• Czy to dobre info Autor: ~rawiki [80.54.44.*]
    Proszę o konkretną podpowiedż?
  • Re: Czy to dobre info Autor: ~Henryk [83.23.30.*]
    Generalnie neutralne. Szykuje się nowa emisja - oznacza to rozwodnienie kapitału i typowe jazdy up / down, pod PP i odjęcie. Na tym rynku jest ryzyko - vide FON i nigdy niezrealizowana emisja. Z drugiej strony emisja z PP oznacza że akcje staną się "cenne" - trzeba będzie je mieć żeby dostać nowe akcje.
  • Re: Czy to dobre info Autor: ~rawiki [80.54.44.*]
    Bardzo dzękuje za konkretną odpowiedż,takich ludzi jak pan tu brakuję.Pozdrowienia
  • Re: Czy to dobre info Autor: ~rawiki [80.54.44.*]
    4) 24.820.918 (słownie: dwadzieścia cztery miliony osiemset dwadzieścia tysięcy dziewięćset osiemnaście) akcji zwykłych na okaziciela serii D o wartości nominalnej 1 grosz każda akcja i cenie emisyjnej 0,20 złotych, objętych w zamian za wkład pieniężny,
    A w tym punkcie o co chodzi? Jeżeli można krótko.
  • Re: Czy to dobre info Autor: ~radracz [91.193.199.*]
    To są akcje serii D, które już zostały wyemitowane i są w obrocie. Teraz chodzi o emisję serii E i F, łącznie 15102614 akcji. Nie wiadomo jeszcze ile chcą pozyskać kapitału, ale chyba nie zrobią emisji po 1 groszu żeby uzyskać nieco ponad 150 tys. złotych. Podejrzewam, że emisja może być po 20 groszy tak jak emisja D, a to oznacza, że kurs dotychczasowych akcji powinien być znacznie wyżej żeby emisja się udała.
  • Re: Czy to dobre info Autor: ~VISION-er [79.190.173.*]
    obawiam się, że mały akcjonariat został już do spółki tak zrażony (bolą tyłki, bolą), że nie będzie chciał wchodzić w nową emisję
  • Re: Autor: ~pietrek [77.112.219.*]
    O to własnie komuś chodziło ...
  • Re: Autor: ~rawiki [83.168.92.*]
    Kiedy można spodziewać się emisji,i czy po zebraniu moga podać cene tych akcji? Z góry dziękuje za info.
  • Re: Autor: ~ty [91.200.94.*]
    ale chwileczkę, chyba nie będzie pp dla dotychczasowych akcjonariuszy
  • Re: Autor: ~obiektywnie [87.207.72.*]
    ja podejrzewam że będzie walka o akcje. teraz są bardzo tanie. będą zbierać zainteresowani żeby mieć jak najwięcej głosów na walnym. do tego będą cenę podbijać żeby ta emisja nie była prawie za darno. kilka dni ciszy jeszcze troszkę wyleszczą towarzystwo od bankiera (on pewnie teraz po cichu dobiera nie chwaląc się na forum) a później będzie walka o każdą akcję. cierpliwości tu potrzeba. jak macie wolną kasę to dobierajcie póki jest tanio. oczywiście to moje zdanie tylko.
  • Re: Autor: ~rawiki [83.168.92.*]
    Nie wiem o co tu chodzi,ale napewno coś się święci-nie na darmo są tu takie obroty jak na WIG,i dosyć spore zaiteresowanie na różnych forach.Dostałem fajną i konkretną analizę od człowieka,który na tym się zna-powiem krótko"czekam do końca Maja"
[x]
VISION 0,00% 0,02 2023-05-16 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.