To właśnie pytanie. Ja jak pisałem wcześniej oczekuję jeszcze drugiego ataku na dwucyfrowy kurs. Chyba teraz jest faza wyczekiwania. Nie ma wcale jakiejś dużej podaży i może ktoś czeka na nieciepliwych. Na poziomie w okolicach powyżej 4 PLN od razu dotychczas pojawiał się popyt.W zeszłym tygodniu były bardzo nieśmiałe próby podbicia kursu, ale to nic nie dało.
Cena waloru w okolicach 5 PLN to jakieś 1,6 WK, co przy wynikach osiągnych przez spółkę w ostatnich kwartałach, szczególnie dwóch, powinno się wahać co najmniej między 2-3.
Przestrzeń do zdrowych, nawet nie spekulacyjnych wzrostów zatem jest. A jak dołączą się spekulanci, ff znamy, to wiemy co się może dziać.
Ale nasza GPW uczy pokory, więc ja pokornie czekam, a przy próbach zbicia kursu, może jeszcze coś dobiorę.
Pozdrawiam
Misiek
Re: Co dalej Autor: ~Brzęczyszczykiewicz [5.173.21.*]
Witam Panie Misiek! Dla mnie osobiście jest to jedna ze spółek długoterminowych i jeśli na ich stronie jest napisane że mają w planach przeniesienie notowań na główny rynek w przyszłości o ile dobrze wyczytałem i nie pomyliłem spółek to będę tego oczekiwał zbierając cegiełki co jakiś czas jak do skarbonki która kiedyś rozbije. Nie urządza mnie tutaj nawet gdyby było 20-30 zł nie wiem czy to pazerność czy pycha a może wytrwałość i pokora nie mam pojęcia. Ogólnie jestem marzycielem i lubię spółki z nieciekawa opinia licząc na ich cudowne ozdrowienie . Jednak ta spółka jest jedną z tych które raczej nie potrzebują ozdrowienia a wydaje mi się że po prostu czasu. Dlatego będzie to moja drobną skarbonka do której wrzucę jakieś kieszonkowe czas od czasu. Zawsze pisze w żartobliwy sposób jakieś wiersze bajki głupotki gdy wykupie karnet na forum jednak tutaj odpuszczę. Myślę że to poważna spółka głodna rozwoju. A ja jestem głodny pieniędzy i zmęczony zyciem więc liczę że wsiądę kiedyś do złotego pociągu i poprawie swój komfort i standard.
Pozdrawiam Panie Misiek
W pierwszej kolejności to zmęczenie życiem i giełda to słabe połączenie, bo tu pieniądze płyną do cierpliwych...
Co do Quarta, to myślę, że jeszcze w lipcu coś się zacznie dziać. Wynik w 1q który zawsze był słaby jest fajną prognozą na kolejne okresy i przy pierwszych zwiastunach wyniku spodziewam się gonitwy za akcjami.
Nie zdziwię się jakimiś podrygami w przyszłym tygodniu czy nawet dzisiaj, bo do wideł jest ujawnione ponad 3 tysiące akcji na S, a przy wybiciach ciężko było taką ilość nabyć bez zawieszania notowań. Może się już ktoś skusić i pozbierać. Tu w obiegu jest jedynie 250 tys. akcji...
A jak będzie, czas pokaże...
Pozdrawiam
Misiek
Pojutrze wyniki, po których WK spółki powinno już być ponad 3,2 PLN.
A jeśli powtórzyliby wynik z ostatnich dwóch kwartałów, to będzie wyścig.
Ciekawe czy zacznie się zbieranie przed środą...
Pozdrawiam
Misiek
Witam,
Sytuację na Quarcie oceniłbym jako pozytywna stagnacja. W okolicach 5 PLN pojawia się podaż a przy 4 PLN popyt. Mamy więc ruch w kanale ale już na wyższym poziomie niż w ostatnich latach...
Oczywiście niezmiennie trzymam swój pakiet i podtrzymuję pozytywny scenariusz, ale na teraz widzę 2 inne spółki z NC, które bardziej warto akumulować.
Pozdrawiam
Misiek
Nie, żadna tajemnica. Mogę napisać. W sumie na forum Quarta ciężko będzie mnie posądzić o naganianie.
Pierwsza to Grempco. Zobacz WK i jak się zachowuje kurs w ostatnich dniach. Przy okazji spójrz na raporty. Więcej pisać nie trzeba...
Ale od lat moją perełką jest Tamex. Tam się udzielam na forum. Spodziewam się już od miesięcy bardzo silnego wybicia, ale tu wszystko dzieje się wolniej. Podczas ostatnich sesji podskoczyły obroty i nawet jeśli to tylko przesypywanie to też coś się za tym kryje, a papier jak idzie w górę jest niezwykle agresywny i ruch może nastąpić w każdym momencie. Poza tym to hegemon w zakresie obiektów sportowych i jeszcze zobacz ostatnie zmiany właścicielskie i free float tej spółki a w obrocie akcji jest jeszcze mniej. Kupowałem ją głównie po kilkadziesiąt groszy a mam zamiar sprzedać za również dwucyfrową wartość ale już w złotych.
Oczywiście nie namawiam, bo nasza GPW uczy pokory jak mało co...
Pozdrawiam
Misiek
Re: Co dalej Autor: ~Brzęczyszczykiewicz [5.173.61.*]
Quatta to ja sobie po ziarenku jak tam wspominałem kolekcjonuje na przyszłość :) Eee nikt nikogo do niczego nie namawia. O kurcze:) A co może Pan powiedzieć o Novinie i o jej Komunikatach ?
Pozdrawiam
Co do Quarta, to chyba zbliżamy się do jakiegoś ruchu. Oczywiście mam nadzieję, ale nie tylko, że w górę.
Co do Noviny, to się nie będę mądrzył, bo nie śledzę.
Widziałem komunikat o skupie akcji przez 3 lata co w polskich warunkach jest kiepską informacją, bo oznacza na ogół brak zgody skupujących na ruch kursu w górę. Sam mam 2 spółki w trakcie skupu i widzę jak to wygląda.
Ale jak pisałem, nie znam uwarunkowań. Może tu będzie dobrze.
Pozdrawiam
Misiek
Re: Co dalej Autor: ~Brzęczyszczykiewicz [5.173.75.*]
Nie chcę zaczynać nowego tematu ale widoczne są jakieś drobne poruszenia. Ciekaw jestem czym one są spowodowane i jaka będzie sytuacja w przyszłym tygodniu. Generalnie jest Cisza ale Ciekaw jestem Kiedy Quart wejdzie na wyższy lvl jeśli chodzi o kurs bo jak dla mnie teraz mamy stabilnie wąchania a jeszcze chyba w maju przed wejściem schodek wyżej koło 2 zł się kręciło. Te kilka miesięcy każdy solidarnie trzyma. Ślimaczym tempem zbieram ale dużo nie nakręcę przed kolejnym skokiem gdyby taki był. Ciekaw jestem jak oni widzą te plany wejścia na główny Parkiet i jak to będzie wyglądać o ile dojdzie do tego.
Re: Co dalej Autor: ~Brzęczyszczykiewicz [5.173.75.*]
P.S Ogólnie to Wrocław szykuje się na wodę... Życzę oczywiście wszystkim jak najlepiej i spokojnego weekendu. A byłbym zapomniał na KRS to powiązań mają trochę.
Pozdrawiam