Dnia 2024-06-26 o godz. 11:53 ~LechWalesa napisał(a): > Po informacji z WZA Orlenu - Energa przewiduję, że kurs wzrośnie na początek do 12 zł może do 13 !
No wiadomo, powiedziano co powiedziano , prezes wątpliwości rozwiał, rozwiązanie będzie "pilne" ,pytanie co dla niego będzie pilne i jaka forma tego uregulowania krzywd mniejszościowym będzie przez nich wybrana. Myślę, że poniżej 20 nie mogą, nie chcąc się narazić na powtórkę z rozrywki, stawiam na coś około 30-35
Dnia 2024-06-27 o godz. 17:07 ~Tt napisał(a): > No wiadomo, powiedziano co powiedziano , prezes wątpliwości rozwiał, rozwiązanie będzie "pilne" ,pytanie co dla niego będzie pilne i jaka forma tego uregulowania krzywd mniejszościowym będzie przez nich wybrana. Myślę, że poniżej 20 nie mogą, nie chcąc się narazić na powtórkę z rozrywki, stawiam na coś około 30-35
Widzę, że podniecenie sięga zenitu. Przestrzegam przed uleganiem sugestiom rozpisujących się na forum o jakiś zamianach na akcje albo odkupowi za 15; 20; 30..... zeta. Przypomnę tylko ile tu kasy będzie inwestowane przez najbliższe lata i jak to podniesie wartość firmy. Pewnie dla tego tak zaczyna się spieszyć zarządowi żeby dogadać się z drobnymi bo za chwilę trzeba będzie zapłacić dużo dużo więcej..... Ja czekam i poczekam, liczę być może na przyszłe dywidendy(dodatek do przyszłej polskiej emerytury). Niestety zdaję sobie sprawę, że co niektórzy zadowolą się tym co Orlen zaproponuje w najbliższym czasie i tu jest zagrożenie dla takich jak ja. Czas pokaże co będzie.... O jedno apeluję: nie dajmy się spławić byle czym.....
nigdy nie było moim zamiarem polaryzowanie,nie wnikam kto,na jakich zasadach współpracuje z GG,czy z umową,czy bez umowy bo to nie moja sprawa,chodzi jedynie o to byśmy tworzyli szczególnie teraz, jedną zwartą drużynę "drobnych" akcjonariuszy Energi a GG jest naturalnym liderem takiej grupy,dodatkowo ma potencjał i mozliwości na wypadek gdyby Orlenowi się odmieniło.
tak,i co z tego?kto się chce wysypać,niech sypie,przypominam jedynie,że 17 zł Energa planuje inwestować średniorocznie przez kolejne 7 lat w tym masę "darmowej"kasy z KPO
To się korygujmy jaki problem, moim zdaniem z racji specyficznej sytuacji i tak zostanie to błyskawicznie wyzbierane. Po prostu ludzie nie będą chcieli tu zostać bez akcji przed ogłoszeniem rozwiązania, jeden się odważy na kółeczka, drugi się będzie bał,że już nie wskoczy. Wolna wola.
Lechu gdy skakałeś przez płot czy z motorówki lub lub robiłeś dzieci to też P O W O L I? To nie pasuje do Ciebie a raczej do śp. T. Mazowieckiego, który niestety nie doczekał wzrostów na Enerdze.
Dnia 2024-07-10 o godz. 15:01 ~Energatowiec napisał(a): > Nie ma na to czasu żeby tylko po 1-2% rosło... > > Poza tym jak się ludzie zorientują co jest grane to sami będą pchać kurs.
bez korekty lub z korektą praktycznie zerową dojedziemy wyżej i szybciej !!!
Żaden Orlen tylko Ci co wiedzą więcej pisałem że tak będzie że się zwiększą obroty a takie infa idą że Ostrołęka już 70% Grudziądz że 80% przecież to spowoduje że firma będzie zarabiać dwa razy więcej jak w 2022 im dłużej Orlen będzie się zastanawiał tym będzie drożej lub parytet korzystniejszy dla nas a jak komuś się śpieszy to może wyjść na GPW