Nie wiem czy wszyscy rozumieją co tu się stanie. Wyemitują 12mln akcji po 1zl. Akcji obecnie jest 1,5mln. Obecna kapitalizacja to 13,5mln. Jakby cena za akcję się nie zmieniła do czasu emisji to kapitalizacja wzrośnie do 135mln. Uważam ze na obecną chwilę jest ona nie do utrzymania z uwagi na to za spolka ma narazie plany a do realizacji i zarabiania daleka droga. Dlatego czekają nas spadki spadki spadki...
Poprawcie mnie proszę jeśli się mylę ale czy to przypadkiem nie jest tak że emisja jest skierowana do phr w ramach odwrotnego przejęcia i ta kapitalizacja 135 mln obejmować będzie tower invest oraz phr wraz z jego aktywami?
Ale to Ty nie rozumiesz ile będzie akcji jak przydziela z nowej emisji. Będzie ich 13,5mln sztuk. Licząc jakby cena się utrzymała w okolicach 10zl gdy był max to kapitalizacja byłaby 135mln.
Tak się nie stanie i kurs będzie spadał i właśnie tego nie rozumiesz bonpatrzysz na cenę nominalna 1zl. Ale kiedy dopuszcza te 12mln akcji do obrotu giełdowego będzie można je wrzucić w rynek i na pewno nikt po 10zl jej nie sprzeda. Obstawiam że zjedzie w okolice 2,5zl to będzie godziwą cena na tym etapie rozwoju firmy
Emisja zamknięta kierowana jest do konkretnej osoby lub osób. Podejrzewam że jedna osoba dostanie 10 baniek druga 2 banki akcji.
Za pieniądze z emisji nastąpi przejęcie phr 100%. Moze nawet nie być to gotówkowo tylko poprostu przejmą phr a właściciel phr dostanie Za to np 10mln akcji tower.
Tak to logicznie wychodzi.
Na koniec łączna liczba akcji bedzi 13,5 mln które będą normalnie beda notowane na giełdzie
A sprawdzieles jakie aktywa ma phr? Bo ja widzę w KRS wartość 200tys. To są rzeczy na które mało kto zwraca uwagę tylko oczekuje dużych zysków. Ale prawda jest taka ze poza paroma umowami o współpracy bliżej nie określonej to phr nie ma nic. Czy będzie kiedys zarabiać i ile to się dopiero okaże. Narazie to tylko plany i marzenia
Ja miałem akcje po 4,6 i sprzedałem po 7,6. Teraz jest mi to obojętne jak się kurs będzie zachowywał. Już w to nie wejdę chyba ze kurs strasznie poleci i na dołku kupię tak tylko pod odbicie.
Moje komentarze nie są złośliwe tylko chce niektórych uświadomić z czym maja doczynienia tak żeby nie potrącili pieniędzy
Miałem teraz alte przez chwilę. Szybki strzal za pienoadze z tower od 2,6 sprzedałem za 3,3.
Większość mam w patentusie. Siedzę tam od 3,5zl jak było za akcję. Myślę że w granicach 7-8 zł się ewakulowac i chyba zrobię sobie przerwę od giełdy bo mi pomysłów zaczyna brakować. Poza tym to trochę nałóg który wciąga...
Panowie skoro jestesmy przy zrembie, to czy wg was zremb zostanie troche "okradziony" przy tej calej akcji?, bo na razie to chyba nikt do konca nie wie jak ten caly tort bedzie dzielony? I czy PHR moze miec cap miliardy, a zremb tylko 60mil, jezeli ma 50% PHR? , Moze by tak towazystwo rozkrecilo troche nasza perle od kontenerow, jak juz sprzedacie Tower za 100 zlotych-?
Nie naganiam tylko ostrzegam. Tu ryzyko spadków jest bardziej prawdopodobne niż niebotyczne wzrosty które niektorzy wróżą.
Choc GPW różne rzeczy widziało. Nawet bankrutów których cena akcji rosła o kilkadziesiąt procent
Staszek poniżej moje małe szczegóły: 1. Nie wiecje niż 12 mln akcji 2. Nie mniej niż 1 akcji Wiec co moje pytanie brzmi skąd wiesz ze bedzie 12 mln ? Po cenie emisyjnej 1zl?wiec proszę nie wporwadzaj ludzi w błąd o jakism wysanym z palca 135 mln cap
Tak mogę wemitowac mniej akcji pod jednym warunkiem. Jak nie będzie na nich chętnych. Ale z tego co widać są już ugadani. Poza tym im więcej akcji dla nich tym mniejszy wpływ drobnego akcjonariatu. Pomyśl jak zarzady dostana 12 mln akcji przy obecnym FF Ok 500-700tys sztuk to wtedy FF będzie zaledwie kilka %.
Mysle również ze dlatego zarząd sprzedaje wlasnie po to żeby mieć kase na tanie akcje z emisji nowej.
Hierarchia zostanie zachowana a oni będą mieli więcej kasy która wyciągnął z rynku. Brzmi logicznie?
Poza tym to jest tylko moja opinia ale może za rok dwa będzie kolejna emisja w celu pozyskania kapitału no bo kapitału pieniężnego nie posiadają...
Stachu, jak myślisz, za ile wyemitowane zostaną nowe akcje? Ja stawiam na 50-75 zł patrząc po cenie emisyjnej na Tower. A jeśli tak to tutaj mamy wzrost na 100 i widpy przez miesiąc i kilkaset procent zysku. Albo i 1000 procent
o jakich inwestorach ty mówisz? kto kogo ma zachęcić? wszystko jest już między panami prezesami omówione będzie emisja nowych akcji serii D w ilości 10mln oraz emisja akcji E w ilości 2mln. Obie serie w cenie nominalnej 1 zł I teraz pytanie ile pieniędzy może wyłożyć PHR by objąć czyli zapłacić za te akcje by stać się akcjonariuszem dominującym czyli właścicielem tej spółki ja myślę że jak coś się kupuje to kupuje tanio moim zdaniem za te 12mln PHR zapłaci : i teraz uwaga góra 1,5 za akcje czyli 12 000 000 x 1,5 = 18 000 000 i te 18 000 000 w całości będzie przeznaczone na wykup akcji PHR przez Tower ja tak to widzę wymienią się akcjami i kasą, a po ile wyceni je rynek to już inna sprawa :