Vcast jak by miał być w półroczu to by już był. A nie czekali by do ostatniego dnia...Najwidoczniej nie będzie certyfikatu i brak również info o kolejnych umowach.Ile było w tym kwartale???? Miało być wybicie i....co prawda 3 dni temu mi wybiło szambo bo sąsiad cały weekend grillował i potem siędział noc w prykalni,więc wybiło..ale tu jedynie mi się odbija zgagą. Zmieniam pokład na inny statek który zmierza do brzegu a nie dryfuje bez celu. Dziś będę sypała akcjami i to ostro,więc nadstawiać wiadra poproszę.
Przy okazji, byłaby niezła heca gdyby się okazało, że po rozwiązaniu umowy z React, istniał zakaz konkurencji między klientami react a mdg i kończyłby się on, hmm powiedzmy... w czerwcu? Jak myślisz byłaby heca czy nie?
Jak myślisz, zarząd mówiąc o tych minimum dwóch umowach na kwartał to żartował sobie tak jak pod koniec 2023 gdzie mówił bardzo ostrożnie, że może wejdą 3 umowy, a finalnie weszło tych umów chyba nawet trochę więcej niż 3, a wszystkie zapowiedziane 3 iDTFy w USA zostały klepnięte + doszedł globalny Bitium.i bardzo duży partner obsługujący prawie całą Kanadę i coś tam w Emiratach Arabskich - z tych dwóch bardzo dużych partnerów ostatnich nie widzieliśmy jeszcze przychodów w 1q, bo partnerzy ci byli na etapie wdrażania, ale pojawią się już w wynikach za w 2q. Uff.
"Na rynku globalnym Spółka pozyskała w tym roku kilku nowych partnerów, jak np. fińską firmę Bittium czy kanadyjskie Canadian Cardiac Centre i pracuje obecnie nad uruchomieniem komercyjnego świadczenia usług dla tych klientów."
Ale byłaby heca, gdyby poprzedni klienci Reacta chcieli wrócić do współpracy z MDG. Ciekawe ile by mogło trwać wdrażanie takich klientów, z którymi się kiedyś współpracowało.
Jola, jak myślisz ten partner w Kanadzie, który był wdrażany w 1q, to przyniesie jakieś sensowne pieniądze czy na waciki tylko? https://i.imgur.com/wGTyjps.jpeg
zresztą kezz jaki masz w tym interes, tłumaczyć Joli ( zapewne z fujarą) Jeśli jesteś pewny swoich ecyzji inwestycyjnych do dokupuj od Jolka akacje a nie piszesz o swoich domysłach.
W którym miejscu Jolcia przedstawiła fakty? Półrocze się jeszcze nie skończyło, a żeby odkupić od Joli to ta musi najpierw sypać - a coś nie sypie. Swoją drogą, kosze widzę rozstawione i czekają :)
ustaw się trochę wyżej skoro zależy Ci na kupnie, nie oszukuj nas i siebie. Półrocze się skończy lada moment, nie widać nawet wzmożonego ruchu na papierze. Wzmożony będzie jak się półrocze skończy i skończy cierpliwość. Jedynie co ci pozostało to pisać, pisać, pisac może ktoś się złapie
Na moje pisanie nie ma się kto łapać bo niczego nie sprzedaję, poza dobrymi nowinami, które obecnie dzieją się w spółce - co zresztą widać w arkuszu - nie ma komu sypać. A tymczasem po lewej stronie od godziny 10, doszły nowe kosze na ponad 30 tys. PLN. Po prawej, bez większych zmian.
A ty i Jola baardzo dbacie, żeby się ludziom ta cierpliwość skończyła i pewnie też niejeden koszyczek już podłożyliście, chociaż jak znam ciebie i zamiłowanie do czasu przyszłego, to dopiero sobie planujesz gdzie by tu się ulokować :) Pożyjemy zobaczymy.
Natomiast pomijając nasze bankierowe piekiełko, faktem bezsprzecznym jest, że duże podmioty z którymi MDG podpisało umowy, w 1q były dopiero wdrażane (a pokłosiem tego były właśnie duże koszty, które opłakiwali krokodylimi łzami tacy jak ty ) i strumień kasy z nich zobaczymy dopiero w 2q. Jak widzisz po zdjęciu które wrzuciłem wyżej, sam Kanadyjski partner to nie jest malutki podmiot, tylko duży gracz, który obsługuje cały kraj.
Bittium z kolei działa na wszystkich kontynentach w Europie, w obu Amerykach oraz Australii, Azji i Afryce.
A w lipcu mogą się pojawić bardzo ciekawe espi. Ale nic nie mówię bo jak twierdzisz chcę coś sprzedać - no to nie ma co i buzia na kłódkę.
Momento Panowie...Bez złośliwego dogryzania, a bardziej do rzeczy. Dopinać "ptaka" możecie swoim żonom jak to lubicie,domyślam się że niektórzy lubią... Zarząd obiecywał 2 umowy kwartalnie- ile było w tym kwartale szanowni Państwo? Zarząd podczas webinaru (nie pamiętam kto dokładnie) mówił że ceryfikat będzie w 1szym półroczu-zostało 6 sesji. Ja poświęciłam swój czas by tu rzeczowo opisać co jest co a nie co może kiedyś być.. Wierzę że wróci spółka za jakiś czas na bardzo dobre tory, lecz chcę rozliczyć z tego co deklarował zarząd!! Wg mnie w tym kwartale nie było umów oraz brak certyfikacji. Kto jest be....Ja że to piszę czy zarząd że daje d..y?
Dokładnie jest tak jak piszesz, wygląda, że nie dowiozą tego co obiecali w tym kwartale. Takie są fakty na dzień dzisiejszy, a kolega kezz roztacza wizje świetlanej przyszłości w aurze tajemniczości i wszechogarniającego go samozadowolenia, że może coraz taniej dokupować.
Na dzień dzisiejszy spółka zapomniana przez rynek, z łatką, że coś z nią bardzo nie halo, skoro kiedyś latała po trzy stówki a teraz ledwo dwadzieścia parę.
Niestety, na odbudowę zaufania i przekonania inwestorów do powrotu musi spółka zapracować, a nie dotrzymanie publicznie składanych deklaracji temu nie pomaga. Szkoda.