Brak słów, po drugiej stronie cognor który mimo niskich cen stali notuje ath, prezes skupuje akcje itd. Tutaj wycena akcji poniżej wartości księgowej i prezesiny mają w du… akcjonariuszy . Ważne że o kasę się łasili jak na GPW wchodzili , taki Januszowy polski standardzik giełdowy :)
Pamiętam jak bowim rósł do 16 a cognor kisił się między 3 a 5zl i na forum cognora był lament że mogli inwestować w bowim a nie cognor, teraz na forum bowim zaczynają się porównania do cognora
Nie widzisz że tak było przez chwilę tylko , cognor zostawił bowim daleko w tyle , koniec wyścigu. Kiedyś zapewne jsw też było więcej warte od nvidi szkoda że tego przykładu nie podales bo pamiętasz jak …
Na cognorze tez walczymy, moimzdaniem zarząd działa bardzo racjonalnie i to powinno sprawdzić się i w złych i w dobrych czasach. Oby było już więcej tych dobrych ale ożywienie jest mozolne.
@Althor bowimu nie mam, ale chciałem chłopaków stalowcow pocieszyć że u nas też nie ma lekko. Bo koniunktura jest jeszcze naprawdę słaba. Moimzdaniem bez zbrojeniowki kurs i wartosc spolki nie urosnie tyle na ile by mógł. A zbrojeniowka to polityka a na niej różnie się wychodzi...
Tyle tysięcy akcji Bowim zakupił po 16 zł od Konsorcjum Stali, więc prędzej czy później powinno zarządowi zależeć na wyższym kursie akcji. Co jeśli zbierane są akcje z rynku na jakiegoś słupa? Ostatnio dobrałem kilkaset szt. po 6,65 - 6,81 zł. Moje widełki do zakupu są do poziomu 6,85 zł. Nie wiem czy nie przesunąć widełek do 7 zł
@Xaas nie kupiłem wczoraj. Dzisiaj jakieś drobne pakieciki i od razu przy kupnie automatyczne zlecenia się pojawiły po 200 akcji. Na razie bardzo słaba płynność. Z resztą nie tylko na Bowimie. Cały czas obserwuję Stalprofil i Izostal. Cognor na razie idzie z moimi przewidywaniami w dół, okolice 8 zł.
Automacik sobie ustawili na kupnie po 6,88 zł i tak zbiorą co się da. Bez kupujących to na razie nie ruszymy. Na razie bardziej to przypomina NC, a niżeli rynek główny GPW.
Trueandrzej89 nie wiem czy jeszcze masz Greenx, ale może warto by było puścić papier na podbitce w okolicy 2,5 - 2,6 zł?
Co do Cognora to myślę, że jeśli to Goldamn papier rozgrywa to może pokusić się o uwalenie kursu poniżej 8 zł.
Mam wyjść po dwóch latach czekania :) ? No jeszcze mnie nie do reszty nie poebało, oprócz przedłużającego sie terminu wszystko idzie tak jak myślałem że będzie szło ( ciągle walcowanie jaj i ogromna ilość trolli na forum greenx którzy ciągle piszą o klockach i fekaliach to raczej nie przypadek). Może i zamienię grx na bowim, ale na pewno nie przed finałem
6,7 zł jest ustawione ukryte zlecenie kupna. Dzisiaj przynajmniej jest jakiś obrót. Ciekawe czy ktoś to realnie oddał czy przerzucanie akcji z koszyka do koszyka. Jak bym miał obstawić kurs zamknięcia to stawiłbym na 6,7 zł lub zamknięcie powyżej 6,88. Fajnie by wyglądała sesja wzrostowa poparta obrotami… Ustawić tutaj kurs to żaden problem.
Na razie praktycznie cały obrót zrobiłem :) 200 akcji kupione w 3 zleceniach. Pozostało mi 1300 akcji do odkupienia. 3000 akcji ostatnio sprzedałem po 6,88 zł pod optymalizację podatkową. 1700 akcji odkupione. Popytu brak. Więc możliwe, że uda się coś dokupić niżej??