Witam, mam wielki problem, mianowicie zaciągnąłem kredyt na wysokość 6tyś zł i miałem wiele problemów związanych z jego spłatą. Zostałem bez pracy i dlatego mam takie problemy. Po wielu ponagleniach z banku i paru od komornika, dostałem dziś pismo: "OSTATECZNE WEZWANIE DO ZAPŁATY" w którym jest napisane, że Bank wzywa mnie ostatni raz do natychmiastowego uregulowania należności w nieprzekraczalnym terminie do 22 maja (przyszło dziś tj 26). W podpunktach jest wymienione, że nieuregulowanie 1. Dodadzą mnie do BIK'u 2. Moje dane zostaną dodane do "Bankowego Rejestru" 3. skieruje sprawę do postępowania sądowego bez ponownego wezwania do zapłaty.
Beznadziejny przypadek, proszę o odpowiedź, co mam zrobić? Nie mam możliwości spłaty tego zadłużenia na raz w takiej kwocie, obecnie poszukuję pracy i najdalej w ciągu 2ch tygodni już ją będę miał (tylko formalność)
Czekam na szybką odpowiedź, z góry dziękuję za rady, pozdrawiam.
Witam,
W tej sprawie niestety nie mogę poradzić Panu nic innego jak kontakt z bankiem (do skutku) i próby rozbicia zadłuzenia na raty. Nie ma innego wyjścia jak udanie sie do placówki bankowej i wyjaśnienei sytuacji. Ale i to nie gwarantuje powodzenia, bo Bank w zasadzie w kązdej chwili może skierować sprawę do postępowania egzekucyjnego.
Życze powodzenia