• Nabycie nieruchomości Autor: ~xyz [85.115.214.*]
    Zarząd Geotrans S.A. z siedzibą we Wrocławiu ("Emitent", "Spółka") w nawiązaniu do raportu ESPI nr 15/2024 oraz 16/2024 z dnia 19 czerwca 2024 r. informuje, iż w dniu 21 czerwca 2024 r. spółka N38 sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu będąca spółką zależną od Emitenta, jako kupujący zawarła w formie aktu notarialnego umowę sprzedaży, na podstawie której nabyła od dwóch osób fizycznych niepowiązanych z Emitentem prawo własności działek budowlanych zlokalizowanych we Wrocławiu z przeznaczeniem pod zabudowę mieszkaniową o łącznej powierzchni 0,215 ha wraz z udziałem w drodze za cenę 2 780 000 zł.
  • Re: Nabycie nieruchomości Autor: ~zbyszek [85.221.128.*]
    Kiepski zarząd, niie ma pomysłu co zrobić z gotówką. Obiecywali inwestycję w spalarnię, a kupują nieruchomość na wynajem i jeszcze w momencie gdy jesteśmy na szczycie bańki w mieszaniówce. Beznadziejna decyzja.
  • Re: Nabycie nieruchomości Autor: ~Ali [31.0.26.*]
    I mało tego to jeszcze po 1300zł za metr kwadratowy
  • Re: Nabycie nieruchomości Autor: ~xyz [85.115.214.*]
    Jak dla mnie informacja pozytywna. Dywersyfikują biznes, zgodnie z założeniami. Na działce raczej nie stracą, rynek nieruchomości na razie jest mocno grzany i popyt jest duży, również z powodu dużej ilości Ukraińców. Jeżeli chodzi o działalności samego Geo mam nadzieję, że niedługo w tym obszarze też coś fajnego pokażą.
  • Re: Nabycie nieruchomości Autor: ~Bastian [79.185.34.*]
    Może jeszcze niech się zajmą sprzedażą faworków w ramach dywersyfikacji?

Geotrans to miała być spółka zajmująca się przetwarzaniem/utylizacją odpadów, a nie spółka zajmująca się nieruchomościami. Niech się zajmą podstawową ich działalnością w pierwszej kolejności, bo coś z tym trudno idzie
  • Re: Nabycie nieruchomości Autor: ~Kubek [84.241.206.*]
    Dywersyfikacja jak najbardziej na plus
[x]
GEOTRANS 2,37% 5,18 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.