W zeszlym roku pierwsze zapowiedzi certa vcast byly na pierwszy kwartal tego roku, a zlozenie papierow w usa w drugim kwartale. Potem zeobilo sie oierwsze polrocze a o usa cisza. Masz racje, to jest sprawdzam
Mialem sie nie odzywać do espi ale tak dawno sie z Toba nie zgadzalem wiec musze zabrac glos:):):)
Masz racje w 100% w tej kwestii, zarzad przewidywal wprowadzenie vcast w 1q 2024r . Powiem szczerze,ze lekko sie zdziwilem podcza konferencji gdzie powiedzieli o 1polroczu.
Powiem wiecej.
Po ostatnich wypowiedziach( brak jednoznacznej ,definitywnej daty) Gamrota podczas spotkania dla inwestorow na GPW nie jestem przekonany do czerwca a raczej lipca czy nawet sierpnia. Ale to jest nieuniknione.
Ja osobiscie czekam na te umowy ktore powinny sie pojawic w czerwcu I to jest moje SPRAWDZAM dla zarządu:)
Pozdrawiam
o pojawił się naganiacz nr1 proszę czytać miedzy wierszami... Czerwiec już nieistotny odnośnie certyfikacji i obiecanek zarządu... dalej też wymownie - odwróćmy uwagę hahah "ja osobiscie czekam na te umowy ktore powinnysie pojawic w czerwcu"
DD naganiacz który skubnął ci 22k akcji poniżej 30zł.....znaczy nie Tobie pustaku bez grosza przy tyłku,tylko twojemu pseudo funduszowi od trafnych rekomendacji:):):) Waching u:):):)
Każda większa próba zakupu akcji wiąże się z momentalnym podbiciem kursu i dobrze o tym wiesz:):):) Poza tym ja już swoje mam:) Powtórzę SWOJE i do tego mam dużo CZASU .... Z największą rozkoszą będę dalej będę śledził wasze wpisy na forum pokazujące jak można nisko spaść dla kilku złoty prowizji jak również wasze wspaniałe rekomendacje choć ostatnio coś mało reko z waszej strony tylko sponsorowane teksty w sferze :):):) Walcz DD każda akcja jest na wagę złota a może Twoje warowanie 24/7 przyniesie ci premie na wakacje w Rewalu...:):)
Nawet nie wiesz jaką mam zabawę od października kiedy ty piszesz o 20zł i zaniżasz kurs (nie TY oczywiście) a ja sobie skupuje i do tego co jakiś czas pokazuje ci na fixie progres skupu....:):):) Twoje posty bezcenne...:):):) Walcz dalej . Bez odbioru:)
Panowie nie ma sie co klocic akurat w tej sprawie. Zarzad mi teoche podpadl w tym kontekscie. Ciekaw jestem, czy istatni list intencyjny jest traktowany jako nawy klient kwartalny. Jezeli tak to to jest bardzo slabe. Klient to umowa. Jest jeszcze chwila czasu do koca kwartalu i zobaczymy co z tego wyjdzie. Powinien byc cert oraz dwie umowy. Jezeli nie- rynek odczyta to pewnie jednoznaxznie. Ciekawie tez ktos tu sie podnieca wycena vicast na 25pln. To nie oznacza ze kurs o tyle podskoczy przeciez. Wyceny wycenami a rynek swoje. Ja sie obawiam, ze reakcja na ccast jest tak oczekiwana przez wszystkich, wszyscy pod to graja, ze wzrost zostanie zasypany przez niecierpliwych. Obym sie mylil
A jesteś pewien, że będą bardzo dobre? W pierwszym kwartale wyniki to była totalna padlina... Co niby takiego się teraz stało lub dzieje, że wyniki będą bardzo dobre?
Z informacji od osób, które były na walnym, można wnioskować, że będą dobre, a kasa z jednego IDFA jest bardzo konkretna.
Pokrywa się to również z ostatnim raportem za 1q, gdzie ktoś kto go wnikliwie czytał, wyłapał, że większość nowych umów w trakcie 1q była dopiero na etapie wdrażania, z czego zresztą wynikały duże koszty - wdrażania technologii u partnerów, a także szkolenia kadry, która musi obsłużyć nowych klientów. A jeśli większość tych umów były na etapie wdrażania, to ten zysk był całkiem niezły, biorąc pod uwagę, że płynął dopiero z małego źródełka.
Koniec końców, panowie malkontenci, którzy ciągle utyskują do wyników powinni być zatem w końcu ukontentowani :))
Ale wiadomo, jak ktoś nie czyta raportów i nie chodzi na walne i konferencje, to może lepiej żeby słuchał Nowicjusza i kolegę DD, którzy praktycznie codziennie z dobroci serca od miesięcy dwoją się i troją, żeby zachęcić do sprzedaży akcji :)))
Posłuchaj kezz, sam się chętnie tego szajsu pozbędę jak trochę odrobię straty, w które się wpakowałem poprzez zakup na zeszłorocznych wzrostach:-) nie zachęcam nikogo do sprzedaży, bo nie mam zamiaru tego więcej kupować:-) może ten cały certyfikat coś ruszy tym kursem, bo na wyniki tu za bardzo nie ma co liczyć w najbliższym czasie moim zdaniem. Tak czy siak wszyscy, którzy mają tu akcje z drugiej połowy zeszłego roku wiszą na tzw haku... Czasem się po prostu nie trafi z inwestycją, a MDG jest moim dużym niewypałem. Kto kupił dużo wcześniej i sprzedał, ten kozak. Kto kupił po sierpniu 2023 i nie sprzedał, ten wisielec tak jak ja. Zaś kto kupił wcześniej a nie sprzedał mając spory zarobek, ten zwykły utracjusz i imbecyl:-)
Jak to urośnie i będzie okazja sprzedać to się uwolnisz od moich historyjek:-) a tymczasem dopóki nie ma oczekiwanych rezultatów, które przełożą się na wzrost kursu akcji to będę gledzil:-)
Nowicjusz jak już masz akcje rozważ potrzymać je dłużej niż jak tylko troszkę urosną… taka moja dobra rada jak wiemy dobre rady zawsze w cenie. Cóż zrobisz jak będziesz uważał. No chyba że faktyczne spółka Cię już tak mocno zmęczyła że się z nią pożegnasz.
ale przecież to nie rośnie od
września 2023 to na co ma czekać jak brał po 45 zł na cud ? już wiadomo że cert w 1 półroczu nierealny a prezesowi rośnie długi nos
Co wy za farmazony tu wypisujcie. Rozpoczęcie procedury w FDA ma być po uzyskaniu CE a nie przed czy w trakcie. Chyba na każdym webinarze/spotkaniu inwestorskim było to powtarzane przez zarząd.
Przecież na tym właśnie polega praca trolla- bierze strzęp prawdziwych informacji i miksuje ze zwykłymi kłamstwami i manipulacjami i wciska niezorientowanym licząc, że ludzie się zdemotywują i w końcu sprzedadzą akcje, które już teraz są poniżej godziwej wyceny.
Dlatego ciągle powtarzam, żeby czytać raporty i oglądać webinary/konferencje, w tedy działalność całej tej ferajny czyta się po prostu z uśmiechem politowania bo tylko na tyle zasługują.
DD sobie teraz wymyślił, że certyfikatu nie będzie i powtarza to już w którymś poście nie mając kompletnie żadnej wiedzy czy certyfikat będzie czy nie i bredząc, że zależy to od prezesa, podczas gdy wszystko zależy od organu certyfikującego.
Czy cały ten proces uda się zamknąć idealnie z końcem czerwca? - tego nie wiemy, natomiast śpią spokojnie ci którzy np. słuchali na ostatnim wystąpieniu pana Tadlę, który m.in opisywał jak ogromnie ważne są nakłady na ludzi/informatyków, którzy wykonują opis dokumentacji oprogramowania, w praktyce nikt z tej dokumentacji nie korzysta, ale przy certyfikacji, szczególnie gdy planuje się wejść na kolejne rynki, potrafi ze względów czysto formalnych przyspieszyć cały proces i zaoszczędzić ogromną ilość pieniędzy..
Dlaczego o tym piszę? Ano dlatego, że na tym prostym przykładzie widać, że ekipa z MDG która tak btw ma doświadczenie w uzyskiwaniu certyfikatów, doskonale zdaje sobie sprawę z czym wiąże się ten proces i jak ze strony spółki zrobić wszystko co tylko możliwe, żeby przebiegło to możliwie najszybciej i bez żadnych problemów. Czy jeśli ze względu na formalności będzie obsuwa kilku tygodni, to czy cokolwiek to zmieni? Nie, bo nikt nie angażuje ciężkich pieniędzy i nakładów, żeby startować o uzyskanie certyfikatu z technologią, która się nie broni, a już z pewnością nie ludzie, którzy w tym temacie zjedli zęby i mają prawie dwie dekady doświadczenia na rynku medycznym.
Pragnę też zauważyć, że tutaj akcje ciągle ktoś na spokojnie skupuje, w wolnym obrocie jest TYLKO ciut ponad 4mln akcji, a w ostatnim półroczu przemieliło się niecałe 2mln akcji. Teraz porównajcie to z ilością akcji, która mieliła się tu w czasie konsolidacji przed rajdem na 46 i prześledźcie wolumeny, które były przy wakacyjnej pompie. Wniosek jest tutaj prosty - gross akcji zebranych przed pompą wciąż jest na rachunkach, a z akcji po 46zł wypstrykała się głównie grupka graczy którzy grają na krótko i pod spekulację. Ta większa reszta nie chce za bardzo tych akcji oddawać, ani po 46zł ani po męczącej rocznej konsolidacji. Przypominam też konsolidacja na tym właśnie polega, że skupuje się wolno i spokojnie, aby cena nie przyciągają zbyt wielkiej uwagi, a wzrosty wolumenów pojawiają się dopiero tuż przed wybiciami i ostatnimi czyszczeniami SL.
Krótko mówiąc ludzie wiedzą co tu się święci, wiedzą w jaką spółkę weszli i dlaczego, wiedzą jaka jest jej obecnie sytuacja i jakie przewagi ma obecny model biznesowy nad tym kiedy akcje chodziły po po 340zł. I dlatego trolle codziennie dwoją się i troją, żeby wyrywać te akcje. Btw, gdyby nikt tego papieru nie kupował to już dawno bylibyśmy o półkę/dwie niżej, podczas gdy nawet się tam nie zbliżyliśmy ;p
Listy intencyjne i umowy dystrybucyjne, które nie są na określone ilości i wartości - nie są gwarantem jakiegokolwiek przychodu.. tak więc z punktu widzenia pewności przychodów są nic nie warte... Dają szansę, ale żadnej pewności...
Rekomendacje dla inwestorow piszecie takie piękne. Wyceny powyzej 42zl. Spolka bez vcast warta wg was 25 a tu takie rzeczy piszesz....:)
W lipcu zakladzik z Mirkiem wygrany bo poszlo powyzej 40 a mialo spadac po 33:)
Tym razem juz tak latwo nie będzie kolezko:):):)
Watching u :)