tak i przy okazji notorycznie sprzedawane pakiety akcji przez członka RN. Faktem jest, że nieważne jak dobrze by się tu nie działo to kurs nie przebije 20zł dopóki Sosgornik wyprzedaje się z akcji - a tak sie sklada, ze pakiet ma na tyle duzy, ze moze to troche potrwac. Nie mowie tez, ze to, ze sprzedaje jest jakimkolwiek wyznacznikiem sytuacji w spolce, bo powodow do sprzedazy przez insiderow moze byc wiele, ale do kupna tylko jeden - czego przykladem jest zakup akcji przez Lewickiego. Nie wiem, byc moze w interesie zarzadu jest, aby kurs poki co pozostal na takim poziomie. Podobnie bylo na Elektrotimie - tam tez ktos skutecznie trzymal kurs na poziomie jednocyfrowym i hamowal jakiekolwiek wzrosty, ale w momencie, w ktorym pojawily sie duze kontrakty, nowy zarzad i strategia to kurs wpadl w dlugoterminowy trend wzrostowy z 6zl na 30. Nie mowie, ze tutaj tez sie tak wydarzy, podaje to bardziej w ramach ciekawostki:)
Akurat ja bilansuje między ekektrotimem i apatorem.
Więc gaszenie kursu przez Tadeusza na ten moment nie jest złe. Zdążę dokupić Apatora jak ograniczę elt, bo waży coraz więcej . A uważam Apator za dobry beta o niskim risk reward
ja akurat apator juz mialem jakos w styczniu, podobna ilosc co elektrotimu, ale sprzedalem jakos po miesiacu, bo wyczulem, ze bedzie sie jeszcze kurs obijac o te poziomy sporo czasu i wrocilem na elektro, co z perspektywy czasu bylo dobra decyzja bo elektrotim od stycznia prawie 100%, a apator ledwie kilka %. Po tych wzrostach mysle nad powrotem tutaj szczegolnie, ze jest tak jak mowisz, bo ryzyko straty praktycznie zerowe, gorzej z zyskiem, bo kiedys to urosnie, ale nikt nie zna dna kiedy sosgornik postanowi przestac sie wyprzedawac, a niestety moze byc i tak, ze jak przyjde tu za pol roku to elekto bedzie chodzic po +-50, a apator dalej 20 nie przebije, mimo swietlanej przyszlosci, no ale coz, taki juz urok gpw:)
Ja zawsze patrzę na ryzyko obsuwy. Nie umiem w gaming krypto i bio. A tu w zasadzie obrona sztywno ustawiona, perspektywy dobre.
Na razie rynek patrze pod kątem gazomierzy, a jak faktycznie uda im się przestawić na magazyny, integrację sieci to i drugi elt będzie.
Fakt lepiej byłoby wszystko w elt, no ale cóż w nvide też było lepiej. Ale lubię spać spokojnie.