Dnia 2009-05-23 o godz. 13:24 ~opcja napisał(a):
> Fundusze pozbyły sie akcji i zwialy z permedi ( na walnym
> była tylko bochemie 1 490 940 akcji)
A ty chyba jakiś społecznik jesteś?,nic tylko nagonka na spadki i to bezinteresownie,brawo.
Dnia 2009-05-23 o godz. 18:53 czesio2008 napisał(a):
> a chudyel to chyba ktoś z zarządu albo kupił biedak duzo
> akcji i liczył na cud , ale to nie Kana Galilejska cudu nie
> będzie
Jestem sobie średniej wielkości akcjonariuszem ,długoterminowcem ,wierze w spółkę i czekam na wznowienie produkcji , a wtedy to cena będzie troszkę inna.pozdr.
Moze tak moze nie
Nie liczylbym na nikiel
To bylo podstawowe zrodlo przychodow, ale zysku z tego nie bylo nigdy wiele.
Spolka niech sie lepiej skoncentruje na produktach wysokomarzowych.
Fantomas nie róbcie ludziom wody z mózgu. Cały asortyment związków niklu zabrany Permedii produkuje już EKOREN spółka - córka KGHM .. z surowca który był do końca 2008r sprzedawany Permedii
Produkcja związków niklu w Permedii to już H I S T O R I A ! ! !
A ten znowu swoje ........ odpał na 10 zł, na walne 15 ............odlot na 20, wezwanie po 35 a może 104,30 ..........i t p PIERDOŁY. Czlowieku jedziemy na 5 zeta a póżniej POŁUDNIE ! ! !
Pozdro naiwniaki
Opcja przecież Ty nie masz akcji to co piszesz " jedziemy " , kibicujesz ???
Chyba ,że liczysz na tanie zakupy to wtedy zrozumiała jest Twoja produkcja na forum.
opcja ma rację nie ma co się łudzić niedługo twoją średnią 5,4 zł szlag trafi a mogłeś zarobić firma upada powoli taka jest niestety prawda i trzeba się z nią pogodzić.
Wiesz co Janeczku ,- ja dzisiaj odrobinę dokupiłem .
Każdy z nas ma swoje zdanie i inwestuję tylko i wyłącznie swoją kasę . Masz napewno 100 % rację gdybym sprzedał przy 8 lub powyżej 7 i dziś odkupił byłoby trochę więcej akcji . Zostawiłem i zostawię , bo wieżę że najgorsze za spólką , a czas zweryfikuje który z nas ma rację . Wypisywać za i przeciw nie ma sensu każdy z nas już dość sporo tego wystukał.
Zapomniałem ,- na koniec roku jak będzie zaznaczam jak będzie w granicach 15 lub wyżej to napiszę : to ja inwestorek ,- a nie mówiłem .
PS. kiedyś dawno temu pisałem tak o polnej kupowanej po 20 z groszami , że oddam powyzej stówy . Wyobraź sobie ile h... ,c..... , itp wysypało sie pod moim adresem , a jak TUP-a miałem od 20 to makler wyzywał mnie od dawców i dzieci hossy . Jak powiedziałem że zarobimy 100 -150 % i uciekamy to o mało z kszesła nie śmignoł .Przy wypłacie z konta następnego miesiąca z nad kartek nosa nie wyciągnoł. ( twierdził ze tylko blu cipy dają zarobić )
Nie twierdzę że sytuacja musi się powtórzyć , ale no własnie każdy z nas sam musi dzis wybrać co w perspektywie jakiegoś tam okresu da słuszną dla nas stopę zwrotu .
JA STAWIAM NA PERMEDIĘ .
z wyrazami szacunku
inwestorek
inwestorek podziwiam Cie, ze wdajesz sie w takie dyskusje.
Kazdy "bawi sie" za swoje pieniadze i swiadomy jest ryzyka zwiazanego z inwestowaniem na gieldzie. Ty, podobnie jak ja, wierzysz w oplacalnosc posiadania akcji Permedii. Nie rozumiem jednak tych, ktorzy rzekomo akcji nie posiadaja - w jakim celu sie tu udzielacie? skoro, to taka kiepska spolka, to po co tu wogole zagladacie? Jakos w dobre intencje ostrzegajacych przed rzekomo kiepska sytuacja w firmie nie wierze, a moze poprostu chcialoby sie kupic taniej?
Ja jestem spokojny, bo traktuje ta inwestycje dlugoterminowo i powolutku w ramach mozliwosci bede zwiekszal stan posiadania. Czas pokaze kto mial racje...
Za starej hossanny ,byl taki gościu na forum co namiętnie kupował kruka ( nie pamiętam nicka ) odddawał przed splitem po chyba 340 ( a klepał o nim od cos koło 10 ) i to sie nazywa stopa zwrotu !!! Trwało to ponad 3 lata. ,- to tak na marginesie .
Co zaś kolegi wyżej , - to miałem trochę czasu i postukałem na klawiaturze . Ich wypowiedzi wogóle nie robią na mnie wrażenia i tyle .
Stuknołem sobie i byka w słowie krzesła - przepraszam
Tak sobie myślę.
Nie jest to FON, Krosno czy Bioton (emisje akcji, to jak czerwone światło).
Nikiel i KGHM są przyczyną obecnych kłopotów spółki.
Jeśli spółka przetrwa (wiadomo że łatwiej wyprowadzić na prostą małą firmę), jeżeli na powrót zacznie wypłacać dywidendę, to tu będzie dobra stopa. Szczególnie biorąc pod uwagę historię spółki.
Dużo tych jeśli. Niepewna przyszłość jest już w cenie akcji.
Pozdrawiam.