cwk z 0,5 zrobi się bliżej 1 czyli spółka będzie mniej atrakcyjna wskaźnikowo.
Skoro nie wyciągneli kasy z akcji po 6 groszy to premie będą z emisji.
Dobra wiadomość to taka że aby emisja miała sens kurs musi być blisko 0,5 więc trzymacze mogą czuć się przez jakiś czas bezpiecznie. Gorzej będzie gdy akcje wejdą w obieg.
Ja juz na szczęście sie pozbylem. Mam jeszcze tylko śladowe 10.000 ale jest mi obojętne po ile to wywale. Jak coś to przez miesiąc czeka na kupca po 0,53.
Za duzo znakow zapytania. Brak emisji=brak kasy i inwestycji(Jeśli Midston oprotestuje uchwały). Emisja = więcej papiera w obiegu=spadki. Zarząd kombinuje wyciągnąć kase, nie udało się z emisji dla siebie to skąd weźmie?
Midston moze sie w koncu wkurzyc i wysypać swoje akcje, tez moze byc nieciekawie.
na pps szykuje sie niezla walka akcjonariatu, jesli bedzie emisja to kurs pewnie pojdzie mocno powyzej 1zl ze wzgledu na maly FF, przeciwnicy pana G. beda zbierac papier z rynku zeby miec wiec praw poboru. Jesli to prawda ze G. nie ma kasy to teraz jest szansa odzyskac spolke by wreszcie cos zaczelo sie pozytywnego dziac, gdyby nie glowny akcjonariusz to pps pewnie juz dawno zostalby sprzedany zagranicznym inwestorom ktorzy byli zainteresowani. a emisja pewnie bedzie bo zaskarzenie to nic im nie da, podsumowujac, szykuje sie niezja jazda :)
Dla mnie sytuacja jest bardzo klarowna. Pan G. nie jest chlopcem do bicia i czy aktualnie ma pieniadze czy nie to sobie swietnie da rade. W przeszlosci przejmowal spolki i niszczyl ludzi bez wiekszych problemow. Nie nalezy sie podniecac nowa emisja, bo napewno ona niedoprowadzi do wzrostow. Wrecz przeciwnie.
weź pod uwage ze mamy besse od dwoch lat, inwestorow mocno przewialo po plecach kupa kasy ze skupu poszla z dymem. w najblizszym czasie wzrost kursu murowany :) czas aby struktura akcjonariatu w pps wyprostowala sie bo spolka ma przed soba super perspektywy. 166mln po 0,50 to ok 80mln skoro chca taka kase zebrac z rynku to widocznie wiedza co z nia zrobic, jak pojdzie ciekawe info to kurs pps bedzie po 1.5zl
Co chcą zrobić? To było wiadome od prawie 3 lat. Strategia rozwoju powstała przed sławetnym skupem akcji własnych. Na skup w szczycie hossy wywalono 100 mln zł a teraz chcą zebrać 80 mln zł.
to bedzie tydzien pepeesu ! przebijamy opor na 0.50 i lecimy na 1zl maly FF zrobi swoje :) pps czekał kupe lat na porządki w akcjonariacie, nowa emisja to mega pozytywna informacja. nie zdziwie sie jesli sie okaze ze nowy inwestor sie pojawi, w koncu juz nie jedna zaganiczna firma sie pps interesowala....
Ok. 37% to nie tak mało. Nie wierzę w cuda. Jesli będa się chcieli obkupic, to raczej nie puszczą kursu powyżej 0,5 zł.
Jedyne co mnie zastanawia to nagle zainteresowanie Gierowskiego Pepeesem. Nie tak dawno poinformował, że juz nie kontroluje Midstona, a tu nagle okazuje się, że jednak kontroluje.
aha i jeszcze jedno, zeby emisja sie udala musza byc dwa warunki, inwestorzy musza widziec ze oplaca im sie wejsc w nowa emisje , a co moze ich przekonac ?? a) ciekawe info b) cena akcji znacznie wyzszy od ceny emisyjnej :) Po co drobnym wchodzic w nowa emisje jesli za ta sama cene z rynku moga sobie zebrac ??? Tu musi byc odpał ! wystarczy logicznie pomysleć
raczej popytu brak.
takie obroty to ewidentne wyczekiwanie
pytanie tylko na co?
tyle można powiedzieć za co i przeciw wzrostom a każdy ma swoje preferencje.
to loteria w jakimś sensie i spekulacja.
kupuj nadzieje sprzedawaj fakty.
myślę że do 15 powinno być wiadomo.
jeśli chcą sprzedać akcje po 50 gr. to muszą podciągnąć kurs
rosnie wig20, jest sporo malych spolek ktora siedzi w miejscu. wykres pps wyglada mega dobrze, teraz wybicie powyzej 0.50 da silny sygnal kupna i wtedy bedziemy miec jazde :)