Uwaga przekazuje informacje z WZA. Tym razem z drobnych na Wza oprócz głównego akcjonariuszy l, który trzyma swój pakiet były jeszcze dwie osoby. W tym ja...
skoro główny akcjonariusz posiada 38 000 000 akcji ok. 43% wszystkich akcji to i tak przegłosowali to wszystko co zamierzali uchwalić czyż nie. Głosy drobnych poniżej 5% nie miały większego znaczenia.
A ja nie jadę na WZA aby głosować przeciw głównemu. Skąd takie bzdurne pomysły przychodzą do głowy.... Teraz rozumiem dlaczego nie byłeś bo skoro nie możesz przegłosowac to nie warto jechać.
A co takiego na dzisiejszym walnym było głosowane co mogłoby być wbrew interesowi drobnych? Zatwierdzenie sprawozdania za 2023? A może uchwalenie dalszego istnienia spółki?
Jakby była głosowana np. emisja bez prawa poboru to co innego. A to było zwyczajne walne, które każda spółka odbywa co roku. Dobrze, że się odbyło i tyle bo inaczej byłyby kłopoty. Dobrze też, że była jakaś reprezentacja drobnych - niech zarząd czuje oddech na plecach. Natomiast dużo istotniejszym wydarzeniem dzisiejszego dnia jest kwartalna segmentacja NC i powrót Brasa do NC Base od 1.07.
Dnia 2024-06-26 o godz. 22:13 ~Dnozgdyni napisał(a): > A ja nie jadę na WZA aby głosować przeciw głównemu. Skąd takie bzdurne pomysły przychodzą do głowy.... Teraz rozumiem dlaczego nie byłeś bo skoro nie możesz przegłosowac to nie warto jechać.
dzień dobry mam zapytanie do szanownego akcjonariusza Dnozgdyni
Czy biuro w budynku w Poznaniu przy Gronowej 22 jest wynajmowane przez Bras, czy może Bras jest właścicielem biurowca i biura podnajmuje innym firmom?
Włascicielem całego Biurowca jest nasz BRAS. Widać to w wynikach Brasa. Społka ma biuro swoje na 12 piętrze. Pan Stanisław tez ma biuro na tym samym piętrze. Na dole jest referat Urzedu Miasta. Wszystkie powierzchnie są wynajete Dzieki tej działaności firma przetrwała trudny czas. Teraz nowy rozdział. Pozdrawiam
Dnia 2024-08-21 o godz. 20:40 ~Dnozgdyni napisał(a): > Włascicielem całego Biurowca jest nasz BRAS. Widać to w wynikach Brasa. Społka ma biuro swoje na 12 piętrze. Pan Stanisław tez ma biuro na tym samym piętrze. Na dole jest referat Urzedu Miasta. Wszystkie powierzchnie są wynajete Dzieki tej działaności firma przetrwała trudny czas. Teraz nowy rozdział. > Pozdrawiam
///dziękuję za odpowiedź. Myślałem, ze właścicielem jest Wielkopolanka dawna prywatna spółdzielnia mieszkaniowa
Właścicielem budynku oraz użytkownikiem wieczystym dwóch działek na których ten budynek się znajduje jest spółka Alfa Concept sp z .o.o. Bras posiada 100% udziałów w Alfa Concept.