• - 20 % ? Co tu się stalo ? Autor: ~Mahopet [46.134.113.*]
    Może ktoś to wytłumaczyć ?
  • Re: - 20 % ? Co tu się stalo ? Autor: ~lolz [158.233.246.*]
    Wstrzymano dywidendę.

" CDA podjęło decyzję o wstrzymaniu rekomendacji wypłaty dywidendy na czas nieokreślony - poinformował operator serwisu VOD w komunikacie. Podano, że ma to związek z projektem ustawy o zmianie ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych oraz niektórych innych ustaw i potencjalnym, negatywnym wpływie zmian przewidzianych w ustawie na wyniki finansowe CDA."
  • Re: - 20 % ? Co tu się stalo ? Autor: ~Ayumu [81.15.199.*]
    Politycy chcą wytransferować zyski ze spółki do własnych kieszeni. Na Facebooka czy Googla to się boją krzywo spojrzeć, ale polskie spółki dojadą
  • Re: - 20 % ? Co tu się stalo ? Autor: ~jsw [89.64.103.*]
    ta panika jest przesadzona jakoś polsat nie spada drastycznie inne też . Będzie ustawa to zobaczymy czy cda będzie działać w Polsce czy zmieni na inny kraj gdzie takich przepisów nie ma a politycy nie dobijają własnych rodzimych firm ustawami pisanymi przez lobbing
  • Re: - 20 % ? Co tu się stalo ? Autor: ~Ayumu [81.15.199.*]
    Nawet jeśli marża operacyjna miałaby ulec obniżeniu o te 2,5 pp to i tak jest przesadzone, co nie zmienia faktu, że obce spółki są traktowane lepiej niż polskie
  • Re: - 20 % ? Co tu się stalo ? Autor: ~spek [5.173.242.*]
    Ktòrybto już raz biurokraci ingerują w rynek? Pytanie czy te warunki dla wszystkich, bo może w tej sytuacji bardziej będzie się opłacało przenieść siedzibę poza UE?
  • Re: - 20 % ? Co tu się stalo ? Autor: ~aha [62.21.50.*]
    free float 3% dzienne obroty srednio 1 akcja. Co tu komentowac. Gdybym chcial to sam bym zwalił kurs o 50%
    Skok na portfele , daje mocny sygnał, że trzeba być czujnych i zastanowić się nad dywersyfikacja geograficzną. Za ciężko i dużo godzin pracuję by pozwolić na ograbienie przez lobby polityczne i podczepiajaca się kolejną grupę. Głòwni akcjonariusze są bardzo odpowiedzialni i jeżeli informują o tym, że nie da się w tym momencie odpowiedzialnie ocenić kosztòw to tak jest.
    Mi osobiście takie ruchy politykòw i lobby mocno podcina skrzydła zwłaszcza gdy pròbuje to ktoś przedstawić jako dbanie o treści i autoròw a realnie ogranicza konkurencję. CDA ma już taką skalę, że przez to przejdzie, ale skok na portfele jest faktem i ze swej strony wycofałem pieniądze z GPW (akcji CDA nie ruszyłem - stan jest taki sam)
  • Re: - 20 % ? Co tu się stalo ? Autor: ~Wlado [5.173.240.*]
    Nie będę się rozpisywał moim zdaniem chodzi tylko o to żeby zostało TVN na rynku.
    Jak zawsze w takich sytuacjach (tak było przy podatku bankowym) i tak ostatecznie zapłaci konsument. Problem i ograniczeniem jest to, że duże globalne koncerny szybko to przeniosą na konsumenta a CDA będzie trudniej, ale w ostatnich latach nie podnosili ceny w przeciwieństwie do konkurencji to myślę, że 2-3 zł zapasu jest . Z komunikatu jasno wynika, że największym problemem jest niewiadomą i biurokracja. Dla mnie osobiście jest to mocny sygnał, że zaczyna się łupanie portfeli i już dziś będę na to reagował poprzez dywersyfikację geograficzną.
    Podatek pit, VAT, audiowizualny ponad 1.2 mln teraz autorski. A i tak za wszystko płaci konsument pytanie jest od ktòrego.momentu zaczną ludzie korzystać z platform np. z Azji?
  • Re: - 20 % ? TO MA BYĆ SPADEK NA KURSIE Autor: ~FAKT [5.181.21.*]
    Gdyby poleciało minimum 50% w dół to byłby spadek, a -20% to jest nic. To żadna przecena.
[x]
CDA 0,41% 17,95 2025-10-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.