STX jest w ciekawym technicznym miejscu i pojawiła się szansa na trend wzrostowy. Ryzyko jest ogromne, wczoraj został wygenerowany sygnał S dla trendu średniego, ale rysuje się szansa na sygnał K dla trendu krótkiego, ADX jest bardzo nisko, - jednym słowem technicznie jesteśmy w newralgicznym, ważnym miejscu. Warto zaryzykować, ale niewielką częścią kapitału. Ja dzisiaj zaryzykowałem 5% portfela.
teraz to juz spadek gwarantowany!!! Macieju zrobiles blad bo stalexport najpierw musi byc zdrowo zdolowany (straszenie leszcza) zanim odpali. Najlepszym sygnalem do kupna sa sflustrowani forumowicze ktozy wycofuja sie z inwestycji
ten papier wymaga wyjatkowej cierpliwosci,napewno warto go miec w swoim portwelu. ja mam go juz jakis czas dla mnie to inwestycja dlugoterminowa,jak spadnie to jeszcze dokupie,szybko to ty na tym nie zarobisz
Analiza MACD wskazuje pozytywne sygnały. Można zauważyć, że MACD zmienił kierunek na wzrostowy. Poprzedni dołek z dnia 2009-04-28 znajduje się wyzej niż minumum z 2009-05-15 co najczesciej nie jest dobrym prognostykiem na przyszłość. W dniu dzisiejszym nastapiło przecięcie linii MACD z jej linia sygnałową od dołu poniżej zera co może być pierwszą przeslanką do kupna. Dodatkowo nastąpiło na wyższym poziomie niż poprzednie przecięcie od dołu.
krzysiu sam sobie zaprzeczasz bo z jednej strony widzisz ze spadnie z z drugiej
sygnal kupna na mcd papier jestn ciezki ale widac bylo dzis ostre branie i to po cenie 1.62 wszytko brali tylko wykorzystali ze dane z stanow i scieli los stopy ja mysle ze to moglo byc celowe analizy pokazuja wszedzie sygnaly ktore zapowiadaja wzroost ale wiadome ze pewne to nic nie jest
tak wyglada to na wykresie ale z doswiadczenia wiem ze bedzie inaczej,wszyscy pokladaja w stalexporcie wielkie nadzieje tylko kto wytrwa do konca.Podobnie bylo na optimusie! ludzie chca szybko zarobic i traca swoje pieniadze.
to szmaciarz z Wieliczki a wyceny bierze z gnojowki z obory
jak wjezdza do Krakowa to sloma mu z filca jeszcze czasami wystaje bo szmaciarz nawet sie nie przyzna ze jest z Wieliczki
niecierpliwi jestescie. Jesienia moze byc wzrost i to duzy. Nie pisze o 5% tylko wg mnie bedzie to powyzej 35%. Mozliwe jest wybicie i o 50% ale zobaczymy jak rynek zareaguje. Jesli reszta spolek bedzie rosla to i stalek wyskoczy. Kto/co ci da zarobic 30% w 3 miesiace? - na pewno nie lokata w banku.
Wloz 100000 a zarobisz 30, wloz 300000 a mozliwe ze dostaniesz na nowe autko dla zony... i to do jesieni. Mozesz kupic jej na gwiazdke albo kiedy zechcesz.