Dobre pytanie.
Jeszcze wczoraj było 39%.
Myślę, że chłopaki z Bankiera z rozpędu uwzględnili odkup od AmerBrokers w celu umorzenia, jednak że samego umorzenia PROCAD jeszcze nie komunikował, to się dzisiaj opamiętali i wrócili do starej wartości.
Prędzej czy później akcje umorzyć muszą - a raczej prędzej bo przed dniem dywidenty.
Żeby podział kasy był na jak najmniejszą ilośc akcji, dlatego też muszą przyspieszyć skup - na razie wydali coś ponad 1mln. Mają jeszcze niecałe 2mln
No chyba nie będą czekać z wydaniem tej kasy do końca roku bo każda skupiona akcja zwiększa jednostkową wartość dywidendy.
Swoją drogą dziwi mnie, że ktokolwiek po tej cenie wywala.
A jednak slowo Bak tylko się sprawdzilo :(
Bankowy zrobil zrzut tłumiąc nam potencjalne wzrosty :(
Mam nadzieje że dogadali się z Naszymi Majstrami i nie będą już się wpierniczać.
Teraz już lepiej - 43%.
Skupią pewnie jeszcze tyle ile miał bankowy i spadnie jeszcze poniżej 40%.
Po umorzeniu te proporcje się zmienią i będzie spowrotem ok. 45%.
Z niecierpliwością czekam na dywidendę - trochę kaski wpadnie a to inwestycja dobra na długi termin.
W tej chwili jeszcze nawet nie doszliśmy do ceny emisyjnej więc o czym mowa.
Co do Bankowego to miał 21.05 430 tysi 4,7% kupione po 3,5 PLN. To co wywalił miał kupione niżej w 2008r.
Jezeli Bankowy to co teraz ma zatrzyma na dlugi dystans to niedługo moze mieć znowu powyżej 5% a free float bedzie poniżej 40%.
Ciekawe swoją drogą ile mogą jeszcze wchłonąć - ile akcji zostanie w obiegu 7,7 mln 8 mln czy 7,5 mln. Kiedy będzie start i właściwy lot.