Zamiast pisać głupoty od rana, bierz i kupuj za wszystko ten cudowny papier, którego nikt prawie nie chce na poziomie 17. Zejdzie do 14 to znów się pomyśli. A wiesz dlaczego nie chcą ludzie w to wchodzić, bo czują się oszukani przez Zarząd bajkami i pasywnością zakupową zarządu, który na kluczowych wsparciach technicznych nie wziął ani jednej akcji z rynku, tak wierzy w swoją firmę. I nie pisz kłamstw o dywidendzie za 2023 której dobrze wiesz, że nie będzie.
Jeśli chodzi o zakupy to ludzie już obkupieni, z braku kasy nie biorą nawet w przypadku zaniżenia kursu.
Co do zarządu, że nie kupują to smutne, szczególnie na tych poziomach, liczę, że się to zmieni i P.Urban weźmie "coś".
Jeśli chodzi o dywidende to myślę, że będą kontynuować politykę dzielenia się z aksjonariatem
Jakby papier był tak dobry, to byś wziął kredyt na 12 % żeby zarobić 50 %, ale wiadomo jak jest. Licz dalej na zakupy swojego prezesa i nie kłam w sprawie dywidendy. Bo jeszcze w tym tygodniu pisałeś że będzie pod koniec czerwca manipulancie. A jak będzie w przyszłym roku? Jak zarobią 3 mln to może rzucą po 50 groszy ochłapu. I tyle w temacie. Póki co jak widać sypanie w lewo i nikt nie tyka w prawo, no ale może coś się zmieni. Tylko mocne ryzyko, że ci co zebrali między 13-14 i zostawili część pakietu zechcą się wyżej wysypać.
Hahaha. Czy ty się dobrze czujesz? Co to za różnica czy to dobry papier czy nie. Daj mi przykład inwestorów, którzy biorą kredyty żeby kupić akcje. Nikt tak nie robi nawet jak myśli, że ma pewność. Na giełdzie nic nie jest pewne.
Celowo tak napisałem, aby obnażyć ślepo wierzącego nagona w świetlaną przyszłość tej spółki. Ale cieszę się, że są inwestorzy którzy to rozumieją :) :)
To strasznie tania ta "nerka" była bo między 12,4 -13 wielkich obrotów nie było, a 12,0 papier nie liznął :) No ale kapitanie szkoda nerki, dla firmy której prezes nie skupił z rynku ani jednej akcji, a tylko doi kasę w postaci pensji za kiepskie wyniki.
Niewiele się dzieje na forum. Piątek. Najgorsi są ci faryzeusze co w piątki przed 17-tą dają zlecenie na 3000 lub 5000 PKC. Pożyjemy , zobaczymy , jeszcze parę godzin spokoju.