• P.A Nova - wartość księgowa 48 zl ... Autor: ~qubsdid [91.233.18.*]
    Patrzę na wskaźniki naszej P.A Novy i uważam, że kurs niedługo pójdzie w górę

Dlaczego?
    Po pierwsze to spółka jest dużo więcej warta niż kurs akcji
    C/Z oraz C/WK są bardzo niskie.
    Fajna marża , wzrost o ok. 15% w górę

17/06/2024 zawarli umowę
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/P-A-NOVA-S-A-Zawarcie-umowy-na-roboty-budowlane-8766510.html

• Re: P.A Nova - wartość księgowa 48 zl ... Autor: ~Jfeh [37.47.149.*]
    W lutym mieliśmy poziom 21 zł
    Później kurs akcji spadł do 18 zł
    Zatem na pewno kurs akcji urosnie, nie wiem tylko czy o tyle ile piszesz :P
  • Re: P.A Nova - wartość księgowa 48 zl ... Autor: ~fadf [95.108.11.*]
    Dobrze myślisz.
  • Re: P.A Nova - wartość księgowa 48 zl ... Autor: ~D3 [89.64.68.*]
    Obserwuję tę spółkę od wielu lat i niestety nie widzę szans na wzrost kursu do wartości księgowej oczywiście w najbliższych latach.
    Jest kilku inwestorów może i funduszy, które mają po kilkanaście tysięcy akcji i w momencie ich sprzedaży mają poważne problemy z ich sprzedażą przy tak niskich obrotach. Brak płynności to największy problem tej spółki. Wzrost cen akcji nastąpi dopiero pod koniec roku tak jak to się dzieje od kilku lat i pewnie potrwa dwa trzy miesiące. Nie wiem co miałoby się wydarzyć żeby było inaczej?
    Dobre wiadomości płynące ze spółki są ignorowane i nie mają żadnego przełożenia na wzrost kursu. Każdy inwestor ma swoje preferencje i wpływa to na ocenę spółki. Ja mam trochę tych akcji a do ich zakupu skłoniły mnie bardzo dobre fundamenty i perspektywy dla tej spółki. To niestety się nie sprawdziło i raczej nic w tym względzie się nie zmieni. Sprzedam pewnie akcje na przełomie roku.
  • Re: P.A Nova - wartość księgowa 48 zl ... Autor: ~Nva [31.0.2.*]
    Ale ktoś zbiera!
  • Re: P.A Nova - wartość księgowa 48 zl ... Autor: ~RS [46.186.51.*]
    Dnia 2024-07-23 o godz. 15:17 ~Nva napisał(a):
    > Ale ktoś zbiera!

Spójrz na A/D czy to na dziennym, czy na tygodniówce, a zobaczysz, że to dystrybucja; a jak dalej masz problem ze wzrokiem to odwróć monitor...
  • Re: P.A Nova - wartość księgowa 48 zl ... Autor: ~Nva [78.30.74.*]
    Haha, czarodziej rynku się znalazł
[x]
PANOVA -1,49% 16,55 2025-10-15 11:54:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.