@Rattle
Mógłbym tak jak ty próbować szczekać i gryźć za nogawki, ale za stary jestem.
1.Kanary ci się nie podobają? Aha, rozumiem.
2.Nie będzie firm większych niż zespołu 3-4 osobowe? Aha, rozumiem.
3.Platige niema pomysłu na nowe wyzwanie? Afa, rozumiem.
4.Piszesz to dla tych,którzy maja tupnąć nogą? Aha rozumiem.
5. Czekasz na mój komentarz po wynikach? Aha, rozumiem/
Ad.1. Rozumiesz, ze to dla obniżenia kosztów produkcji, a nie dla wyjazdu na akacje?
Ad.2. Rozumiesz, że reklama to tylko jakaś część PLI? Pomijam już fakt głupot o o firmach 3-4 osobowych.może sprawdź rankingi największych firm robiacych reklamy i zobacz czy PLi to moloch czy może mikrus?
Ad.3 Rozumiesz, że na znalezienie finansowania potrzeba czasu? Otherland, Halny,, zrobiony Budda to nie są nowe wyzwania?
Ad.4 Może zamiast pisać na forum gdzie jest 10 czy 15 użytkowników warto pojawić się na walnym i powiedzieć co leży na sercu face to face? Tylko to trzeba mieć i odwagę i argumenty bo wybacz ale argument, że prezes rozwija brzuch to poziom 13 latka no może 16 latka. Może choć maila z pytaniami i pretensjami wysłałeś do pani od RI? Wątpię.
Ad.5 Doczekasz się. Nie ma problemu. Mógłbym zmienić nick i zacząć pisać, ale jak inni nie zmieniam nicków co chwila ale piszę jako zalogowany user i to już od kilku lat pod jednym nickiem.
Co do PLI to napiszę ci co mi się nie podoba i nie będą to zarzuty na poziomie dzieciaka podobne do twoich....
Komunikacja z rynkiem: Relacje inwestorskie leżą i kwiczą, piszę to tu od chyba już 3 lat! Trzeba samemu iść na walne żeby się czegokolwiek dowiedzieć, nie rozumiem czemu nie ma konferencji wynikowych, dlaczego CEO I CFO nie próbują zapoznać rynku ze specyfika tego biznesu co widać w składzie akcjonariatu ( podobno sa jakieś FIZy które nie muszą nic raportować) a potem mamy takie kwiatki jak post pana analityka na X nt wyników PLI. Odpowiedź na pytania zawarte w mailu po 2 tygodniach, ale na FB czy X wrzucanie bezsensownych postów np z życzeniami z okazji 4 lipca!
Brak omówienia strategii, gdzie jest firma co się udało zrobić, czego się nie udało i dlaczego, co wydarzy się w najbliższym czasie albo co chociaż planują. Najlepiej byłoby ją zaktualizować po tych 3 latach bo widać, że przenosin to raczej nie będzie do 2025r, a z IP też może być różnie.
Finanse:Przejedzenie dywidendy zamiast zatrzymanie grosza w spółce na trudne czasy takie jak obecnie.Tak, byłem od początku przeciwny temu bo uważam, że to głupota wypłacać dywidendę i robić emisję akcji na jakiekolwiek projekty.
Wyniki, a tu akurat możesz mieć rację bo chodzą słuchy, że cała ta zawierucha z tym strajkiem w USA ma dużo większe konsekwencje niż mi ale i ludziom z PLI mogło się wydawać pod koniec 2023. Niestety nie ma innej drogi rozwoju niż trzymanie zespołów gotowych do walki o duże zlecenia na VFX gdy powróci koniunktura.
Własne IP:Brak podjęcia ryzyka w granicach możliwości i skupianie się na bzdetach np. teatrach 3D zamiast na gwałt szukać finansowania na Fatimę! Własnie gdyby nie dywidenda pewnie byłby cash na ten film. Tylko o ile byłbym spokojny o treść i wyko anie to o marketing już nie, a powinna iść w kinach krajów chrześcijańskich tak jak ostatnio Arka Noego-Ahoj Przygodo. Hiszpania, Włochy, Meksyk, Brazylia, Polska, Rosja, Portugalia, UK itd i mieć dubbing w jez. angielski, hiszpańskim, portugalskim i francusukim oraz włosokim
Otherland i Halny czekamy i żadnych inf ani widu ani słychu tylko jakieś plotki, a zwłaszcza Otherland to może by ć kura znosząca złote jaja przez kilka sezonów.
Rozpasanie w firmie wyjazdami na festiwale, konkursy itd! Po co, na co? Przykład Another Day of Life pokazał,że dużo ważniejsze niż nagrody jest marketing, którego przy tamtej produkcji zabrakło.....Gra The Whims of Gods i znowu podobne błędy. o ile o samej grze się nie wypowiem bo się nie znam to marketing leży i kwiczy. Posty w mediach społecznościowych na profilu Juggler Games i PJ Games które ogląda maksymalnie sto kilkadziesiąt osób, zamiast zrobić rolkę i puścić ja w świat. Moje rolki jako osoby prywatnej z treningów biegowych lub porównań posiłków pod względem kalorycznym mają średnio 3-5 tyś wyświetleń Najwięcej prawie 9 tyś wyświetleń! Więc marketing tej gry jest żałosny, a ktoś kto za niego odpowiada nie rozumie jakie zasięgi mają zwykłe posty na osi czasu i że widzą je tylko osoby obserwujące dany profil! Rolki tzw shorty natomiast przypadkowo wyświetlają się u osób przeglądających rolki, a czym więcej wyświetleń tym algorytmy je lepiej pozycjonują!! To jest sposób na dotarcie do potencjalnych klientów. Post z 19.06
https://zapodaj.net/plik-7QSMKxUQap#bbcode i post sprzed 2 dni
https://zapodaj.net/plik-U9BXkcKcZP#bbcode czyli bida z nędzą i nawet jeśli gra będzie fajnie grywalna to się nie przebije!
Dokumenty:Skoro udał się dokument o Buddzie, to można by było iść w podobny klimat np z Podsiadło, który to także zapełnia stadiony. koszt niewielki bo to dokument, ryzyko niewielkie bo On to jeden wielki sukces marketingowy więc spore szanse na sukces w polskich kinach. trzeba szukać kontaktu z jego marketingowcami
I tak już na koniec. Pomimo tego co napisałem, nadal w ramach posiadanych środków będę zwiększał swój stan posiadania bo wierzę, że im się uda! Dlaczego? Hmm to zostawię dla siebie.... Czujesz różnicę w argumentacji i jak powinna wyglądać dyskusja o spółce? Tyle,że tu oprócz 3-4 osób których nazywasz pseudo inwestorami więcej nikogo w tym ciebie wielki ynwestorze nie stać na poważne argumenty za czy przeciw, ale rozwijanie brzucha czyli atak na osobę już tak! Na maila do spółki również, bo tam wypadałoby się podpisać z imienia i nazwiska.....