To Lemuria kupowała a ja naiwny myślałem że sprzedawała.... Rok temu miała opcje na zakup 100k po 45 i nie wykorzystała a do stycznia sprzedała 15k i miała 92k, teraz przed transakcją miała 141 a po 166 i pewnie wczoraj też 25 czyli 191 czyli ciut mniej niż planowali rok temu ale pewnie znacznie taniej . Skoro weszli po 45 to znaczy że po roku doszli do wniosku ze jednak warto i już nie ma się co obawiac że obi beda wyrzucać Wniosek widać już dziś po kursie
Tak jak myślałem - nie był to skup. Niemniej takiego obrotu sytuacji się nie spodziewałem. Dziwaczne to.
Zmiana decyzji Lemurii na zasadzie: raz spółka jest niewarta inwestycji i rezygnujemy z opcji, a chwilę potem ponownie warto w nią zainwestować, wydaje mi się mało prawdopodobna.
A może specjalnie zrezygnowali z tej opcji i dołowali kurs, żeby potem zbierać na niższych poziomach (przekraczając próg 5% dopiero teraz tymi dużymi transakcjami)?
akcje na takie pakiety zbierane są przez dłuższy czas z rynku przez słupa a jak jest już odpowiednia ilośc i wtedy kiedy dany podmiot chce przerzucane są w jednej transakcji
Ano przez słupa bo jak niewiele brakuje do progu a chce się go przekroczyć to trzeba informować rynek. lepiej wyzbierać z rynku do 5% na jednego słupa i dopiero wrzucić do koszyka, tak dzieje się na wielu spółkach