Myślę,że cud. Ciekawi mnie jedna rzecz ,może znasz odpowiedź na moje pytanie.
Dlaczego na biznesradarze w zakładce wycena ,pojawia się rekomendacja prawie 40 zł za akcję ?
No to pierwsza rada dla początkującego - nie kieruj się w inwestycjach biznesradarem:)
A na GPW żeby przeszło to musi być wola żeby przejść. Oni nie mają potrzeby bo zrobili sobie ze spółki świnkę skarbonkę. Mi to nie przeszkadza, bo będę zarabiał na skupach razem z nimi, ale ewidentnie spółka będzie teraz przeznaczała prawie cały zysk na skupy, dlatego nie ma się co pchać na GPW, bo i po co? Przecież fundy w akcjonariacie im niepotrzebne.
Mnie tam bardziej interesuje kolejny raport kwartalny, bo chcę zobaczyć po pierwsze czy w tym nowym modelu zyski są stabilne, czy jednak skaczą od sasa do lasa jak przy starym, no i czy to zwiększenie opłaty licencyjnej było istotne pod względem finansowym, czy to raczej kosmetyczna zmiana.
W koncu ktos ,kto faktycznie sie zna. Free , jest tu jakikolwiek potencial do wzrostów ? Od jakiegos czasu ciagle spada i nie wiem , czy zwyczajnie przestac interesowac sie tą spółką. Z góry dzieki za odpowiedz
Potencjał do wzrostu zawsze jest tak samo jak do spadków:) Pytanie główne jest takie czy nowy model jest stabilny pod względem przychodów. Po drugie czy podpiszą umowę licencyjną z kimś innym. Myślę, że to byłby gamechanger na spółce, bo by pokazało że to rzeczywiście ma potencjał.
Generalnie radzę ci przejrzeć ESPI i się zastanowić jaki masz horyzont czasowy.. Tutaj już kurs latał od 14 zł do 26 zł w ostatnich miesiącach, więc zmienność jest spora. Nikt ci nie da gwarancji, że to jeszcze nie spadnie w najbliższych miesiącach. Ja trzymam akcje na pewno do następnego raportu a potem zdecyduję jak zobaczę cyferki.
Nikt nie da gwarancji, że to jeszcze nie spadnie w najbliższych miesiącach. Free ale pocieszyłeś . To już spadło
Nieszczęśnicy nich tu parę osób będzie chciało jednocześnie sprzedać okaże się, że i po dychu ciężko będzie sprzedać ,bo tu nic nie ma. Ci co kupić powyżej 21 ..24 pln. ILE oni są już do tyłu? Free oblicz. ? A jaku spadnie do 10 _ 12 PLN. to ilu tu będzie wisiec na hakach aż póki nie oddadzą. ..FREE a te Twoje rachunki są do niczego . Policz ile kurs by wyniósł jeśliby tylko 100 osób jednocześnie chciało sprzedać akcje a nie jedna osoba jak ty liczysz .
Uczony - odpowiadam Ci ostatni raz, bo nie mam ochoty tracić czasu na gościa, który snuje sobie jakieś opowieści bez pokrycia i jeszcze mówi żeby się do tego odnieść, jak nie ma do czego.
Jakoś do tej pory te Twoje 100 osób nie sprzedawało, więc czemu nagle miało by się to zmienić? Bo tak Ci się cos zamarzyło?
Równie dobrze raport za drugi kwartał może być dobry i rzucą się kupować. Nikt ci gwarancji nie da co się tutaj stanie, bo to giełda. Jak nie akceptujesz ryzyka to włóż sobie pieniądze do funduszu albo daj na lokatę a nie wymagasz od kogoś konkretnych odpowiedzi na swoje strachy i fobie.
Powiem ci tylko, że jeżeli sprzedałeś po 19 zł to na razie jesteś do tyłu względem tego ile mogłeś zarobić na skupie, bo widziałem że nawet tego nie jesteś w stanie sobie policzyć.
Dnia 2024-06-24 o godz. 16:07 ~Nowynagieldzie napisał(a): > Myślę,że cud. Ciekawi mnie jedna rzecz ,może znasz odpowiedź na moje pytanie. > > Dlaczego na biznesradarze w zakładce wycena ,pojawia się rekomendacja prawie 40 zł za akcję ?
ten uczony nie kuma wogole o co chodzi w skupie przy takich proporcjach cenowo redukcyjnych wiec tlumaczenie mu czegokolwiek jest bezcelowe tutaj tak jak zreszta mowi free jedyne co sie liczy to czy nowy model to zlodziejskie wyprowadzenie jedynego aktywa czy nie i tyle raporty pokaza