2650 albo lecimy na 2300 od razu. Osobiscie obstawiam scenariusz 1. Nie wiem skąd te wartosci 2700 i 2200 wzięli.
Jeżeli szybko (w ciągu 3-4 sesji) nie wrócimy ponad 2540, to obstawiam zjazd do 2400. Tam powinna pojawić się silna obrona byczków. W tych okolicach przebiega linia szyi potencjalnego RGR-a (17.04 - 14.06). Poza tym jest to również poziom wieloletniej linii trendu spadkowego, naruszonego w lutym 2024. Wydaje mi się, że nie byki wybronią ten poziom, co dałoby szansę na wdrapanie się na nowy szczyt ponad 2600. Jednak gdyby 2400 padło, to groziłoby to spadkami poniżej 2200 (zasięg RGR).
Jak myślicie że na giełdzie jest ciężko zarobić , to spróbujcie zagrać u sportowego bukmachera . Tam to 98 % przegrywa . U nas ''tylko'' 85% . Oczywiście to tylko statystyka .