Intersport dostał nakaz zapłaty 14mln…. Gerega walczy z Lentexem… chce swoich do RN bo chce dywidendę. Chyba się kasa kończy bo coś nietrafiony zakup z Intersportem… a jeszcze kupił PlastBox…. Ciekawe co zamierza zrobić z pakietem 17% Lentexu firma PlastBox….
Mają jeszcze trochę nieruchomości, ale bieda jest tam straszna, nie sądzę żeby w najbliższym czasie pojawiły się jakieś nowe inwestycje, firma oszczędza naczyń tylko może, po sprzedaniu dochodowych gałęzi innym firmom nie ma co liczyć na zmianę. Pan prezes Grabowski sam nie wie czym w zasadzie zarządza, wraz z bratem stworzył tam niechcący środowisko malowania trawy na zielono, więc żeby się nie narażać wszyscy ta trawę malują
Jedz i sam zobacz, na nic cię nie naganiam cyniku, to jest realny obraz sytuacji, kto może to ucieka z tej firmy, sprawdź sobie jak ostatni dyrektor operacyjny stracił łeb
To sobie popatrz co mają
https://youtu.be/lvqAjPa3kCY?si=Vs1JRlhmIu8wmXQ8
A później pisz głupoty.
Sprzedali to co im nie pasowało to wizji i totalnie zmienili profil spółki. A patrząc na wyniki nie obrali złego kierunku.
A z tego co wiem to szykują dużą inwestycję która ma dać większe zyski. Czekają na wytyczne unii co do plastiku i na kwestie dotacji…
Moja wiedza bierze się z doświadczenia jakim jest współpraca z tym czymś, bo już firma tego nazwać nie mogę. Sprzedaż Unilinu czy elektrociepłowni było niczym innym jak tylko wyprzedażą dla ratowania budżetu. Oba te zakłady świetnie prosperują, czego o Lentexie nie można powiedzieć. Inwestycja z tego co mi wiadomo nie szykuje się żadna, chyba że w to bajoro z którym mają tyle problemu, bo szkoda im było wydać 50 tys. na badania, żeby wreszcie produkcję usprawnić i pozbyć się problemów z wodą
Po sprzedaży jakoś nie qidac by zyski zmalały…
Nie chce polemizować ze strategią firmy i właścicieli.
Jedno jest pewne
Zyski zatrzymane 200mln
Nowa linia produkcyjna
Kolejna w przygotowaniu
Oj tys mądry inaczej.aby zmienić zarzad to musialby mieć 3 w RN.co jest dzisiaj niemożliwe. A ja tam wolę skup niż dywidendę gdzie mi od razu podatek zabiorą. A po co płacić podatki jak nie trzeba ?
Skup jest korzystniejszy z uwagi na odłożony moment zapłaty podatku Belki. Opłaca się tym bardziej im większy pakiet deklarujesz do skupu. Koszty stałe rozkładają się na większą kwotę za skupione akcje Kolejny plus , to zmniejszająca sie ilość akcji (po ewentualnym !) umorzeniu i poprawa wskaźników