Dokaldnie to przez dds2 . Czekamy na konsole . Fajnie jakby podali przed konsolami zwrot dla GMG . Wtedy już każda szt z konsoli wpada do Roada tzn 50%
Przyznam się, że trochę jednak mi szkoda zmarnowanego potencjału ATS na PC. Jak porównam liczbę followersów do DDS2, to mieliśmy naprawdę szansę na podobną a może nawet lepsza sprzedaż, jakby wypuścili ją chociaż w takim stanie jak obecnie. No cóż liczę na to, że konsole z nawiązką odbiją to co nie wyszło na PC.
A PC sprzedadzą pewnie 100tys szt. Na konsolach przewiduję więcej. Dla mnie to super wynik jak na tak małą spółke, która ma jeszcze 3 gry do zrobienia.
No ja właśnie mam z tym lekki problem, że się zabierają za kilka gier na raz jak są małym studiem. ATS załóżmy że był wprawką i teraz zrobią lepszy symulator, niemniej wolałbym, jedną porządną grę tak na poziomie DDS2, a nie kilka byle jakich.
Rozumiem, że teraz dopracowują konsole, dlatego trzymam kciuki żeby wyszło i to była udana druga premiera połączona z infem o zwrocie kosztów. Miło byłoby zobaczyć wzrosty jak dzisiaj na MG.
Co da premiera na konsole? A choćby to, że jak pojawi się info o zwrocie kosztów, to będzie oznaczało, że pieniądze ze sprzedaży w końcu zaczną wpadać tez do spółki i nie będzie tylko na garnuszku wydawcy wisieć.
Osobiście czekam też na umowę na nową grę, ale zakładam że warunki będą zależne właśnie od premiery na konsole. Dobra premiera pozwoli tym razem zawrzeć ją na lepszych zasadach.
Ja rozumiem, że ktoś trolluje, ale jednak już nie obniżajcie tak statusu jednego z najważniejszych wydarzeń dla spółki.