Facet, który wygrał sprawe - byl prawnikiem. Udalo mu sie wygrac w drugiej instancji. Ten kazus jednak nie stanowi u nas prawa i nie moze byc podstawa wyrokow w innych przypadkach. Stalexport dotad mial 15 takich spraw - zreszta z wlasnego powodztwa, z ktorych 14 wygral.
Zatem nie ma obaw o sytuacje Stx z tego powodu.
te 15 spraw to załaozył stalexport czyli innymi słowy sprawa z prawnikiem który żada teraz 20K zadoscuczynienia to wszystko wina pracowników stalexportu którzy chcieli wyłudzić od kierowców kasę i sadzili ich po 6,5
gdyby mnie stazlexport podał do prokuratury i mialbym takie problemy to nie zazadal by 20K bo to frajerstwo ale 20 milionów tak by o sprawie bylo glosno a stalexport popamietał na wieki że się nie kradnie, a to że stx kradł to udowodnił sąd.
mozna to teraz interpretowac na rózne sposoby ale fakt jest niezaprzeczalny mamy precedens - teoretycznie każdy kierocsa ktory nei zaplaci i zostanie zatrzymany na bramkach może żadać legalnie odszkodowania którego wysokosc bedzie zaelzala od fantazji kierowcy.
i powtarzam ma stx szczescie ze na prawnika frafiło gdybym to był ja zazadałbym 20 milionów PLN odszkodowania.
Adwokacik polegnie jak hiszpanie i Budimex, mysleli ze beda sie oblizywac odszkodowaniem z PPL a tu klapa. Radze wez cos na emocje:), bo Cie moga zgubic.
Adwokat bedzie widzial 20 tys. zl jak swinia niebo , jeszcze mu przyjdzie koszta sadowe zwrocic dopiero wtedy bedzie bil glowa w mur.
Dnia 2009-05-23 o godz. 09:32 ~janek7 napisał(a):
> wszyscy ruszamy na autostradę,zarobimy po 20 mln bez
> giełdy.
nie zły pomysł
pieprzyć giełdę
jadąc z Katowic do Krakowa starą drogą prędkością 110 km/h i tak jestem wcześniej w Krakowie niż autostradą
ale autostradą mam atrakcje (budowlańcy) można odpoczywać
a najlepsze z tego wszystkiego jest to, że jadąc z katowic do krakowa masz wskazówki tylko te które kierują Cię na "autostaradę"
Ale pierdoly piszecie ludzie przecież w k... kraju nikt nikomu nic za darmo nie dał a w wy liczycie że bedziecie jeździć za darmochę i jeszcze domagać się odszkodowania
domin ty piszesz pierdoły- przeciez chodzi o to że jesli płacisz za przejazd autostrada to niech to bedzie autostrada a nie remontowany jej odcinek ! płace i g. mnie obchodzi remont albo place mniej ! jezdzisz poza Polske ? Nie .-to jedz najwyzsza pora poszerzyc horyzonty.Pozdr.
Cena jest taka jak im się podoba - jesli komus nie odpowiada to niech nie korzysta - to ich sprawa... Wiec to raczej ich g. obchodzi czy Tobie cena odpowiada czy nie.
Ale to nie jest kącik pobożnych życzeń a takie pisanie pierdół że ktoś będzie jeździł za darmo dostanie odszkodowanie
powdzenie jak jeszcze jakieś życzenia stx na 30 zł. i po sprawie
realia są takie nawet jak przegrali to na 5 minut wstrzymają ROBOTY REMONTOWE SĄD OPŁATY ZNOWUU STANĄ NORMA DLA PAPUIG CZY INNEGO PRAWNIKA
a malo tego wniosą popdwyższkę a z5 minut znowu będą prace
;to tj. Polska tu się robi wszystkich robi w PO a jak masz inne zdanie to jesteś albo ierpreznttacyjnym karłem lub fantomasem Romanem moherem
a jak to nie poskutkuje to związkowcem co bije biednych p-olicjantów
ile masz że nie lapiesz żę to jedno wielkie g.
a wy wypisujecie jakieś mżonki....
skupmy się stx
powinno iść do góry a stoi co wy na to?