Natomiast Spółka będzie w tym okresie spłacać Wierzytelność raz na kwartał w kwocie proporcjonalnej (analogicznej i nie mniejszej - w ujęciu procentowym, niż najwyższy stopień zaspokojenia wierzytelności) do spłaty wierzytelności wobec Komisji Nadzoru Finansowego wynikającej z decyzji znak DPS-DPSZPO.456.35.2022.JK oraz decyzji znak DPS-DPSZPO.456.37.2022.JK (o których Emitent informował w raportach bieżących nr 30/2023 z dnia 8 grudnia 2023 roku i nr 3/2024 z dnia 8 lutego 2024 roku) oraz wierzytelności wobec Szefa Krajowej Administracji Skarbowej wynikającej z decyzji znak DKP2.8011.22.2023/7 (o której Emitent informował m.in. w raporcie bieżącym nr 6/2024 z dnia 12 kwietnia 2024 roku).
No i gdzie ty tu widzisz załatwienie knf i us?Ja widzę ze brat z bratem zawarli ugodę pi której paif zabezpieczyla się finansowa na ewentualne zyski w przyszłości. Przypuśćmy ze satis wygra sprawę z satis gps i uzyska zwrot udziałów oraz zyski za te wszystkie lata to wszystko zgarnięcia paif i tyle zostanie w satis sa.
SATIS ma teraz 3 wierzycieli. KNF i US uważają, że ich wierzytelności nie weszły do układu. Skoro tak to PAIF chce odszkodowania. Sąd zdecyduje czy KNF i US ma rację. Obecnie największym wierzycielem jest PAIF.
Jeżeli suma objęta podziałem nie wystarcza na spłacenie w całości wszystkich należności i praw tej samej kategorii to należności będą spłacone proporcjonalnie do wysokości każdej z nich.
Ja to rozumiem tak jak sąd orzeknie że zobowiązania wobec KNF i US podlegają układowi i mają być zredukowane to i Piaf nie będzie się domagał żadnego odszkodowania
A jak orzekanie inaczej to co?Czy po tylu latach sąd będzie podważa prawomocny wyrok innego sądu? Tak niestety jest jak urzędnicy z knf i z us nie odpowiadają finansowo za swoje decyzje.Tak w polsce niszczy się spółki. Nakaz i masz płacić i to ty musisz udowodnić że masz rację. I jeszcze my obywatele za to placimy.
A co innego ma orzec?Przecież już raz układ był zatwierdzony i co po paru latach im się odwiedziło bo co? Bo przyszedł jakiś mniej gramotny szef i powiedział ze ma prawo w d..?Nawet korespondencja z us do spółki była kierowana w tytule satis sa w restrukturyzacji wiec tłumaczenie ze oni nie wiedzieli o układzie raczej nie przejdzie.