Unfair value na twitterze pisał o problemach z członkami RN. Jednemu z nich kończy się kadencja po walnym zatwierdzająćym SF za 2023. Wcześniej odwołali chyba 2 członków a 2 nowych nie dostało jakichs pozwolen z MAP. Dlatego gdyby nie przerwa to RN nie mogłab funkcjonować RN bo miałaby za mało czlonków. Ale 2 dni temu powoałono nowych członków RN, być możę oni już mają te papiery. W każdym razie wydaje się że rozwiązali ten defekt prawny. Pytanie czy coś z dywidendą będzie grane i czy będą jakieś interesujące informacje odnośnie aktualnej sytuacji spółki na WZ. Szkoda tylko ze frekwencja pewnie nie dopisze. JUtro tez jest window dressing u funduszy na koneic polrocza ale na KGN nie ma co wyciągać bo w tym półroczu straty są na tej pozycji.
Inne spółki po 23 publikowały espi. Protokol przewaznie jest robiony na bieżąco, co za problem było posadzić kogoś przed kompem żeby puścił espi. Ale w tej spółce relacje inwestorskie to zart
Jak myślicie ile procent spółek na giełdzie płaci dywidendę? Proszę o odpowiedz bo to wiele wyjaśni. Zamiast dywidendy dobrze zainwestowane pieniądze w modernizację. To podnosi potencjał firmy, przyszły dochód i zysk. Budujecie oczekiwania chyba tylko żeby było z czego zwalać.
Tu nikt nie buduje takich oczekiwań. To było jasne po przyjeciu polityki dywidendowej, nie wiem czy ktokolwiek liczył na wypłatę. Również jestem zdania, że Czechnica jest kluczową inwestycją i przyszły dochód z nawiązką zrekompensuje brak dywidendy. To jest tak naprawdę gamechanger, a nie 4,80 zł na akcje. Myślę, że trzymanie tego papieru pozwoli nam solidnie zarobić, ja nie zamierzam zmieniać decyzji.
Powiem tak, ja się spodziewałem że jej nie będzie ale i tak jak już jest to faktem to trochę przykre
Na chwilę obecną mam 2500akcji i nawet jak by było 3pln to już dostał bym fajna kwotę
A tak to trzeba czekać kolejny rok...
Liczę na to że jeszcze będzie jakiś list od prezesa z wyjaśnieniami odnośnie podjętych decyzji