Tylko czemu tak późno poinformowali ? Kto kupił pozostałe kilkadziesiąt tysięcy? Dlaczego niejaki Tomek zasypuje jakimiś bzdetami niewygodne informacje i rozważania?
Inwestor to dobrze że mamy tu coraz bardziej świadomych akcjonariuszy, nie dajmy się zmanipulować, jeśli właściciel chce zgromadzić więcej akcji niech płaci godziwie, czas płynie firma zarabia coraz więcej to akcje mają być więcej warte
Pozdrawiam
Jaki obciach. To już głównych graczy tej spółki nie stać na zakup dużego pakietu akcji? Wczoraj szarpali kursem przez cały dzień i wycisneli 9000szt akcji, BRAWO !!!!! tak trzymać !!!
Sprzedaż Do 3.54 ponad 15 tys akcji. Więc nie pierdż ze nie ma chętnych do sprzedazy. Zapomniałem ze ty nie masz rachunku maklerskiego i nie widzisz zleceń. Sory
Ale ty niekumaty jesteś. Oczywiście że oficjalnie każdy z nas może te akcje nabyć. Chętnych na kupno brak ale i na sprzedaż również, co akurat mnie nie dziwi. Te w większości duże pakiety to zablokowanie kursu na pewnym poziomie bo chętnych do kupna brak. Natomiast chętnie te akcje przygarnął bo ktoś z insaiderów ale pozbawiłby narzędzia pracy animatorów zaniżających kurs. Logiczne że skoro od kilku sesje insaider kupuje że średnią 3,57 i wyżej po mękach, połknął by te pakieciki z pocałowaniem w d…. Wiem że tego i tak nie ogarniasz ale wszyscy to jest aż nadto widoczne.
Mój pakiet też czeka...poziom ceny jednak zdecydowanie wyższy niż przedmówców.
Gdzieś pojawił mi się wpis, że kredyt pod pusty zakład. Zabezpieczenie kredytu zawsze z dyskontem wartości, więc zakład wart sporo więcej. A jak znajdzie się kupiec to zawsze można sprzedać i spłacić kredyt. Większość z nas czeka już dość długo, dokupując i obniżając średnia. Jeżeli zatwierdza dywidendę, będzie to sygnał, iż akcjonariat traktują poważnie, choć zawsze może być znów kapitał zapasowy...
Rene to ja pisałam o wycenie zakładu w Świętochłowicach a jeżeli pamiętasz to kilka miesięcy temu pisalam o cenie 30 mln co mnie wyśmiali że nikt nie da tyle a dzisiaj mamy wycenę banku a oni zaniżyli o ok 20 % więc spokojnie czekam na WZA wtedy ruszy-szarpnie kurs
Kredyt jest pod nieruchomości w Swietochlowicach i Radomiu wiec nie ma tam wycen poszczególnych nieruchomości. Skad wiesz ile wart jest i na ile wycenia bank daną nieruchomość?