"(...)kolejnym problemem będzie znalezienie wykonawcy. - Za chwilę, jak ruszą te inwestycje, to jakie będą ceny, skoro już dziś brakuje wykonawców? To będzie podstawowy problem. A daty unijne nadal funkcjonują – kontynuował Łyko."
Podstawa inwestowania na giełdzie, to „kupowanie przyszłości”. W tym przypadku całkiem nieodległej i przy c/z znacznie niższym niż średnia rynkowa. Przemyślcie temat :)
Dnia 2024-06-13 o godz. 19:37 ~Mamoń napisał(a): > Mercator był bezprecedensowym przypadkiem . Wsiadłem przy 20 zeta, przy 150 stwierdziłem, że to już kosmos i zrealizowałem zysk. Doszło do 700 zł
Swiat byl wtedy troche malo logiczny:) Dobieram Introl co miesiac jak dlugo bedzie latal ponizej 10 zlotych, za jakis czas zobaczymy jak na tym wyjde. Na gpw 10 lat, drugi raz w historii bede usrednial w gore, mysle ze w tym przypadku warto.
Ja też sukcesywnie dokupuje. Przy tych wskaźnikach i dywidendowej historii raczej dużo nie powinno spaść, ale jeśli rynek kogeneracji ruszy, to może być „kosmos”. 1/6 portfela w Introlu :)
To kto ciągle oddaje te akcje po ok. 9.50? Pojawia się zlecenie kupna po lewej na pareset akcji i niedługo potem kurs spada do tego poziomu i akcje wpadają do kieszeni zlecajacego
"PTEC szacuje, że inwestycje prowadzące do dekarbonizacji sektora ciepłownictwa systemowego do 2050 r. należy szacować na 102 - 211 mld zł w przypadku infrastruktury wytwórczej. Nakłady na infrastrukturę przesyłową i dystrybucyjną ciepła Towarzystwo szacuje w przedziale od 82 do 106 mld zł, a na modernizację instalacji odbiorczych - od 115 do 149 mld zł. W sumie jest to od 299 do 466 mld zł."