Nie wiem gdzie jest opór bo to tak naprawdę nie ma to znaczenia gdy jest coś na rzeczy. To wywalanie jest bardzo zastanawiąjące. Pytanie tylko czy wyjąsni się na WZA.
Śledzisz tą firme ,czytasz raporty ,a i tak piszesz takie bzdury
Zarząd nie może sprzedać posiadanych akcji ,przede wszystkim dlatego ,że są to akcje uprzywilejowane i są w klinczu między akcjonariuszami posiadającymi 27% i swoimi 40%
Do tego miałeś raport roczny 3 tygodnie temu i akcjonariat się nie zmienił ,wiec skąd taki głupi pomysł ,że oni w tym maczają palce?
Czy ty mając niewielką przewagę głosową nad innymi sprzedawałbyś swoje akcje lub zaniżał kurs aby stracić władzę?
Odpowiedź jest chyba oczywista ,więc zapytam jeszcze raz. Skąd taki durny pomysł?
Ich polityka informacyjna ,dywidendowa ,brak przeniesienia na gpw i brak poszanowania akcjonariuszy skutkuje takim obrotem spraw ,że komuś już się znudziło siedzenie tutaj ,a za nim idą przestraszeni na rzeź
Efekt jest taki ,że kurs spada ,a im niżej spadnie tym łatwiej będzie przejąć tą firmę i mam nadzieje ,że ktoś nad tym myśli
Jeszcze 6 miesięcy temu trzeba było 24 mln zł aby pozbawić zarządu władzy ,dziś to jest 14 mln zł
Znacznie więcej spółka wygenerowała zysku w ciągu ostatnich 2 lat niż wynosi kwota inwestycji potrzebnych do przejęcia firmy
I gorąco kibicuje zarządowi aby był dalej taki tępy
A 800.000 akcji po 2 złote, którymi W. Franczak ( czyli członek Zarządu ) przez kilka dni szachował kurs jesienią 2021 ? Trzymał ten pakiet na sprzedaży i jak wtedy sprawdzałem, nie były to akcje uprzywilejowane.
To było do mnie?:) Jeżeli tak to chyba nie zrozumiałeś mojej odpowiedzi.
Pisałem o tym, że to czego tak bardzo oczekujesz czyli usunięcie niektórych osób w zarządzie może mieć fundamentalne znaczenie jeśli chodzi o rozwój firmy. To chyba naturalne.
W ostateczności tak ale ciężko będzie uzbierać 2,7 mln akcji aby to zrobić
Ja tu chcę pokazać tą inicjatywą ,że istniejemy ,że należy nam się szacunek
A ja rozpracowałem ,tak jak każdą firmę gdzie się bardziej zaangażowałem kapitałowo
Nie po to jeżdżę od lat na WZA
Rolą zarządu jest pracować na wzrost wartości firmy ,a aktualnie wróciliśmy do poziomu sprzed 18 miesięcy i to właśnie z ich winy
Zarząd sobie wypłaca 100% większe wynagrodzenie w ciągu 2 lat i 20% większe r/r ,co przekłada się na 17 groszy (przeliczając to na dywidendę) ,a nam (czyli też sobie) proponuje 2 grosze
I jeszcze będą to argumentować dbaniem o finanse spółki
Firma wypracowała 8,4 mln zysku brutto ,a zarząd wypłacił sobie 2,4 mln pensji. Gdyby ich pensja wynosiła 1,2 mln ,tak jak w 2021 roku to zysk brutto firmy wyniósłby 10 mln zł
Bo przecież 600 tysięcy pensji to za mało na głowę + dywidenda ,lepiej dać sobie 1,2 mln na głowę
A jednocześnie pluć akcjonariuszom w twarz ,gadając o potrzebie trzymania gotówki w kasach spółki ,bo specyfika branży tego wymaga :)
Z tym szacunkiem to zacznij od siebie bo masz duże zaległości. Nie jeszcze nie rozpracowałeś tej spółki dopiero ci klapki z oczu spadły. Zarząd pokazał ci miejsce w szeregu to sobie przypomniałeś o innych akcjonariuszach ale powodzenia może w przyszłości ???
W ostateczności tak ale ciężko będzie uzbierać 2,7 mln akcji aby to zrobić
Ja tu chcę pokazać tą inicjatywą ,że istniejemy ,że należy nam się szacunek
A ja rozpracowałem ,tak jak każdą firmę gdzie się bardziej zaangażowałem kapitałowo
Nie po to jeżdżę od lat na WZA
Rolą zarządu jest pracować na wzrost wartości firmy ,a aktualnie wróciliśmy do poziomu sprzed 18 miesięcy i to właśnie z ich winy
Zarząd sobie wypłaca 100% większe wynagrodzenie w ciągu 2 lat i 20% większe r/r ,co przekłada się na 17 groszy (przeliczając to na dywidendę) ,a nam (czyli też sobie) proponuje 2 grosze
I jeszcze będą to argumentować dbaniem o finanse spółki
Jakaś kpina
Firma wypracowała 8,4 mln zysku brutto ,a zarząd wypłacił sobie 2,4 mln pensji. Gdyby ich pensja wynosiła 1,2 mln ,tak jak w 2021 roku to zysk brutto firmy wyniósłby 10 mln zł
Bo przecież 600 tysięcy pensji to za mało na głowę + dywidenda ,lepiej dać sobie 1,2 mln na głowę
A jednocześnie pluć akcjonariuszom w twarz ,gadając o potrzebie trzymania gotówki w kasach spółki ,bo specyfika branży tego wymaga :)
Niekoniecznie ,zarząd może się nie zmienić ale można go zmienić
Niszczą sobie markę na którą pracowali przez ostatnie lata ,myśląc ,że ludzie tego nie widzą ,że nie wyczytają z raportów
Im gorszy sentyment tym niższy kurs
Jak widać ,zamiast rosnąć lub trzymać poziom to spadamy ,mimo nowych programów SI ,1 w branży. Mimo tego ,że w ciągu 2 lat wypracowali zysk na poziomie 1/4 aktualnej kapitalizacji
Jak widać wyniki i perspektywy nie zachęcają do wzrostów ,co powinno być normalnym czynnikiem pro wzrostowym ,a nie spadkowym
Zarząd w ten sposób robi spółkę coraz bardziej atrakcyjną do przejęcia
Jednym słowem są na tyle durni ,że przez palce uciekło im 45 mln kapitalizacji po to aby gdzieś tam złapać 2,4 mln zł
Tracę pomału orientację : naganiasz czy zniechęcasz ? Tak mocno nagłośniłeś chciwość właścicieli spółki, że inwestować się tu nie chce. Wraca sentyment, jaki towarzyszył SUN na forum w latach 2016 -2019 - czyli odsądzanie tych ludzi od wszelkiej przyzwoitości oraz przypisywanie im działania na szkodę akcjonariuszy. Skończyło się to na 12 groszach.
Nie będzie czegoś takiego jak zdjęcie spółki z giełdy ponieważ musiałoby dojść do porozumienia ze wszystkimi głównymi akcjonariuszami ,a to nie jest w interesie tych mniejszych
Po za tym w wolnym obrocie jest 42% akcji i ponad 33% głosów z posiadania tych akcji
Jest to więc niemożliwe
Co do zarządu ,to tak źle jak na voolcie i novavis nie jest. Tam jawnie fałszowało i fałszuje się wyniki