• Już na pewno Autor: ~AnalitykFundamentaln [31.0.56.*]
    Nie będzie żadnego scenariusza delistingu, więc albo będziemy partycypować we wzroście mając potężnego strategicznego inwestora, albo będzie musiał sięgnąć do kieszeni po solidną premię. Ja jestem bardzo byczo nastawiony i liczę na pozostanie na gpw.
  • Re: Już na pewno Autor: ~Brand [37.248.216.*]
    Tu są raczej dwa scenariusze i oba dobre. Podwyższenie oferty do 55-60 zł zadowoli większość inwestorów. Drugi scenariusz to obecnej pozostawienie na giełdzie i rozwój organiczny. Konwertując tylko 5% klientów Semrush na usługi B24 robi nam się Brand razy dwa. Jest jeszcze trzecia opcja - czyli zgnojenie spółki na złość inwestorom, ale to się Semrushowi mało oplaca. Wg mnie pierwszy scenariusz najbardziej prawdopodobny.
  • Re: Już na pewno Autor: ~Kret [188.146.96.*]
    No właśnie jest jeszcze opcja ze jednak nie będą chcieli dołożyć. Potem już nasi polscy biznesmeni wiedzą jak to się robi żeby w końcu resztę akcji dostać w niskiej cenie. Programy motywacyjne dla managerów, skupu akcji własnych, emisje, zle wiadomości itd. Ale czy Ci zza oceanu też tak zrobią? Nie wiadomo i to jest to ryzyko
  • Re: Już na pewno Autor: ~no_niby_tak_ale [62.167.161.*]
    no ok, brzmi dobrze, ale cośtam Semrush jednak skupi. może nie 80%, ale w zasadzie już teraz ma wystarczającą ilość żeby robić co im się podoba.
    Przejżyj sobie jak się zachowują spółki gdzie jest jeden inwestor co trzyma większość. Żadna z nich nie lata po należnych poziomach, to zawsze jest niestety szorowanie po niskich wskaźnikach C/Z.
    Więc w tym scenariuszu nawet jeśli przychody i zyski urosną ze 4 razy, nie oznacza to, że kurs pójdzie w górę. Bo tak naprawdę w tym wypadku kurs zależy tylko i wylącznie od tego który ma klucze - i jest to semrush.

Komputronik miał swego czasu podobną sytuację gdzie większościowy udziałowiec chciał zdjąć spółkę z giełdy. I jużtak się bujają kilka(naście?) lat na żałosnych wycenach
  • Re: Już na pewno Autor: ~Kret [188.146.0.*]
    Wszystko zależy kto to jest tym inwestorem. Jest różnica pomiędzy Januszem z Polski czy tam andrijem z Ukrainy a Johnem z Ameryki przyjrzyj się temu.
[x]
BRAND24 0,37% 53,80 2025-10-03 16:41:57
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.