Chcąc, nie chcąc spółka będzie musiała podnieść w bilansie wartość posiadanych nieruchomości w portfolio. Przypomnę tylko, że od czasu wzrostu stóp % utworzone rezerwy wyniosły.... (-)400 mln pln. Jeżeli większość z tego zostanie przewartościowana w drugą stronę, spółkę czekają rekordowe kwartały.
Twoja wypowiedź to zaiste szczyt merytoryki.... Spółka od czasu wzrostu stóp rynkowych utworzyła około 390 mln rezerw. Biorąc pod uwagę skalę i rozłożenie w czasie obniżek stóp procentowych przez EBC ( denominowanych w euro ), powinno to przynieść po około 100 mln w tym i przyszłym roku przeszacowania in +. Nie jest to żadna łaska zarządu spółki ale wymóg audytora. Jako, że szansa na powrót do niemal zerowych stóp % jest nikła, pozostałe 190 mln rezerw powinno być utrzymane, chyba, że uda się konkretną nieruchomość sprzedać w atrakcyjnej cenie.
Kogo to obchodzi.Kurs jest na żenującym poziomie od lat i nic tego nie zmieni nawet twoje pissnie .Tu nawet Święty Mikołaj nic nie pomoże.Jest na tym badziewiu od 2011 r i co jaki masz kurs? Mogę się z tobą założyć o skrzynkę whisky że nawet do końca 2030 r nie będzie tu nawet 20 zl.Aha i się nie zdziw jak znowu zrobią jak to mają w zwyczaju dodruk akcji to im wychodzi najlepiej
Nic to nie da .nawet jakby ogłosili że mają miliard zysku.od 2011 r spółka od 4 do 10 zl.Mozesz pisać co chcesz.Zalozysz się ze do końca roku nie będzie tu nawet 7.5
Kurs będzie jaki będzie, ot co :) Kto ma to kupować przy nikłej płynności ? Mogłaby to robić tylko sama spółka w ramach buy back, wówczas kurs wzrósłby zapewne znacząco. Znacznie ciekawsza sprawa - jak można posiadać papier od 13 lat z przekonaniem, że jest niewiele wart ? To jakaś forma samobiczowania, zyskujesz na tym działaniu we własnych oczach ? :)
No bez kitu od 2011r.i h.j dalej w plecy.To nigdy nie urośnie przeżyłem już 15 razy dodruk akcji i inne rzeczy .Nic mnie tu nie zdziwi.a sorry zdziwi jak kurs będzie po 20 zl