DEMO zrobiło swoje, szybkie podbicie fallowersów i mamy wishlistę na steam. Fakt, trwało to dłużej niż zakładałem, choć odliczałem już dni do wejścia na WL. Demo z tego co czytałem komentarze bardzo dobrze przyjęte. Jakaś tam bułka długoterminowa będzie, chleb to raczej na switch :P
Ja się zastanawiam nad Dragon Quest bo mają wydać Dragon Quest KESHI KESHI na arndoida i iOS a nagle Forever wszedł w to do tego Dragon Quest 3 remake i Dragon Quest XII. Jedynie Dragon Quest jest na Androida i iOS do tego remake tego tytułu
Do tego od 2021 roku SE utrzymuje to w tajemnicy (znajome), a chyba w tych okolicach 2020/2021 Forever informował o nowych umowach na duże tytuły. Myślę, że może szału nie ma, ale mógłby to być dobry bonus do przychodów
Szału nie ma? Dobry bonus do przychodów? Chyba nie wiesz o czym piszesz, ta gra sprzedaje się w milionach w samej Japonii, ma zagorzałe rzesze fanów, którzy będą stali całe dnie w kolejkach, żeby to kupić. Gdyby to robili, to byłby szał na maksa, jeśli chodzi o zyski i przychody, jakieś 10x więcej niż teraz, a gierka składa się z trzech części... 10x miałby prawo urosnąć kurs pod ten tytuł.
a to akurat proste ,duet sugi-bugi i brylantynka wspólnie zeszmacili kurs i niszczyli każdą próbę wzrostu ,najlepszy przykład ,raport roczny /najlepszy w historii / tylko to działanie było -jest bardzo kosztowne i nadchodzi czas gdzie zechcą to odrobić , czy to się zacznie do końca czerwca ? bardzo możliwe , firma pracuje nad AAA i innymi produkcjami ,to wszystko razem powinno dać impuls ,dlatego byłem -jestem i pozostanę , tutaj poza UKŁADEM nic złego sie nie działo
Demo zrobiło swoje z peakiem 14 osób? Aha. Wiadomo że pc to nie docelowa platforma ale skończcie te brednie, wl miejsce 2801 i peak dema pokazują zerowe zainteresowanej ta gra na pc. Wiadomo że po demie przeskoczy kilka gier krzaków w 3 tys wl ale bądźmy poważni..
Człowieku, Ty któremu nic nie pasuje (orędownik wielkiej tragedii i apokalipsy). Przecież ta gra to totalnie nie jest na steam. Dlatego napisałem, że będzie z tego bułka. W przeciwieństwie do Magical Drop czy Baby Storm, mamy przynajmniej WL, i tak jak napisałeś będzie sprzedaż kilka tysięcy sztuk. Ale to tylko steam na którym ta gra będzie sprzedawała się najgorzej - jak każda bijatyka. Więc odpowiadając na zaczepkę, to kilka tysięcy sztuk da przychód kilkaset tysięcy. Tylko na STEAM. I to w tym wszystkim chodzi. WYDAWAĆ WYDAWAĆ WYDAWAĆ i MONETYZOWAĆ. Pozdrawiam
Piszesz że demo w które prawie nikt nie grał zrobiło robotę, no moim zdaniem nie. Nikogo nie zaczepiam, czy Ty mnie zaczepiasz pisząc swoje zdanie? No wydawać wydawać bo narazie to mamy pół roku za nami i jedno wielkie g. Oby coś było na directie..
Może ktoś mi wyjaśnić dlaczego nie jest możliwe, że Forever pracuje nad Dragon Quest remake? Dawno temu gdy wszyscy gdybali co za umowa z SE to pisałem, że to będzie Front Mission bo tak mi wychodziło z obserwacji i analiz. Trafiłem wtedy 100%, a nikt nie brał tego nawet pod uwagę rzucając różnymi tytułami. Teraz analizuję i mi wychodzi Dragon Quest, dlaczego nie? Może coś przeoczyłem ale widzę, że mam masę łapek w dół. Nie naganiam tylko spekuluję i podzieliłem się spostrzeżeniami to mnie zjechali wszyscy :P jakieś argumenty, może czegoś nie zauważyłem?
Mi też wychodzi że to Dragon Quest. Wersja która zapowiedział x czasu temu SE robi małe studio, bodajże Amada. To dlaczego pozostałych nie może zrobić FE? :) Trzeba czekać. Pozdrawiam