Czytam sobie wypowiedzi. Już widzę oczami wyobraźni poniektórych kurs Netii koło 5 zł.
Dla mnie te ogromne obroty znaczą coś takiego.
Analizuję wcześniejsze moje wypowiedzi, które skłaniały się do spadków na Netii.
Opisałem co widzę po wykresie i wczoraj pod koniec sesji zobaczyłem coś jeszcze, mianowicie próbę podciągniecia kursu za wszelką cenę. Została uwolniona energia, która niestety doprowadziła do mizernych skutków. Para z kotła ruszyła z ogromną siłą, a koła się ledwie obracają. Na dodatek ten popyt spotkał się z odpowiedzią ze strony sprzedających i to bardzo szybko..
Nie mogę interpretować tych dużych obrotów w oderwaniu od poprzednich zjawisk.
To byłoby nielogiczne i świadczyło, że kieruje się emocjami i tyle, albo aż tyle.
Chodzik Księżycowy
Chodziku czy dopuszczasz możliwość braku dalszej korekty na naszym walorze i i ruchu ku nowym maksimom. Sądząc po dzisiejszym otwarciu, rekomendacjach i oscylatorach takie prawdopodobieństwo istnieje. Nie ma chętnych do sprzedawania.
Pozdrawiam
Uważam, że na dzień dzisiejszy mamy do czynienia z próbą odreagowania tego spadku
który na wykresie stanowi dużą czarną swiecę. Cały rynek znajduje się w stanie ogromnej niepewności i tak próby zwalenia go jak i podniesienia kończą się remisem.
W takim wypadku zalecam tylko i wyłącznie obserwację, ponieważ zła decyzja moźe być bardzo kosztowna. Zawsze pisałem ,że lepiej nie stracić niż nie zarobić. Coraz bardziej
utwierdzam sie w przekonaniu, że mój wykres fal Elliotta jest poprawny, choć mogę się mylić, a mylę się jednak nader często ,to gdybym miał na tą chwilę wskazywać kierunek dalszego ruchu to wybrałbym południe.
Tylko spokuj może nas uratować. Cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości życze wszystkim.
Łącze pozdrowienia
Chodzik Księżycowy
Obecnie nie podejmuję decyzji, siedzę na kasie i patrzę.
A moze bardziej warto przeczytac sprawozdania finansowe Netii w czesci Ryzyka i oszacowac samemu co sie stanie z kursem?
Z jednej strony akwizycje i buyback, z drugiej usluga powszechna, slabsze nieco tempo przylaczen...
Moim zdaniem nikt kursu do gory nie ciagnie za uszy. 5.40 PLN lub troche powyzej to poziom na chwile obecna rownowagi, jezeli WZA zatwierdzi buy-back to znowu pojdzie troche do gory (350 mln PLN przeznaczone na maksymalnie 12.5% akcji daje skup po 7.16 PLN za akcje teoretycznie), jak sie okaze ze kupia Dialog znowu pojdzie do gory do konca roku, bo w 2012 roku rynek bedzie oczekiwal ekstrakcji synergii.
Ale sa tez ryzyka regulacyjne, wybor nowego prezesa UKE, stawki hurtowe po 2012 roku, itp.
Jak widac materialu do analizy fundamentalne jest tysiac razy wiecej, niz jakichs tam slupkow i oscylatorow. To drugie to zabawa.
Reasumujac, 6 zeta do konca roku wydaje mi sie mozliwe.
ale mam ubaw jak czytam te bzdury chodzika księżycowego, gościu dużo pisze, a wychodzi jak zawsze-nie ma racji
on wogóle nie ma pojęcia o co tu chodzi, całe szczęście że nikt go już nie słucha