• Kurs na koniec 2Q2024 Autor: bialoczerwony1972 [79.191.122.*]
    Na koniec 1Q zaspałeś śpiochu i kurs był w czarnej d.....
    Dzięki temu jednak sporo papiera (559k) zmieniło właściciela przez ostatnie 3 miesiące ze średnia cena 20,5 zł :) Osobiście dobrałem walora w mego promo :)
    Robisz zamknięcie 2Q czy nadal kiszona i zbieranie?
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: bialoczerwony1972 [79.191.122.*]
    literówka (59k)
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: ~fanpli [213.134.170.*]
    po pierwsze ta podaż jest jakaś dziwna
    po drugie powoli zostaje zjedzona na coraz wyższych pułapach...
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: bialoczerwony1972 [79.191.122.*]
    Do 22zł jeszcze troszkę brakuje! Dacie radę ;) I te kilkadziesiąt koła papieru zebrane od niecierpliwych xD Pięknie wykorzystane słabe wyniki na wszystkich poziomach zysków!!!
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: ~nowy [80.238.117.*]
    trochę dużo do zebrania, jak coś się weźmie to się podstawia. pewnie z 10k jest do opchnięcia.
    Dużo i niedużo, ale straszna cisza w komunikatach - nie ma pod co ruszyć papierem
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: ~gluś [37.120.208.*]
    No rozbiorą jak przyjdzie czas. Dobrze, że ja już na pokładzie i nie posłuchałem dyzia marzyciela co to na 10zł czeka.... Niech czeka!
    niestety za mało reformowalni są bo tyle razy było poruszane aby zmienili na niższe te kryteria inf o zamówieniach
    to było ok 2-3 lata temu ale obecnie te powyżej 5% przychodów za rok ubiegły to ponad 7 mln zł
    wzrosło o parę baniek więc to co ogłaszali jakiś czas wstecz np zlecenia za 5 baniuszek to obecnie o takich nie informują
    a sporo jest właśnie takich tzw podprogowych
    stąd wrażenie posuchy informacyjnej....
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: bialoczerwony1972 [193.95.82.*]
    Mamy 22,5zł na koniec 2Q i kolejne kilkanaście koła zebrane od niecierpliwych!
    Brawo opiekun! Może już dość dej męczącej od kilku lat konsolidacji? Tu naprawdę już zostali sami z mega cohones!
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: ~Breton [85.57.195.*]
    Beda zbierac jeszcze d0 2026. Takze ciesz sie, dobierzesz razem z fanpli i to nie raz!
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: bialoczerwony1972 [193.95.82.*]
    Super! Fajnie, że wreszcie opuściłeś pokład. Breton z wozu koniom lźej...
    A teraz serio wiem, że będziesz tu wracał i sprawdzał kurs co jakiś czas i od czasu klepniesz jakiś post żeby dogryźć innym i wyładować swe frustracje, albo przy odpowiednim kursie znikniesz i więcej się już nie pobawisz. Tak dobieram co jakiś czas i po ostatniej obuwie zwiększyłem stan posiadania o 15% . Możesz kpić ale mnie to wali. Ty zarabiaj gdzie indziej, a ja jeszcze się pokiszę tutaj.... Xd
    Różnica między nami taka, że nigdy nie napiszę posta ośmieszającego czyjeś decyzję czy tu czy gdzieś indziej bo wybacz ale dzieciństwo to przeżyłem dawno temu bretonku :)
    breton to taki total war na tym forum
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: ~Rattle [104.28.45.*]
    Prezes zamiast misji i wizji firmy rozwija brzuch i odcina kupony, a właściciele otwierają “biuro” na Kanarach, na co internet klaszcze z zachwytu.

W PLI niema pomysłu na nowe wyzwania.Kadra managerska starzeje się i nie ma komu zdać sukcesji firmy. Kadra zarządzania drugiego szczebla niema ani,skilla ani ambicji. Ta firma jeśli nie stoi w miejscu, to w najepszym razie, powoli stacza się ku zamknięciu.

Każdy co widzi rynek kreatywny i reklamy wie, że dla producentów cyfrowych treści nadszedł czas gdzie nie będzie firm większych niż 3-4 osobowe zespoły, robiących robotę wielo-osobnych firm. Molochy jak Platige nie pociągnął długo na usługach.

Bcz I Fanpi gotowi na wyniki PLI ?
    Ja bardzo chętnie zobaczę wasze opinie po ogłoszeniu wyników. Ten mit skupujących funduszy które bez względu na fatalne warunki biznesowe PLI konsekwentnie kupują papiery pod wielki grande sukces ukrywany od lat dla nielicznych nawet trudno nazwać naiwnością.

Piszę to nie dla was para- inwestorzy, tylko dla tych którzy będąc w PLI mają szansę tupnąć nogą na ratunek firmy.
    Rynek się zmienia a dziadki w zarządzie nie ogarniają tego co się dzieje. Czas zapytać jak długo firma ma dryfować w kierunku bezpłciowej strategii prezesa z 2022 której nikt już nie pamięta? Wake up PI
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: bialoczerwony1972 [79.191.29.*]
    @Rattle

Mógłbym tak jak ty próbować szczekać i gryźć za nogawki, ale za stary jestem.

1.Kanary ci się nie podobają? Aha, rozumiem.
    2.Nie będzie firm większych niż zespołu 3-4 osobowe? Aha, rozumiem.
    3.Platige niema pomysłu na nowe wyzwanie? Afa, rozumiem.
    4.Piszesz to dla tych,którzy maja tupnąć nogą? Aha rozumiem.
    5. Czekasz na mój komentarz po wynikach? Aha, rozumiem/

Ad.1. Rozumiesz, ze to dla obniżenia kosztów produkcji, a nie dla wyjazdu na akacje?
    Ad.2. Rozumiesz, że reklama to tylko jakaś część PLI? Pomijam już fakt głupot o o firmach 3-4 osobowych.może sprawdź rankingi największych firm robiacych reklamy i zobacz czy PLi to moloch czy może mikrus?
    Ad.3 Rozumiesz, że na znalezienie finansowania potrzeba czasu? Otherland, Halny,, zrobiony Budda to nie są nowe wyzwania?
    Ad.4 Może zamiast pisać na forum gdzie jest 10 czy 15 użytkowników warto pojawić się na walnym i powiedzieć co leży na sercu face to face? Tylko to trzeba mieć i odwagę i argumenty bo wybacz ale argument, że prezes rozwija brzuch to poziom 13 latka no może 16 latka. Może choć maila z pytaniami i pretensjami wysłałeś do pani od RI? Wątpię.
    Ad.5 Doczekasz się. Nie ma problemu. Mógłbym zmienić nick i zacząć pisać, ale jak inni nie zmieniam nicków co chwila ale piszę jako zalogowany user i to już od kilku lat pod jednym nickiem.

Co do PLI to napiszę ci co mi się nie podoba i nie będą to zarzuty na poziomie dzieciaka podobne do twoich....
    Komunikacja z rynkiem:  
    Relacje inwestorskie leżą i kwiczą, piszę to tu od chyba już 3 lat! Trzeba samemu iść na walne żeby się czegokolwiek dowiedzieć, nie rozumiem czemu nie ma konferencji wynikowych, dlaczego CEO I CFO nie próbują zapoznać rynku ze specyfika tego biznesu co widać w składzie akcjonariatu ( podobno sa jakieś FIZy które nie muszą nic raportować) a potem mamy takie kwiatki jak post pana analityka na X nt wyników PLI. Odpowiedź na pytania zawarte w mailu po 2 tygodniach, ale na FB czy X wrzucanie bezsensownych postów np z życzeniami z okazji 4 lipca!
    Brak omówienia strategii, gdzie jest firma co się udało zrobić, czego się nie udało i dlaczego, co wydarzy się w najbliższym czasie albo co chociaż planują. Najlepiej byłoby ją zaktualizować po tych 3 latach bo widać, że przenosin to raczej nie będzie do 2025r, a z IP też może być różnie.
    Finanse:
    Przejedzenie dywidendy zamiast zatrzymanie grosza w spółce na trudne czasy takie jak obecnie.Tak, byłem od początku przeciwny temu bo uważam, że to głupota wypłacać dywidendę i robić emisję akcji na jakiekolwiek projekty.
    Wyniki, a tu akurat możesz mieć rację bo chodzą słuchy, że cała ta zawierucha z tym strajkiem w USA ma dużo większe konsekwencje niż mi ale i ludziom z PLI mogło się wydawać pod koniec 2023. Niestety nie ma innej drogi rozwoju niż trzymanie zespołów gotowych do walki o duże zlecenia na VFX gdy powróci koniunktura.
    Własne IP:
    Brak podjęcia ryzyka w granicach możliwości i skupianie się na bzdetach np. teatrach 3D zamiast na gwałt szukać finansowania na Fatimę! Własnie gdyby nie dywidenda pewnie byłby cash na ten film. Tylko o ile byłbym spokojny o treść i wyko anie to o marketing już nie, a powinna iść w kinach krajów chrześcijańskich tak jak ostatnio Arka Noego-Ahoj Przygodo. Hiszpania, Włochy, Meksyk, Brazylia, Polska, Rosja, Portugalia, UK itd i mieć dubbing w jez. angielski, hiszpańskim, portugalskim i francusukim oraz włosokim
    Otherland i Halny czekamy i żadnych inf ani widu ani słychu tylko jakieś plotki, a zwłaszcza Otherland to może by ć kura znosząca złote jaja przez kilka sezonów.
    Rozpasanie w firmie wyjazdami na festiwale, konkursy itd! Po co, na co? Przykład Another Day of Life pokazał,że dużo ważniejsze niż nagrody jest marketing, którego przy tamtej produkcji zabrakło.....Gra The Whims of Gods i znowu podobne błędy. o ile o samej grze się nie wypowiem bo się nie znam to marketing leży i kwiczy. Posty w mediach społecznościowych na profilu Juggler Games i PJ Games które ogląda maksymalnie sto kilkadziesiąt osób, zamiast zrobić rolkę i puścić ja w świat. Moje rolki jako osoby prywatnej z treningów biegowych lub porównań posiłków pod względem kalorycznym mają średnio 3-5 tyś wyświetleń Najwięcej prawie 9 tyś wyświetleń! Więc marketing tej gry jest żałosny, a ktoś kto za niego odpowiada nie rozumie jakie zasięgi mają zwykłe posty na osi czasu i że widzą je tylko osoby obserwujące dany profil! Rolki tzw shorty natomiast przypadkowo wyświetlają się u osób przeglądających rolki, a czym więcej wyświetleń tym algorytmy je lepiej pozycjonują!! To jest sposób na dotarcie do potencjalnych klientów. Post z 19.06 https://zapodaj.net/plik-7QSMKxUQap#bbcode i post sprzed 2 dni https://zapodaj.net/plik-U9BXkcKcZP#bbcode czyli bida z nędzą i nawet jeśli gra będzie fajnie grywalna to się nie przebije!
    Dokumenty:
    Skoro udał się dokument o Buddzie, to można by było iść w podobny klimat np z Podsiadło, który to także zapełnia stadiony. koszt niewielki bo to dokument, ryzyko niewielkie bo On to jeden wielki sukces marketingowy więc spore szanse na sukces w polskich kinach. trzeba szukać kontaktu z jego marketingowcami

I tak już na koniec. Pomimo tego co napisałem, nadal w ramach posiadanych środków będę zwiększał swój stan posiadania bo wierzę, że im się uda! Dlaczego? Hmm to zostawię dla siebie.... Czujesz różnicę w argumentacji i jak powinna wyglądać dyskusja o spółce? Tyle,że tu oprócz 3-4 osób których nazywasz pseudo inwestorami więcej nikogo w tym ciebie wielki ynwestorze nie stać na poważne argumenty za czy przeciw, ale rozwijanie brzucha czyli atak na osobę już tak! Na maila do spółki również, bo tam wypadałoby się podpisać z imienia i nazwiska.....
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: ~Jameson [188.146.238.*]
    Oooo Pantaran jest wśród nas
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: ~Jameson [188.146.238.*]
    Pantaran jest wśród nas
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: ~gluś [37.120.208.*]
    A może sam coś potrafisz napisać? Jako nowy chętnie dowiem się czegoś od ciebie. Może masz inne spostrzeżenia? Chętnie je poznam.
    Przecież zarzucanie komuś że wyraża swoje opinie na forum spółki, przedstawia argumenty za i przeciw to dziecinada. Jeszcze większą dziecinada jest podejmowanie decyzji na podstawie wpisów nieznajomych osób na forum. Chciałbym czytać więcej takich wpisów, gdzie są przedstawione szanse i zagrożenia w Platige. Niestety pan b-cz ma sporo racji w temacie wpisów na tym forum. Najczęściej ad personam sporadycznie ad rem
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: ~Jameson [188.146.239.*]
    Szanowny kolego widać, że jesteś świeży. Pantaran to sławna postać forum bml. Dzięki lub nie ale to właśnie poprzez jego długie, merytoryczne i wnikliwie poematy bml wybił się kilkaset procent. Pozdrawiam
    Haha tu żadne czary nic nie pomogą! Mus poprawić wyniki i pokazać rynkowi, że spółka potrafi regularnie co kwartał zarabiać! Ok przyjmuję tłumaczenia, źe to kryzys który jest efektem strajku w Hollywood, że zwiększyli zespoły pod duże VFX no i mieli wybór albo trzymać tych ludzi co ma wpływ na marże i brak zysku netto, albo zostawic i pozycjonować się gdy rynek się ożywi.Poczekamy, zobaczymy! Oczywiście poprawa zysków netto i ebitdy nie wystarczą w jednym czy dwóch kwartałach. Potrzeba regularności nawet na mniejszych % wzrostach ale za to regularnych!
    Zobaczymy czy i w jakim stopniu pootwierane biura będą potrafiły obniżyć koszty....
    Wyjście do rynku z webinarami, odpowiadania na pytania w ich trakcie nawet z pomocą moderatora to podstawy! Wyjście do prasy branżowej ( Parkiet, Pudełek biznesu itp) rownież
    Tak jak usłyszałem ostatnio w Krynicy, że dobre tworzą nurt którym płynie spółka, ale RI powodują fale które potrafią unieść lub zatopić kurs nawet dobrej wyników spółki.
    Kto chce niech sprzedaje i szuka szczęścia gdzie indziej, kto ma czas i dużo cierpliwości bo będzie potrzebna niech przemyśli szanse i zagrożenia dotyczące Platige!
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: ~raaf7 [87.206.208.*]
    kto ma czas i dużo cierpliwości.... Śmieszne. Mam minimalny pakiet PLI od kilku lat. Prawie wszystko inne poodjeżdżało, czasem po pareset procent, a to się od lat kisi. I tylko czytam na forum o czasie i cierpliwości.
  • Re: Kurs na koniec 2Q2024 Autor: ~gluś [84.247.49.*]
    Poczytaj o fazach akumulacji i dystrybucji. Dlatego tu nie tak dawno wlazłem choć dogłębnie nie znam spółki, a raczej mogę powiedzieć że pobieżnie. Oczywiście za 25% portfela, a nie za 100%. Konsolidacja trwa już bardzo długo! Czekam na wybicie choć dziś trochę też skorzystałem w mojej opinii z promocji. Przyznam, że jednak pojawił się u mnie spory strach!
    @Gluś

Mi stóweczka dzisiaj wpadła! Ehhh szkoda żem juz pustak i na więcej mnie dziś nie stać...
[x]
PLATIGE -2,08% 11,75 2025-10-03 16:49:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.