• A w rossmannie towar wyprzedaje się jak nigdy Autor: ~Ja [95.160.156.*]
    :) czekamy ze spokojem na kolejny kwartał :)
  • Re: A w rossmannie towar wyprzedaje się jak nigdy Autor: ~Akcjonariusz [188.146.110.*]
    Do tego ruszyła sprzedaż w UK i DE.
  • Re: A w rossmannie towar wyprzedaje się jak nigdy Autor: ~ja [95.160.156.*]
    i po co mówisz!!
  • Re: A w rossmannie towar wyprzedaje się jak nigdy Autor: ~Kolejnyoszukany [5.173.166.*]
    Po co mówisz. ? Dobre. Przecież to nic nowego i wszyscy o tym wiedzą. Tak samo jak to, że jak jutro niczego znaczącego nie ogłoszą na WZA, czyli dywidendę lub skup akcji to na pewno kurs się osunie niżej. Niby pisali w raporcie rocznym, że nie mają żadnych wielkich planów inwestycyjnych na ten rok, ale kto wie, czy zechcą się podzielić zyskiem. Zobaczmy jutro. Z WZA bezpośrednio niczego się nie dowiemy, bo nawet jak ktoś będzie, to i tak nie poinformują na forum. W sumie ich sprawa.
  • Re: A w rossmannie towar wyprzedaje się jak nigdy Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2024-06-17 o godz. 09:14 ~ja napisał(a):
    > i po co mówisz!!

Przecież wszyscy akcjonariusze powinni mieć dostęp do takich danych

Ukrywanie takich informacji ma skutek taki, że kurs jest duszony w miejscu (a przecież akcjonariuszom oraz spółcepowinno zależeć, aby kurs wzrastał)

Niech będzie, że można było te informacje ukrywać, żeby się nałapać akcji w przedziale 20 - 30 gr. A teraz po co robić tajemnicę Poliszynela z tego, że spółka zaczęła sprzedawać za granicą ?
  • Re: A w rossmannie towar wyprzedaje się jak nigdy Autor: ~ja [95.160.156.*]
    skoro powinien być równy dostęp to absolutnie żadnych informacji nie powinni podać na WZA tylko przez espi.
  • Re: A w rossmannie towar wyprzedaje się jak nigdy Autor: ~Kolejnyoszukany [5.173.166.*]
    Panie ja ma pan rację. Powinien być taki sam dostęp do informacji, ale jak wiemy w tej spółce tak nie jest. Jeżeli ktoś jedzie na WZA, czyli traci swój czas i pieniądze to trudno od niego wymagać, żeby o wszystkim wszystkich poinformował. Ja też uważam, że tajemnice nikomu ani niczemu nie służą, a już na pewno nie poprawia sytuacji na kursie, ale to jest każdego indywidualna sprawa.
  • Re: A w rossmannie towar wyprzedaje się jak nigdy Autor: ~Akcjonariusz [193.23.38.*]
    Walne zgromadzenie akcjonariuszy to zgromadzenie dla wszystkich akcjonariuszy więc każdy akcjonariusz ma prawo się tam zjawić. Akurat WZA to miejsce gdzie powinny być udostępniane informacje. Owszem po WZA w odpowiednim czasie powinny być publikowany komunikat ESPI ale to nie oznacza, że na WZA nie powinni podawać jakichkolwiek informacji na temat spółki.
  • Re: A w rossmannie towar wyprzedaje się jak nigdy Autor: ~Ja [95.160.156.*]
    Bzdura. Prawo mówi jasno i wyraźnie. ESPI a nie przez WZA dla wtajemniczonych, nie każdy może uczestniczyć gdyż pracuje zagranicą. Poza tym Quest ktory nagle milczy w tamtym roku opowiadał cuda i nic się nie sprawdziło.
  • Re: A w rossmannie towar wyprzedaje się jak nigdy Autor: ~Akcjonariusz [193.23.38.*]
    Miałem na myśli, że to co zostanie postanowione na WZA powinno być publikowane w ESPI. W ciągu dnia WZA wieczorem ESPI z podsumowaniem WZA.

Masz pretensje do kogoś kto był na WZA w zeszłym roku i naopowiadał o tym co usłyszał? Skąd pewność, że to co mówił miała miejsce na WZA? Ja również pracuję i nie będzie mnie na WZA ale nie mam pretensji o to, że omijam to wydarzenie. Ponadto mówiłeś by nie pisać o sprzedaży za granicą co oznacza że się wykazałeś hipokryzją.
    W każdym razie obaj jesteśmy akcjonariuszami i tak mi jak i Tobie zależy aby spółka się rozwijała, wypłacała dywidendy a kurs rósł. Nie ma co się wykłócać o głupoty. Również życzyłbym sobie aby zarząd lepiej komunikował swoje poczynania i mam nadzieję, że to się poprawi. Tobie życzę miłego dnia i zysków z HubTecha.

Pozdrawiam ;)
  • Re: A w rossmannie towar wyprzedaje się jak nigdy Autor: ~Quest [185.241.254.*]
    Oj przepraszam . wiele się sprawdziło szczególnie sprzedaż zagraniczna .a że zarząd jedno obiecuje a co innego później robi to już nie moja wina . ale jak kolega napisał wszyscy jedziemy na jednym wózku i życzmy sobie jak najwyższego kursu który prędzej czy później i tak tutaj będzie miał miejsce . pozdr
  • Re: A w rossmannie towar wyprzedaje się jak nigdy Autor: ~Stefan [188.146.104.*]
    W jednym się zgadza, miała się firma rozwijać i się rozwija, szturmem zdobyli rynek polski i im dobrze idzie. Sam też kupuję ich produkty.
    Zgadzam się z tym, że powinno akcjonariuszom zależeć na tym, aby kurs był jak najwyżej.
    Życzę Tym co mają akcje aby kurs był jak najwyżej i jeszcze uchwalili dywidendę.
[x]
HUBTECH 2,97% 0,28 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.