Warunki rynkowe umowy na zlecenie więc jest to nawet w espi z Nintendo. Robisz coś na zlecenie, dostajesz pieniądze za kolejne etapy produkcji. W Espi napisali, że nie odbiegają od warunków rynkowych więc nie ma zapisów o % od sprzedaży. Doczytajcie i macie konkret
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Pożyjemy zobaczymy kto ma rację. XDDDDDDDDDDDDD
To teraz przy raporcie napiszesz, że nie dostali żadnej kasy ze sprzedaży co ma potwierdzić Twoją tezę - bo nie dostaną. Dostaną dopiero jak gra będzie miała premierę czyli zakończą w pełni swoje prace i gra trafi do graczy.
Kolego, standardem rynku jest prowizja dla dev która jest bardzo niska, i prowizja dla ip ownera i na końcu prowizja dla wydawcy. To są standardy. Wszystko inne jest odstępstwem od standardów rynkowych. Jesli byłoby inaczej to by spółka wprost napisała - Spółka otrzyma wynagrodzenie ryczałtowe. Właśnie ryczałt (ukryty w Twoim zleceniu) nie jest standardem. Przekonał się o tym Pan Sapkowski swego czasu i wielu innych, którzy na ryczałcie wyszli jak Zabłocki na mydle.
Standardem jest, że robota na zlecenie a po angielsku work for hire polega na zapłacie za wykonaną pracę. Możliwe jest rozszerzenie takiej standardowej umowy o zapis o % od sprzedaży. Jednak w ESPI jest wyraźnie napisane, że ich deal z Nintendo "nie odbiegają od standardów rynkowych stosowanych w tego typu umowach" doczytaj
NIe chce mi się komentować dłużej. Naganiaj dalej.. Ps. Megapixel nie wydaje nic. Jest tylko dev. Powiedz mi jakim cudem mają przychody ze sprzedaży produktów co kwartał i to na różnych poziomach, ostatnio co raz gorzej bo nic nowego nie wydano co wyprodukowali więc ledwo ciągną koniec z końcem bo ile mogą sprzedawać się kilka gier ? :D
Ps. zaraz mi powiedz, że forek im płaci co kwartał za ich produkty :D Odpowiem od razu - nie. Nie płaci. Dał im tylko pożyczkę na dalsze prace aby dowieźli co mają i potem żyli z % tak jak żyli dotychczas.
szkoda czasu i pisania na tłumaczenia ,przyjdzie czas /raport za 1 kwartał / i wszystko się wyjaśni ,tylko tych podpisów już tutaj nie będzie ,ludzie zostaną ,tylko podpisy zmienia i zaczną piać z zachwytu ile to zarobił forek ,jest tanio /bo jest/ skubać deczko i systematyczni ,takie zabawy w brew pozorom są bardzo kosztowne ,mój fundusz emerytalny ma się wyśmienicie ,zdrówka życze
nie naganiaj już na te wzrosty bo wszystko jest czarno na białym w ESPI, ubierasz ludzi dla kilku srebrników, jeszcze niedawno było tutaj 2 z przodu, oddasz komuś pieniądze wprowadzając go w błąd? jaki z ciebie katolik tak kłamiąc o zyskach których na umowie zlecenie nie będzie bo nie mają % od sprzedaży? wstydził byś się
napiszą ze to tajemnica a jak byś zadał o prognozę zysku to by napali że nie robią prognoz - to po kiego grzyba publikują takie mylne espi? oj tutaj ciągle się ta sama historia powtarza to jest przykre i dlatego kurs jest gdzie jest, słabiutki kontakt z rynkiem a w arkuszu tylko animator
A ufaj sobie i wierz w co chcesz ale to ja na tym gniocie siedzę już 5 lat i niejedno widziałem. Ale ty bez doświadczenia na pewno wiesz lepiej jak jest. Tylko dlaczego teraz dyndasz na haku mistrzu?
Bardzo interesujące. Pojawiłeś się po news z DK, ale piszesz, że jesteś od 5 lat. Dwoisz się cała dobę z postami aby zniechęcić do trzymania akcji. I faktycznie, jesteś tu 5 lat.... Ci którzy są tutaj 5lat to nie siedzą na bankierze. Poza HA, który kręci kółka swoim funduszem emerytalnym. Dzięki fałszywy proroku. Robisz dobrą pracę, bo potrzebuje utrzymać kurs w ryzach jeszcze kilka miesięcy. Ja się nigdzie nie wybieram ale planuje jeszcze dokupić jak dojdzie mi kilka płatności:)
spada, bo dlugo kisilo 3.00 ; jak ludzie zrobili 20-30% i zobaczyli ze dalej nie chce rosnac, to zaczeli wywalac, niestety . no i spoko, troche ludzi sie wysypalo, inny nakupowali ; wciaz mamy jakies 15-20% wyżej niz jeszcze pare tygodni temu. Trudno bylo oczekiwać, że pojdzie strzałka pionowo w góre na 10 zł
Warto zwrocic jednak uwage na obrót. Jak rosło, bylo powyzej 100 i jedna sesja chyba nawet znacznie ponad 200 tys obrót. Bieżace spadki 30-50 tys . Jeszcze inaczej mowiac, Uroslo z 3 na 4 zł .. cofnelo na 3,50 wiec teraz chyba dosc wazny moment, czy wracamy do bazy czy tez bedzimey mozolnie wracam w strone 4 ; dla tych , co chcą zabawić na dłużej, jedna i druga wersja finlanie do przyjeciabo albo urosnie, albo bedzie szansa na dobranie.
wczoraj i dziś na tych spadkach to może 30 tyś akcji pójdzie a wy już piejecie że armagedon,jakby w 3 dni MILION AKCJI wywalili to tak,wtedy można mówić o spadkach
problemem jest nie to że spada tylko ze nikt tego nie chce kupić a nie chce kupić bo tylko ulica co nie przeczytała ze zrozumieniem dała się na to nabrać
jak zwykle przeinaczasz fakty. W ESPI jest informacja że robią grę na zlecenie Nintendo (a na czyje zlecenie mieliby to robić? SEGI?) przecież właściciel IP zleca pracę. A to czy jest to umowa zlecenie czy inny typ umowy to już inna sprawa (która w tym ESPI nie jest jasno określona). Piszesz jak Śp. Lew Rywin "i czasopisma").
nie no brak słów..., trochę spadło po dużych wzrostach a ty już będziesz odświeżał swoje posty chcąc usilnie udowodnić że masz rację..., totalna dziecinada...
nepewno corpo Nintendo da im zrobić na swoim IP bo ty tak mówisz, takich wykonawców jak for jest tysiące i całowali Nintendo po rękach tylko dlatego że wybrali właśnie ich aby wykonać remake tej gry, zero pracy twórczej jedynie apgrejd grafiki i przystosowanie na nową konsolę
I przesuniesz wszystkie inne prace, tylko dlatego aby dać komunikat, że robię prace programistyczne przy porcie! Jestem gość! Co z tego, że nie mam nic za to a projekty które dałyby miliony przesunięte przez 3 lata :D