róż zbladł i dostrzega się rzeczywistość :P
Czym ta spółka może nas zaskoczyć ? Skupu akcji na 90 % nie będzie a co wówczas stanie się z kursem ? wielu już chce wyjść a nie ma komu sprzedać. Reszta czeka...pytanie tylko na co :P
Ale życzę wam najlepiej :P
Ano nie brakuje. Teraz emocje biorą górę nad rozsądkiem i matematyką, ale przyjdzie czas, i to już niedługo, że Ci co teraz sprzedają będą ustawiać PKCe na K
Swoją pułapkę kupna nastawiłem, ale czy nie za nisko ?. Też nie wszystko wyprzedałem gdyż przyjąłem taką strategię .
I ciekawe co dalej ? Będzie odbicie w 1 tyg. czerwca, czy poleci zgodnie z tytułem ??
zasięg spadku wynikający z 50% korekty wcześniejszego ruchu wzrostowego to 6,99
Nie jest to silne wsparcie. Jeśli zostanie przebite - niżej jest - ( w okolicach 6,4 ) 66% zniesienie. Dopiero po przebiciu tego wsparcia można rozważać scenariusz zejścia do 5. Ja bym jednak na to nie liczył. Samo do tego poziomu nie spadnie - musiałby wyskoczyć trup z szafy - np: zerwanie porozumienia z SCF i powrót do sporów. Znacznie bardziej prawdopodobne jest info o rozwiązywaniu się długu Polmetalu i powrót do atakowania oporu na 10.
z drugiej strony - 5 zeta nie byłoby takie złe:
1 . wyrysowałaby się książkowa formacja odwróconej głowy z ramionami - z zasięgiem wzrostu 25 zeta!
2. w planowanym skupie akcji - im taniej będzie tym więcej efr skupi - lepiej dla tych co zostaną.
xxx z tyk skupem to nie do końca będzie tak jak piszesz, bo aktualne poziomy są już mocno wykupione. jak ruszy skup to będziemy mieli zupełnie inny poziom. poza tym pewnie w końcu powiedzą co z tą kasą chcą zrobić, a to też będzie jakiś wyznacznik dla kursu
Podoba mi się tj jest wiarygodna analiza [xxx], gdyż rozważa oba kierunki.
Cóż wynika, że moją półapkę ustawiłem za nisko, ale jeszcze trochę poczekam.
Analizuję tylko wykres - mam trudności w ocenie wpływu pozostałych
(polmetal,SCF) przytoczonych faktów.
Nie naganiam, więc nie podam do czego się przychylam. Nie zareaguję swoimi walorami ani na 20% wzrost ani na 20% spadek....
Tak zgadzam się. Próba wprowadzenia/kupna takiej ilości akcji tu kończy się znacznym oddziaływaniem na wartość. Toteż nie zainwestowałbym aż tyle (mimo hipotetycznego potencjału wzrostu), gdyż Ty już musisz "widzieć" CIEŃ wartości dla dużego obrotu - tego normalne wykresy nie pokazują (chyba że rozmywasz w czasie transzami kupno jak i sprzedaż - ale wtedy masz i różne ceny).
Taka analiza dla mnie jest już zbyt czasochłonna -trudna. Ja mam obrót mały i raz na kilka tygodni czasem miesięcy. Nie wypowiem się co sądzę (jakie to ma znaczenie ?), spłycanie trendu niezależnie jaki by był nie jest w moim interesie.