Po co mówisz. ? Dobre. Przecież to nic nowego i wszyscy o tym wiedzą. Tak samo jak to, że jak jutro niczego znaczącego nie ogłoszą na WZA, czyli dywidendę lub skup akcji to na pewno kurs się osunie niżej. Niby pisali w raporcie rocznym, że nie mają żadnych wielkich planów inwestycyjnych na ten rok, ale kto wie, czy zechcą się podzielić zyskiem. Zobaczmy jutro. Z WZA bezpośrednio niczego się nie dowiemy, bo nawet jak ktoś będzie, to i tak nie poinformują na forum. W sumie ich sprawa.
Dnia 2024-06-17 o godz. 09:14 ~ja napisał(a): > i po co mówisz!!
Przecież wszyscy akcjonariusze powinni mieć dostęp do takich danych
Ukrywanie takich informacji ma skutek taki, że kurs jest duszony w miejscu (a przecież akcjonariuszom oraz spółcepowinno zależeć, aby kurs wzrastał)
Niech będzie, że można było te informacje ukrywać, żeby się nałapać akcji w przedziale 20 - 30 gr. A teraz po co robić tajemnicę Poliszynela z tego, że spółka zaczęła sprzedawać za granicą ?
Panie ja ma pan rację. Powinien być taki sam dostęp do informacji, ale jak wiemy w tej spółce tak nie jest. Jeżeli ktoś jedzie na WZA, czyli traci swój czas i pieniądze to trudno od niego wymagać, żeby o wszystkim wszystkich poinformował. Ja też uważam, że tajemnice nikomu ani niczemu nie służą, a już na pewno nie poprawia sytuacji na kursie, ale to jest każdego indywidualna sprawa.
Walne zgromadzenie akcjonariuszy to zgromadzenie dla wszystkich akcjonariuszy więc każdy akcjonariusz ma prawo się tam zjawić. Akurat WZA to miejsce gdzie powinny być udostępniane informacje. Owszem po WZA w odpowiednim czasie powinny być publikowany komunikat ESPI ale to nie oznacza, że na WZA nie powinni podawać jakichkolwiek informacji na temat spółki.
Bzdura. Prawo mówi jasno i wyraźnie. ESPI a nie przez WZA dla wtajemniczonych, nie każdy może uczestniczyć gdyż pracuje zagranicą. Poza tym Quest ktory nagle milczy w tamtym roku opowiadał cuda i nic się nie sprawdziło.
Miałem na myśli, że to co zostanie postanowione na WZA powinno być publikowane w ESPI. W ciągu dnia WZA wieczorem ESPI z podsumowaniem WZA.
Masz pretensje do kogoś kto był na WZA w zeszłym roku i naopowiadał o tym co usłyszał? Skąd pewność, że to co mówił miała miejsce na WZA? Ja również pracuję i nie będzie mnie na WZA ale nie mam pretensji o to, że omijam to wydarzenie. Ponadto mówiłeś by nie pisać o sprzedaży za granicą co oznacza że się wykazałeś hipokryzją.
W każdym razie obaj jesteśmy akcjonariuszami i tak mi jak i Tobie zależy aby spółka się rozwijała, wypłacała dywidendy a kurs rósł. Nie ma co się wykłócać o głupoty. Również życzyłbym sobie aby zarząd lepiej komunikował swoje poczynania i mam nadzieję, że to się poprawi. Tobie życzę miłego dnia i zysków z HubTecha.
Oj przepraszam . wiele się sprawdziło szczególnie sprzedaż zagraniczna .a że zarząd jedno obiecuje a co innego później robi to już nie moja wina . ale jak kolega napisał wszyscy jedziemy na jednym wózku i życzmy sobie jak najwyższego kursu który prędzej czy później i tak tutaj będzie miał miejsce . pozdr
W jednym się zgadza, miała się firma rozwijać i się rozwija, szturmem zdobyli rynek polski i im dobrze idzie. Sam też kupuję ich produkty.
Zgadzam się z tym, że powinno akcjonariuszom zależeć na tym, aby kurs był jak najwyżej.
Życzę Tym co mają akcje aby kurs był jak najwyżej i jeszcze uchwalili dywidendę.