• Alchemia ... Autor: 4tunat [89.79.153.*]
    Piękna akcja wypłaszania ostatniej drobnicy. Dało radę dokupić niziutko ;-). Na wczoraj ff 2,75%, a po dniu dzisiejszym pewnie będzie mniej. Uwaga OBRÓT ... już ponad 14,27 mln.
  • Re: Alchemia ... Autor: neon_genesis_evangelion [86.144.221.*]
    masz racje, dzisiejszy dzien jest wyjatkowy. juz niedlugo koniec skupu
  • Re: Alchemia ... Autor: 4tunat [89.79.153.*]
    No i ładnie ... po wczorajszej sesji(obrót) ff spadł o 0,02% do 2,73%. Jeszcze 1m-c(do 29.06. trwa skup) i prawie wszystkie akcje będą w łapkach 5 podmiotów(na wczoraj - Kark 61%,żona15,51%,Alchemia7,56%,Unibax7,48%,Skotan5,72%).
  • Re: Alchemia ... Autor: 4tunat [84.10.102.*]
    Ujawnił się jeszcze jeden podmiot z 5% udziałem w akcjach spółki. Pioneer PIM S.A. 04.06. 2009 doszedł do 5% :
    www.bankier.pl/wiadomosc/ALCHEMIA-Zmiana-posiadanego-udzialu-w-ogolnej-liczbie-glosow-na-WZ-1970041.html
    Mamy zatem ff 2,65% i 6 dużych posiadaczy ... robi się coraz ciekawiej ;-)
  • Re: Alchemia ... Autor: ~olle [83.4.31.*]
    Wszystko brzmi dobrze, ale czemu kurs non stop stoi lub nawet spada?Bo przecież nie chodzi o fundamenty, bo te są bardzo dobre.
  • Re: Alchemia ... Autor: ~Andy [85.89.175.*]
    Bo makler z BRE bardzo umiejetnie skupuje akcje , nie podciagajac kursu , bo i po co skoro za nie swoja kase ma za zadanie , jak najwiecej skupic akcji Alchemii . Bedzie tak sie dzialo ,dopoki nie kupia , jak najwiecej akcji w ramach buy-backu . Nic tylko klasyczna dluga , konkretna akumulacja akcji .Kto madry , cierpliwy , niech sam sobie wyciagnie z tego wnioski.
  • Re: Alchemia ... Autor: ~olle [83.4.31.*]
    ... ale jak fundusz wszedł w ten papier, to znaczy że też dostrzegli fundamenty - czołowa spółka H.Batory ma bardzo dobry produkt(rury fi 219 - 508), i bardzo dobre wyniki...
  • Re: Alchemia ... Autor: ~kuba1972 [212.76.37.*]
    "ostatnio ten fundusz miał prospera, którego kurs spadł 60 %
    Zeby , tylko ta Huta wygrala w sadzie z ING sprawe o opcje , to juz bedzie wszystko O.K. !!!
  • Re: Alchemia ... Autor: ~michal [130.209.127.*]
    ten lub jemu podobny fundusz mial tez Toore, hehehe, ale toora to juz historia. hmmmm, chyba jednak pozyjemy-zobaczymy.
    Chyba jednak przemysleli fundamentu Alchemii , bo na czyms trzeba odrobic straty ?!!!
  • Re: Alchemia ... Autor: 4tunat [84.10.102.*]
    Ale bujanie kursem odchodzi. Raz 6,60, a za chwilę 6,83 i znowu z powrotem w dół ;-).
    A obroty znowu przyzwoite ... 3,55 mln. Całkiem możliwe, że to np.Skotan sprzedaje tanio Alchemii, a przy okazji takich wymian akcji w ramach grupy sporo akcji od przestraszonej drobnicy wpadnie do nadstawionych koszy ... ;-). Trochę Karkosiom potem może bruździć Pioneer (5% akcji) ...
    Za wczoraj ff 2,65% ...
  • Re: Alchemia ... Autor: ~młody [91.46.47.*]
    śmieć
    Mlody co tak wyzywasz ? Czyzby stare gieldowe ''wygi'' na dzisiejszej wyplaszajacej ostatnich frajerow sesji ,z BRE i Pioniera ''wychustali ''Cie dzis z akcji Alchemii?
    nie mam śmiecia jeszcze jak wybije ponad linię trendu spadkowego to rozważę zakup ... jednak dziś obserwowałem sesję bo chciałem zobaczyć czy rynek zareaguje na wiadomość o ujawnieniu się funduszu a tu lipa ... więc nie dotykam i wam nie radzę też!!!
    To faktycznie jestes mlody inwestor , nie wiedzacy , jakie i kiedy akumulowac akcje ?
    ok stary inwestorze o co zakład że jutro będzie alchamia czerwona???
    To ja sie Ciebie pytam . kiedy sie akcje kupuje , jak sa na dnie , czy na gorze ? Czy , jak na rynku jest optymizm i wszystko na ''zielono'', czy tez jak strach i wszystko leci na dol i jest '' czerwono ''? Czy , jak spolka jest w poblizu swojego dna z ostatnich 52 tygodni , czy tez w poblizu wielomiesiecznego szczytu ? Dla Twojego przypomnienia , przy aktualnym kursie od globalnego dna Alchemii jestes wyzej tylko o okolo 8 % !? Znajdz mi teraz na GPW choc kilka spolek , ktore sa jeszcze tak nisko . Przeciez na ostatniej fali wzrostowej wiekszosc slabych , bez fundamentow , spolek zrobily wzrosty od 40 , do nawet 100 % od swoich globalnych ''dolkow'' .Dodac to tego nalezy ,ze Alchemia ma fundamenty calkiem dobre , co wlasnie zauwazyli w w fundzie -Pionier , a czego Ty nie dostrzegasz . To ja sie Ciebie pytam , co jest teraz na GPW tanie , a co drogie ?! A te bajki z A.T. kupowaniu akcji po pobiciu jakis szczytow , oporow technicznych chaktycznie sa dla mlodych frajerow gieldowych . Jak Ty bedziesz kupowal akcje np . Alchemii , bo tak nakazuje A. T. , ja bede zarobiony kilkanascie % i bede myslal , jak tu zrobic , jakiemus mlodzikowi od A. T. dystrybucje akcji . Po kilku , kilkunastu latach inwestowania , zrozumiesz to , o ile wczesniej rynek gieldowy nie wyrzuci Cie z gry !?
  • Re: Alchemia ... Autor: ~olo [91.192.88.*]
    Karkosik bedzie kupowal od zony i reszty bandy, a potem mysli ze sprzeda z zyskiem. Szukaja jelni. Niech handluje z Karina. KNF spi.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A ktos manipuluj kursem. Co kurs podskoczy , makler wystawia wieksze zlecenie akcji i zbija kurs odkupujac wystawiony pakiet.
  • Re: Alchemia ... Autor: ~STARY [83.18.135.*]
    alchemia oraz cala stajnia pana bajkopisarza ma silne fundamenty do postawienia szamba lub kompostownika. o czym ty piszesz czlowieku ??? kanal ,kanal i jeszcze raz kanal .mozesz kupowac jak wig 20 przebije 2050. wowczas spekulacyjnie wieksi moga zrobic korbe.

nie widzicie ze dla midasa wypruwaja zyly.cala reszta stajni jest wylana .bo niby za co pompowac ma r.k.? a druzyna juz z nim nie gra
    dobrze piszesz stary,zastanawia mnie tylko jedna sprawa po jakiego grzyba pionier wlazł w to szambo , znasz odpowiedz na to pytanie?
    nie mam zielonego pojecia .pewnie kark dal cos w depozyt .tak bezinteresownie to maja go w d.....
    ciekaw też jestem tylko czy podbiją trochę kurs przed wywaleniem czy będzie leciał na pysk ciągle;)))))))
    No wlasnie nie masz zielonego pojecia o tym , co robi , czym sie zajmuje Alchemia ? A reszta Twojego pisania to jakies Twoje bajania , zaslyszane w palarni papierosow w POK-u. Dla Twojego uswiadomienia Alchemia to nie tylko Karkosik i jego rozne interesy , ale przede wszystkim ;Huta Batory , Huta Bankowa , Kuznia Batory , Laboratoria Badan Batory . Ich dzialalnosc jest jak najbardziej rentowna , maja zamowienia z kraju i zagranicy , np z Azji , Afryki etc. Moglbym o tym wiele pisac , ale po co ja bede za darmo uswiadamial , uczyl A. F.za darmo nastepnego stazyste gieldowego !?
    to kazdy wyczyta wchodzac na ich strone www.
    tu chodzi o walki,klamstwa i walenie w bambuko naiwnych.
    ten pan to juz bruk i kanal
    To naucz sie A. F. z takich , czy innych zrodel , a nie pisz , jakies zasluszane bajki .Ty masz Chyba jakas manie przesladowcza , uprzedzenie do Karkosika , moze osobiscie Cie wpuscil w kanal . Jest takie powiedzenie .; kazdy orze , jak moze , aby wyjsc na swoje . A ja ci pisze , ze tu chodzi o Alchemie , a nie o Karkosika i w ta firme mozna zainwestowac , tak , jak to zrobil Pionier. Wiedza , gdzie odrobic swoje straty na GPW ?!
    ja niestety nie gram juz na gieldzie

ja inwestuje w ludzki kapital(solowow)
    To nie inwestuj w kapital LUDZKI; vide Karkosik ale w jego biznes, chocby nawet po to , aby zabrac mu ten calkiem dobry interes .To widac od razy , czy ktos jest stary praktyk gieldowy , czy nadal stazysta , mimo starszego wieku i wiekszej kasy w portfelu , ktora z swojego wlasnego lenistwa w rzemiosle gieldowym moze szybko stracic . Tak wiec patrz bacznie , abys i Ty nie stracil na Swoim biznesie .
    podaje ci stronke co klamca i oszust wybelkotal 14.12.2008

http://www.notowany.pl/artykul/5529/roman-karkosik-bylem-leszczem

a co do alchemi to sam powiedz ile do konca czerwca ?
    ja daje 5 zl+/- 10 gr
    Do konca czerwca br. Alchemia 6,7 zl / + - 10 gr./ .A ta stronka mnie nie interesuje , bo do znudzenia powtarzam Ci , ze Karkosik to nie ALCHEMIA i mozna mu ten dobry biznes zabrac , wszak notowany jest na GPW ?!!!
    nie chce byc niemily,ale wszysko co robi kark to dymanie drobnych,a ty jak masz szczescie to imozesz sie zalapac na pociag.
    ale nie o to tu chodzi.wyluszczam nowym co to znaczy ;jestem wesoly romek...
    Picujesz , bajerusz od samego poczatku , ja to wiem . Bez urazy ,ale za Pawlakiem z ''Sami Swoi'' powiem , niech szuka gdzie indziej glupszych od siebie ? U mnie tego nie znajdziesz , nie zbajerujesz ?!!!
  • Re: Alchemia ... Autor: ~Robbo [79.187.101.*]
    Ciekawe stwierdzenie - czym się zajmuje Alchemia?
    Przyglądałem się ostatnio tej spółce i wiem co następuje: zarówno Huta Batory, Huta Bankowa jak i Kuźnia Batory wypracowały w ostatnich dwóch-trzech latach spore zyski. Próbowałem dotrzeć do informacji co się z tymi zyskami stało (bo mnie to jako potencjalnego inwestora interesuje) i okazuje się, że wszystkie je pochłonęła Alchemia. Z tego co wiem, żadnych inwestycji w tych zakładach nie ma i nie będzie bo Karkoś zbiera całą nadwyżkę.
    Wiemy już, że te 3 spółki produkują konkretne towary i sprzedają je za konkretne pieniądze.
    Pytanie jest takie: Co robi Alchemia i pani prezes? Ilu pracowników zatrudnia Alchemia? Gdzie jest zysk wytwarzany przez Alchemię i ładną i miłą panią prezes (jeśli takowy istnieje)? Gdzie jest ta wartość dodana?

No niestety takie jest prawo wiekszosciowegp wlasciciela /Karkosika/ , aby czerpac zyski z swoich pieniedzy zainwestowanych w Alchemie . Nam pozostaje takze mozliwosc ''podpiecia'' sie pod ta inwestycje i takze co nieco zyskac.
[x]
ALCHEMIA 0,00% 4,76 2019-05-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.