• Kiepskie recenzje Autor: ~BearCorn [5.173.23.*]
    Gra nie dorobiona, brak tutoriala
  • Re: Kiepskie recenzje Autor: ~Analizator [5.173.23.*]
    Zacznijmy od tego, że naprawdę czekałam na to DLS. IIIII... cóż, ogólnie akceptowalne. Twórcy po raz kolejny nie skoczyli ponad głowę, ale w sumie ok.

Nie uważam dokładnie, że suplement jest zły (chociaż stał się dla mnie najbardziej duszny), więc recenzja będzie pozytywna.

Plus:
    + Fajny motyw, wiele rodzajów sushi / rolek
    + Nowe mini-mechaniki, wygląda zabawnie, a budowanie i krojenie rolek jest wystarczająco zabawne
    + Możesz upuścić rolkę na podłogę tuż przed twarzą klienta, podnieść ją i wrzucić na talerz! Bardzo realistyczne 10/10
    + Wreszcie, nawet w symulatorze Cooking możesz kręcić gachą! (ale dlaczego??)

Ani tam, ani tutaj, ani co to w ogóle było:
    + - Tym razem twórcy postanowili po prostu kopnąć nas w rozgrywkę. Nie ma dla Ciebie powolnego samouczka, abyś mógł poradzić sobie z nowymi mechanikami. Chcesz nauczyć się kręcić bułki, gotować ryż i kilka innych nowych kawałków? Otwórz telefon w grze i zobacz nagrane filmy. Stoisz jak palant przed gośćmi i oglądasz filmy "jak gotować bułki". Wszystko w porządku, na pewno jestem suchy, poczekaj na twoje bułki jeszcze kilka minut, pliz!
    + - Jest to cecha całego symulatora gotowania: fizyka-jedzenie-jej-konia. Składniki z talerzy latają jak tanie fajerwerki. Ze względu na to, że jest ich wiele, talerze ciągle się dotykają i wszystko rozleci się po kuchni, jak po mikro-eksplozji. Straciłem rachubę, ile razy musiałem czołgać się i zbierać odlatujące ogórki. Witam ponownie klientów! To zabawne, jeśli to nie dzieje się z Tobą.

Brak:
    - Bardzo mały czas na przygotowanie. Jeśli w oryginalnej grze i innych DLS podczas przygotowań do dnia pracy można było naprawdę wiele zrobić, to tutaj masz czas tylko na ugotowanie ryżu i zrobienie kilku kawałków. A to jest katastrofalnie małe. Gra próbuje to zrekompensować, najwyraźniej, opcjonalną realizacją zamówień i" zwykłymi " zamówieniami (kiedy gotujesz to, co jest "w trendzie" i po prostu wystawiasz na stoisko do zakupu, Witaj DLS z wypiekami). Ale osobiście byłoby o wiele bardziej interesujące grać z trybem zamówień, jak w DLS z pizzą. Bo w końcu jestem bardzo zagubiony, często nie mam czasu, zwłaszcza gdy zamawiają nową rolkę z tytułem, po przeczytaniu której istnieje możliwość wezwania jakiegoś.
    - Otwiera się wiele nowych przepisów na raz, po prostu nawet nie masz czasu, aby je zobaczyć (chodzi tylko o Czas przygotowania), ale ogólnie zrozumieć, jakie nowe składniki w ogóle dodałeś
    - SKĄD WZIĄĆ CHOLERNY LÓD DO TEMPURY?!?!!? (jak już możesz to zrobić, ale jak nie, nie jest jasne, jak otwierają się nowe metody gotowania. myślę, że dalej mi pokażą)

Konkluzja: wszystko wydaje się bardzo chaotyczne. Ze względu na to, że nie ma norm samouczka, biegasz z mydłem i próbujesz dowiedzieć się, czego od ciebie chcą, w tym czasie klienci już domagają się swoich maki, a potargane ogórki znów poleciały po kuchni, nowe przepisy znów piją w telefonie, chociaż nawet nie spojrzałeś na poprzednie 10.

Jeśli kiedykolwiek myślałeś o przyjeździe do kraju azjatyckiego bez wiedzy o czymś i natychmiastowej pracy jako susz-będzie to świetny symulator tego, co się z tobą stanie. Chyba że nie dają płaczu w kącie, ale zostawmy to na zakład...
  • Re: Kiepskie recenzje Autor: ~Bcs [91.94.109.*]
    Oceny nowego dodatku dramatyczne, przypomnijcie mi ile czasu oni tworzyli to DLC? Teraz mamy jasność, że te ostatnie poważne problemy spółki nie wzięły się z powietrza. Szkoda, bo wyglądało, że spółka zaczyna wychodzić z dołka ale jakość ostatniego dodatku nie pozostawia złudzeń.
  • Re: Kiepskie recenzje Autor: ~Abc [172.225.187.*]
    Imho ocenami DLC na razie nie ma się co przejmować.
    Piszą że kiepski tutorial - zawsze w każdej grze to piszą. Wszystkie tutoriale jakie widziałem w życiu są do dupy z jakiegoś powodu.
    Giganci DLC (paradox, slitherine, civilization, total war) niemal zawsze mają kiepskie recenzje dodatków.

Stara zasada pokazuje że DLC kupuje przez rok jakieś 20-30% posiadaczy podstawki. Tu bym obciął to o połowę bo dawno nic się nie działo i jest sporo graczy którzy do gry nie wrócą. Ale i tak daje to 100-150k kopii Sushi przez rok.

I bardziej bym obstawiał że DLC było robione realnie pół roku.
  • Re: Kiepskie recenzje Autor: ~BearCorn [80.50.148.*]
    Pozostałe pół roku programiści przesiedzieli na Facebooku kasując pensje. Też tak uważam że w pół roku to zdziełali
[x]
BIGCHEESE -1,15% 5,14 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.