Czy ja dobrze widze że prezes poważnej spółki zbywa parenaście tys akcji???.... Przecież to nawet komentarza nie warte tak grubymi nićmi to jest szyte. Ciekawe jak na wza za skupem będzie głosował.... Komedia
Jeszcze trzeba dodac ze w tym roku zarobili ponad 16mln a wart ksiegowa 13.70 a gosc sprzedaje pare kilo w takiej smiesznej cenie po co by wystraszyc i reszte odebrac
Dnia 2024-06-12 o godz. 12:03 ~adsf napisał(a): > Czy ja dobrze widze że prezes poważnej spółki zbywa parenaście tys akcji???.... Przecież to nawet komentarza nie warte tak grubymi nićmi to jest szyte. Ciekawe jak na wza za skupem będzie głosował.... Komedia
Fakt... bardzo dziwnie to ESPI wygląda - jakkolwiek efekt na wczorajszej sesji odniosło. Najbardziej komiczna jest ujawniona sprzedaż przez Moritza 1.300 szt. akcji po 1,71 zł na sesji 3 stycznia... czyżby 5 stycznia (D+2) 2 tys. polskich zł prezesowi na waciki zabrakło? -:)
Dziś ujawnione śladowe transakcje insajdera w połączeniu z lakonicznym "chińskim memorandum" silnie mnie zaintrygowały... dlatego po raz drugi melduję się w akcjonariacie Alty i pozdrawiam współancjonariuszy
Dnia 2024-06-13 o godz. 09:37 ~adsf napisał(a): > Tym bardziej że przy płynności która jest na spółce nie sądzę aby naturalne było prawie 100k obrotu zaraz po informacji. Komedianci
To nie jest reguła że prezes sprzedaje to musi być źle. Vide sytuacja na mostostalu zabrze z 2021 lub 2022, nie pamiętam dokładnie. Poszło espi o zbyciu i kurs spadł chyba do 1,1-1,3. Popatrz jaki kurs masz teraz. Nie jest to oczywiście dowód, że tutaj też będzie dobrze, ale też to żaden dowód że będzie źle.