• A może tak denko było już ubite? Autor: prof_wiatr [79.185.20.*]
    W długim terminie Develia ma za sobą historycznie długą falę hossy. Tygodniowy wskaźnik RSI (29,30) jednak nadal wysyła niepokojące sygnały. Jednakże w krótkim terminie sytuacja techniczna wskazuje na wyprzedanie. Taka sytuacja ostatnio miała miejsce w czerwcu 2022 r. Wówczas nie był to wprawdzie koniec spadkowej fali, ale uformowane zostało lokalne denko, z którego bykom udało się wyprowadzić mocniejszą kontrę popytu.
    Ceny po odcięciu dywidendy wyhamowały na wysokości strefy wsparcia. W tej okolicy łączą się ze sobą trzy niezależne poziomy obrony. Zniesienie Fibonacciego 61.8% nachodzi na zeszłoroczne maksima. Natomiast ruchoma granica czyli średnia 200-sesyjna, wczoraj została przetestowana. Na dziennym wykresie pojawiła się świeczka równowagi. To przemawia na korzyść odbicia.
    Moje wnioski, raczej 2, czy 4,5 nie będzie.
    Oczywiście nie są to rekomendacje, a takie moje amatorskie myślenie.

Ps. wydaje mi się że Ci którzy pisali , że to śmieć, myślę, że się mylili.
  • Re: A może tak denko było już ubite? Autor: ~jw [5.184.239.*]
    A bez bk0 jaki będzie kurs?
  • Re: A może tak denko było już ubite? Autor: ~Bafet [31.0.54.*]
    Obudź się i rozejrzyj. W dużych miastach (powyżej 500 tys miszkańców) , w dobrych lokalizacjach (czyli bliżej centrum niż na wygwizdowie) nie ma wolnych lokali do 50 m2, czyli takich które być może (bo w Wawce, Krakowie czy Trójmieście już raczej nie łapałyby się na ten program). BK0 ma głównie na żenię psychologiczne. Przy tych cenach zamozni kupują kolejne mieszkania, a Ci do których adresowane byłoby BK0 zmuszanie są do wynajmować ia. Taki scenariusz jest od jakiegoś czasu realizowany. Do pobocznych życzeń można zaliczyć nadzieję, że nagle będziemy mieć 10-20% przecenę na tym rynku. No chyba ze zaczną latać Iskandwry, przy czy i ten scenariusz nie sprawdza się np w Kijowie, gdzie dewelopera idzie pełna parą.
  • Re: A może tak denko było już ubite? Autor: ~jw [5.184.239.*]
    To dlaczego deweloperzy tak naciskają aby ten program wszedł? Widać to choćby po sponsorowanych artykułach. Kolejny rząd przepycha program, który wiadomo ze spowoduje wzrost cen, więc mam wierzyć że nie siedzą oni w kieszeni u dewów?
  • Re: A może tak denko było już ubite? Autor: prof_wiatr [79.185.26.*]
    Dnia 2024-06-18 o godz. 15:08 ~jw napisał(a):
    > To dlaczego deweloperzy tak naciskają aby ten program wszedł? Widać to choćby po sponsorowanych artykułach. Kolejny rząd przepycha program, który wiadomo ze spowoduje wzrost cen, więc mam wierzyć że nie siedzą oni w kieszeni u dewów?
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Daj link do takich artykułów>
    Bo chyba coś mieszasz ?

• Re: A może tak denko było już ubite? Autor: ~jw [46.134.76.*]
    Co mieszam? Myślisz że kto produkuje artykuły "kredyt na start nie spowoduje wzrostu cen" albo "biedne polskie rodziny czekają na program" itd? Ludzie wolą tanie mieszkania ,a nie kredyty
  • Re: A może tak denko było już ubite? Autor: prof_wiatr [79.185.26.*]
    Twoje rozumowanie, jest chyba z epoki Gierka.
    Tak było w ustroju socjalistycznym.
    Teraz o cenie decyduje rynek.
    I ten rynek po odcięciu dywidendy, zgodnie z zasadami zaczął rosnąc, podobnie z mieszkaniami (szczególnie w dużych miastach).
    Ps. popatrz na:
    Domdev
    Mirbud
    Develie itd.
    jak było po 5,25 trzeba było kupować, a nie marudzić.

• Re: A może tak denko było już ubite? Autor: ~jw [46.134.114.*]
    wig-nrchm zaczął rosnąć wraz z wprowadzeniem bk0 - fajny ten wolny rynek : )
  • Re: A może tak denko było już ubite? Autor: prof_wiatr [79.185.39.*]
    Dzisiaj przebite 5,80.
    RSI, MACD ok
    Następny przystanek 6,00-610, i niech powoli wzrasta.
    5lipca pierwsza kasa z dywidendy, spokojny jestem, i nawet dokupiłem wydaje mi się w dobrej cenie.
    Miłego.

• Re: A może tak denko było już ubite? Autor: ~Marcin [83.28.238.*]
    Wiater, ty ciągle tylko dokupujesz. Nigdy nie napisałeś że coś sprzedałeś.
  • Re: A może tak denko było już ubite? Autor: ~FanDEV [31.61.244.*]
    Wie co robi, podobnie jak Fundusze, które powiększają swoje udziały.
    A Ty tak z zazdrości piszesz?
    Jak nie masz kasy to nie pchaj się na market.
    Poczytaj ostatnie komunikaty...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.28.238.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Fandev Autor: ~Marcin [83.28.238.*]
    Ty fandev to przecież wiater tylko z drugiego smartfona nadajesz
[x]
DEVELIA -1,46% 8,12 2025-12-19 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.