• starczy zabawy z nami Autor: ~Jola_dobra_wola [46.112.64.*]
    Vcast jak by miał być w półroczu to by już był. A nie czekali by do ostatniego dnia...Najwidoczniej nie będzie certyfikatu i brak również info o kolejnych umowach.Ile było w tym kwartale????
    Miało być wybicie i....co prawda 3 dni temu mi wybiło szambo bo sąsiad cały weekend grillował i potem siędział noc w prykalni,więc wybiło..ale tu jedynie mi się odbija zgagą.
    Zmieniam pokład na inny statek który zmierza do brzegu a nie dryfuje bez celu. Dziś będę sypała akcjami i to ostro,więc nadstawiać wiadra poproszę.
  • Re: starczy zabawy z nami Autor: ~kezz [93.181.166.*]
    Syp Jola syp.

Przy okazji, byłaby niezła heca gdyby się okazało, że po rozwiązaniu umowy z React, istniał zakaz konkurencji między klientami react a mdg i kończyłby się on, hmm powiedzmy... w czerwcu? Jak myślisz byłaby heca czy nie?

Jak myślisz, zarząd mówiąc o tych minimum dwóch umowach na kwartał to żartował sobie tak jak pod koniec 2023 gdzie mówił bardzo ostrożnie, że może wejdą 3 umowy, a finalnie weszło tych umów chyba nawet trochę więcej niż 3, a wszystkie zapowiedziane 3 iDTFy w USA zostały klepnięte + doszedł globalny Bitium.i bardzo duży partner obsługujący prawie całą Kanadę i coś tam w Emiratach Arabskich - z tych dwóch bardzo dużych partnerów ostatnich nie widzieliśmy jeszcze przychodów w 1q, bo partnerzy ci byli na etapie wdrażania, ale pojawią się już w wynikach za w 2q. Uff.

"Na rynku globalnym Spółka pozyskała w tym roku kilku nowych partnerów, jak np. fińską firmę Bittium czy kanadyjskie Canadian Cardiac Centre i pracuje obecnie nad uruchomieniem komercyjnego świadczenia usług dla tych klientów."

Ale byłaby heca, gdyby poprzedni klienci Reacta chcieli wrócić do współpracy z MDG. Ciekawe ile by mogło trwać wdrażanie takich klientów, z którymi się kiedyś współpracowało.

Żeby to się wszystko nie odbiło kulą śnieżną ;p

Takie tam luźne przemyślenia Jolu.

Jola, jak myślisz ten partner w Kanadzie, który był wdrażany w 1q, to przyniesie jakieś sensowne pieniądze czy na waciki tylko? https://i.imgur.com/wGTyjps.jpeg 
  • Re: starczy zabawy z nami Autor: ~DD [79.184.243.*]
    Jola przedstawił fakty, a ty żyjesz manipulacjami i domysłami.
    zresztą kezz jaki masz w tym interes, tłumaczyć Joli ( zapewne z fujarą) Jeśli jesteś pewny swoich ecyzji inwestycyjnych do dokupuj od Jolka akacje a nie piszesz o swoich domysłach.
    W którym miejscu Jolcia przedstawiła fakty? Półrocze się jeszcze nie skończyło, a żeby odkupić od Joli to ta musi najpierw sypać - a coś nie sypie. Swoją drogą, kosze widzę rozstawione i czekają :)
    ustaw się trochę wyżej skoro zależy Ci na kupnie, nie oszukuj nas i siebie. Półrocze się skończy lada moment, nie widać nawet wzmożonego ruchu na papierze. Wzmożony będzie jak się półrocze skończy i skończy cierpliwość. Jedynie co ci pozostało to pisać, pisać, pisac może ktoś się złapie
    "Półrocze się skończy lada moment"

I znowu czas przyszły :)

Na moje pisanie nie ma się kto łapać bo niczego nie sprzedaję, poza dobrymi nowinami, które obecnie dzieją się w spółce - co zresztą widać w arkuszu - nie ma komu sypać. A tymczasem po lewej stronie od godziny 10, doszły nowe kosze na ponad 30 tys. PLN. Po prawej, bez większych zmian.

A ty i Jola baardzo dbacie, żeby się ludziom ta cierpliwość skończyła i pewnie też niejeden koszyczek już podłożyliście, chociaż jak znam ciebie i zamiłowanie do czasu przyszłego, to dopiero sobie planujesz gdzie by tu się ulokować :) Pożyjemy zobaczymy.

Natomiast pomijając nasze bankierowe piekiełko, faktem bezsprzecznym jest, że duże podmioty z którymi MDG podpisało umowy, w 1q były dopiero wdrażane (a pokłosiem tego były właśnie duże koszty, które opłakiwali krokodylimi łzami tacy jak ty ) i strumień kasy z nich zobaczymy dopiero w 2q. Jak widzisz po zdjęciu które wrzuciłem wyżej, sam Kanadyjski partner to nie jest malutki podmiot, tylko duży gracz, który obsługuje cały kraj.

Bittium z kolei działa na wszystkich kontynentach w Europie, w obu Amerykach oraz Australii, Azji i Afryce.

A w lipcu mogą się pojawić bardzo ciekawe espi. Ale nic nie mówię bo jak twierdzisz chcę coś sprzedać - no to nie ma co i buzia na kłódkę.
  • Re: starczy zabawy z nami Autor: ~Wedel [77.65.209.*]
    Jakież to ciekawe espi w lipcu mogą się pojawić???

Masz na myśli komunikat o opóźnieniu VCAST CE i może jakiejś umowie, która miała być podpisana w drugim kwartale????

• Re: starczy zabawy z nami Autor: ~PocztajBaranku [5.173.18.*]
    https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/MEDICALGORITHMICS-S-A-Informacja-o-uzyskaniu-przez-Medicalgorithmics-S-A-zgody-na-korzystanie-z-platformy-DeepRhythm-Platform-na-rynku-amerykanskim-8770180
  • Re: starczy zabawy z nami Autor: ~Jola_dobra_wola [5.173.48.*]
    Momento Panowie...Bez złośliwego dogryzania, a bardziej do rzeczy.
    Dopinać "ptaka" możecie swoim żonom jak to lubicie,domyślam się że niektórzy lubią...
    Zarząd obiecywał 2 umowy kwartalnie- ile było w tym kwartale szanowni Państwo?
    Zarząd podczas webinaru (nie pamiętam kto dokładnie) mówił że ceryfikat będzie w 1szym półroczu-zostało 6 sesji.
    Ja poświęciłam swój czas by tu rzeczowo opisać co jest co a nie co może kiedyś być.. Wierzę że wróci spółka za jakiś czas na bardzo dobre tory, lecz chcę rozliczyć z tego co deklarował zarząd!!
    Wg mnie w tym kwartale nie było umów oraz brak certyfikacji.
    Kto jest be....Ja że to piszę czy zarząd że daje d..y?

i bez ubliżania proszę :))
  • Re: starczy zabawy z nami Autor: ~Xd [46.204.4.*]
    Kezz przejął schedę po piracik33 bo nie dawał rady. Płatne trole wzrostowe zawsze są wymieniani żeby było pięknie o spółce pisane i zachwalane.
  • Re: starczy zabawy z nami Autor: ~Wedel [77.65.209.*]
    Dokładnie jest tak jak piszesz, wygląda, że nie dowiozą tego co obiecali w tym kwartale. Takie są fakty na dzień dzisiejszy, a kolega kezz roztacza wizje świetlanej przyszłości w aurze tajemniczości i wszechogarniającego go samozadowolenia, że może coraz taniej dokupować.

Na dzień dzisiejszy spółka zapomniana przez rynek, z łatką, że coś z nią bardzo nie halo, skoro kiedyś latała po trzy stówki a teraz ledwo dwadzieścia parę.

Niestety, na odbudowę zaufania i przekonania inwestorów do powrotu musi spółka zapracować, a nie dotrzymanie publicznie składanych deklaracji temu nie pomaga. Szkoda.
[x]
MEDICALG 0,84% 29,85 2026-05-21 12:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.