W czwartek 06.06.24r. chcialem wystawic sprzedaz akcji JSW po cenie emisyjnej136 zl.na pol roku i biuro Maklerskie nie chcialo przyjac zlecenia. Makler twierdzil,ze nie przyjmie bo za duza roznica ~~/5razy/ pomiedzy cena dnia a cena wystawienia na sprzedaz. Nastepnie skontaktowali Mnie z starszym Maklerem ktory twierdzil, ze niby przeciwskazan sprzedazy nie ma. Nastepnie w piatek 07.06.24r. znow chcialem zlozyc zlecenie sprzedazy po 136 zl.za akcje na 6 miesiecy. Inny Makler niz dzien wczesniej znow nie chcial wystawic zlecenia sprzedazy mowil,ze z taka roznica kurs dnia dwadziescia kilka zl. a 136 zl.pierwszy raz sie spotyka chociaz jest Maklerem z 30 letnim stazem. Po moim usilnym naleganiu na sprzedaz wystawil zlecenie ale mowil, ze system nie przyjmuje i transakcja nie zostala zrealizowana. Wytlumaczcie mi czy nie jest tak, ze biuro Maklerskie jak nie bylo transakcji sprzedazy, to miedzy innymi Moimi pieniedzmi pozyczajac szrotom grajacym na spadki gra przeciw Mnie bo kurs spada. Transakcje kupna sprzedazy z biurem Maklerskim przeprowadzam na telefon na haslo.
Biura maklerskie pożyczając wasze akcje shortom dlatego blokujemy wystawiając na sprzedaż. Sprawdź czy przyjmie 100 zł? Wraz ze wzrostem będziemy podnosić kurs.
Biura maklerskie nie mogą pożyczać waszych akcji, bo tam kupujecie akcje i każda transakcja na nich idzie przez KDPW, brokerzy mogą bo tam dajecie im kasę i możecie sobie robić co chcecie a oni i tak Was zrobią w kuku
Jesli akcje zostana wystawione z limitem ceny tym samym nie mozna ich pozyczac przez domy Maklerskie i Brokerow. To dlatego nie chcieli przyjac mojego zlecenia sprzedazy akcji JSW po kursie 136zl. na okres szesciu miesiecy.
Dzisiaj 10.06.24r. o godz. 09.10 min. zadzwonili z biura Maklerskiego ze moge zlozyc zlecenie sprzedazy co uczynilem wystawiajac sprzedaz po136 zl. Opis na Forum, ze wczesniej nie czcieli przyjac zlecenia sprzedazy podzialal.