• Szok i niedowierzanie Autor: leszcznaperonie [37.47.242.*]
    32 zł obrotu na sesji
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~KopiecKreta [5.173.25.*]
    Leszcze śnią po nocach siedząc na peronie.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~Tomek [188.33.232.*]
    Dzisiaj 33 zł obrotu. Jest progres
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~VARSAV [5.173.225.*]
    Miałem kiedyś akcje spółki VOTUM. Kupiłem za 14 zł za akcję. I tak bujało chyba rok czasu. Raz kurs wynosił 12 zł raz 16 zł a potem znowu 12 zł.
    Zmęczyło mnie to. Po roku sprzedałem z niewielkim plusem.
    Pół roku później kurs wynosił 40 zł :D
    Wiem, że tego nie powinno się robić ale gdybym był konsekwentny i trzymał się planów to miałbym 35 tysięcy złotych zarobku :D
    Także tym razem trzymam się planu. Niech sobie ten kurs buja. Sprzedam przy kursie 1,50 zł najmniej
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~Marek35 [37.30.16.*]
    19 lipca premiera wersji pudełkowej na Nintendo. W ciągu tygodnia przybyło 1000 osób obserwujących na Twitterze, więc zainteresowanie grą jest coraz większe.Dodatkowo w drugiej połowie czerwca mają pokazać trailer gry barkour dog agent.Pod koniec roku pewnie skończą Everdream Valley w wersji VR dla Meta. Poniżej 3zl nie oddam.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~cuprum [31.186.215.*]
    Barkour brzmi ciekawie, Update Bee Simulator w przeciągu roku też, Calydra też...wszystko fajnie jak na spółkę o takiej kapitalizacji.
    Martwi mnie jakość. Grafiki przedstawiane na twitter z Barkour są jak z PS1 i dużo gorsze niż Bee Simulator, który robili kilka lat temu. Pytanie czy z tamtej kadry już nikogo nie ma i są sami branżowi nowicjusze dla których to szczyt, czy to jest jedynie "work in progress" i ujrzymy potem właściwe materiały.
    Na razie barkour nie wygląda olśniewająco,ale pewnie,to poprawią. Ja czekam na Calyndra,myślę,że ta gra ma duży potencjał.
    Chłopaki w TheDust też myśleli, że poprawią inkwizytora ;)
    Pies, update pszczoły czy Calydra mają potencjał na fajne przychody jak na spółkę o takiej kapitalizacji. Pytanie czy dowiozą produkt.
    Bee Simulator mimo, że nie porwał milionów to jednak wyglądał ładnie i optymalizacyjnie też był dowieziony. Potem już zaczęły się schody i już po Gigantach widać było spadek jakości, grafiki barkour to potwierdzają niestety.
    Giganci to kompletny blamaż,ale Łukasz oprócz projektów własnych ma nosa do wyszukiwania spółek zależnych i tutaj myślę,że jest klucz do sukcesu.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~KopiecKreta [5.173.25.*]
    Ciekawe kiedy te 3zł będzie.
    Ja sobie 2 lata założyłem,że potrzymam te akcje,jak w tym czasie nie wzrośnie do trzech,to wywalam i kupuję coś innego.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: leszcznaperonie [37.47.152.*]
    Dzisiaj 609 zł obrotu. Ktoś po wypłacie saszalał na całego !
    Ma nosa do wyszukiwania? Przecież on je tworzy...Crowd Dragons, którego już nie ma, te wszystkie Perimetery, Cyber coś tam, War coś tam...to wszystko nie funkcjonuje. Jedynie Moneatersi stworzyli cokolwiek i jak na pierwszą grę fajnie, że dowieźli temat, ale też jakiegoś spektakularnego sukcesu nie ma.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~KopiecKreta [84.10.207.*]
    55 gr
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~Varsav [5.173.234.*]
    Dzisiaj 55 zł obrotu. Jakiś fundusz skupuje :P
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.2.*]
    Poza królem CDR to nie ma niczego w tej branży pod inwestycje .
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~KopiecKreta [5.173.192.*]
    Po 400 zł brałeś tego króla CDR?
    11Bit, PlayWay już wolę niż CDR. Kiciński już w Unitrę i Tonsil chciał wchodzić. Mokre sny o globalnej marce audio. Śnij dalej o napompowanym królu CDR
    Jest info...
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~Realistabis [185.56.211.*]
    Daj spokój.
    Info o 9:48 i...kurs dokładnie o tej godzinie spadł.
    Jak mówię,ze będzie dołowanie poniżej 0,50,to będzie.
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=14866269&strona=1
    Miałeś racje.
    Dołowanie zgodnie z powyższym.
    Dacie wiarę,że dołek był na 0,491?
    Ja tak uważam,nawet jak w następnym tygodniu będą jeszcze spadki.

Z tym dołkiem na 0,491,to oczywiście żartowałem.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~tom [212.102.51.*]
    "Miałem kiedyś akcje spółki VOTUM. Kupiłem za 14 zł za akcję. I tak bujało chyba rok czasu. Raz kurs wynosił 12 zł raz 16 zł a potem znowu 12 zł.
    Zmęczyło mnie to. Po roku sprzedałem z niewielkim plusem.
    Pół roku później kurs wynosił 40 zł :D
    Wiem, że tego nie powinno się robić ale gdybym był konsekwentny i trzymał się planów to miałbym 35 tysięcy złotych zarobku :D
    Także tym razem trzymam się planu. Niech sobie ten kurs buja. Sprzedam przy kursie 1,50 zł najmniej"

Ludzie nie ogarniają jakie narzędzia mają te wszystkie biura maklerskie i fundy, które na New Connect też sobie kręcą piękne kółka i manipulują kursami.

Oni widzą ile inwestorow ma jeszcze papier danej spółki, widzą jaki jest średni wolumen akcji które macie na rachunkach... wam się wydaje że jesteście anonimowi ???

Nic bardziej mylnego ..

Oni zaniżają kurs małym wolumenem przez lata, robią zjazdy kursu po 90-95% po czym zbierają dyskretnie aż im wskazniki pokażą że większośc oddała. To nie jest tak że mają ustaloną jakąś wartość (cenę) po której zbierają... tylko jak juz widzą że lawinowo ludzie zaczynają wyrzucac papier to zaczynają ostro zbierać ...

To wszystko kończy się wielką świecą zakupową. Ale wtedy ... jest już po zabawie.. Odebrali wam akcje i nie macie już ŻADNEGO wpływu na kurs... co się wtedy robi?

Ustawiasz sobie pakiet na sprzedaż 20% wyżej i .... samemu go skupujesz... potem znowu 20% wyżej i samemu go skupujesz...i tak w kółko az kurs urośnie o kilkaset %....

Dopiero wtedy się robi dystrybucje ....

Nie ma bardziej złodziejskiej giełdy niż polska GPW.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~KopiecKreta [5.173.150.*]
    Akurat to prawda. Tu mogą zrobić pompkę pod absurdalna wartość. Tak jak i spadek. Prawie 900 tys akcji w arkuszu. To dużo i mało.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.8.*]
    Var to śmieć jak 99% spółek w tej branży, to już wyżej 1.20 nigdy nie podejdzie bo prezes nie ma kasy na spekulacje kursem
    Zejdzie poniżej 0,48 i wyjdzie nad 1,20.
    Nawet nie zdążysz zareagować na ten pionowy wzrost.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~KopiecKreta [5.173.20.*]
    Było Jujubee brać po 90 gr.
    Było Jujubee brać po 90 gr jak krzyczeli śmieć i bankrut. Najlepsze z najgorszych gier robią np. Kursk.
    Kiedyś to z 50 groszy na 2.79 podbił w dwa dni. To kto inny podbije - nie prezes.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~HiperBessaMCI [37.109.162.*]
    Prezes pożyczył powyżej złotówki pożenił w rynek i sobie dodrukował po 0.57 żeby oddać co za lu...j hahaha uważajcie ludzie na tego gościa bo to spekulant od lat
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~KopiecKreta [5.173.144.*]
    Na więcej wybije.
    Czemu nie leci niżej? A tak pisane było że zleci.
    To zmień branże. Zbrojenia deweloperzy budowlanka, farmacja, fmcg. Gry to słabe.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.8.*]
    No i co , gdzie te twoje spółki do króla CD-R? 164.80 teraz szybka korekta i na 176 lecimy .
    Było mieć od lutego 2024 - Lubawa z 2.74 na 4.7-4.5 poleciała a dziś 3.6, Develia od lutego 4,83 zł a 6,8 końcówka maja. Co źle? I co roku masz dywidendę.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.6.*]
    Wystarczy że mam cdr od 113 i Polsat po 11
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~Realistabis [31.0.74.*]
    Zgodnie z powyższym było zejście poniżej 0,48.
    Po jutrzejszym raporcie za II kw.,rozpoczniemy zejście poniżej 0,43.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~Realistabis [31.0.91.*]
    Jak zwykle nie przestrzegają zasady,że infa mogące mieć wpływ na cenę,nie powinny być podawane w czasie trwania sesji.
    Teraz,po dźwignięciu kursu,podadzą raport za II kw.
    Aż w oczy bije,nachalna manipulacja kursem,
    Powyższa prognoza aktualna.
    Aktualne spojrzenie na moje wskaźniki,neguje powyższą prognozę.
    Ewentualne dalsze spadki nie dotkną 0,43.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~KopiecKreta [94.254.160.*]
    A ile dotkną? I jak widzisz wybicie?
    Napisałem jedynie o moich wskaźnikach,zawsze może być +/-.
    To jest nie istotne,marne 3 grosze,więc nie ma o czym delibrować.
    Napisałeś gdzieś ostatnio,że jest dystrybucja.
    Zawsze są dwie strony,bo ktoś także kupuje.
    Przypatrz się arkuszowi zleceń,np.dzisiaj.
    Wyraźnie widać,kupno z ukryciaka,np.godz.9:29:40 dla kursu 0,464.
    Były wtedy 2 zlecenie po 10 szt.
    To złożone wcześniej kupiło 4491 szt.
    Złożone później kupiło tylko 10 szt. wielkości ujawnionej.
    Żeby ustawić zlecenie z warunkiem WUJ,musi mieć ono wartość przynajmniej 50000zł.
    Dla kaprysu takiego zlecenia się nie składa.
    Raczej komuś bardzo zależy na kupnie jeśli składa takie zlecenie,bo nie chce wystraszyć sprzedających dużą ilością kupna,gdyż zaraz podbiją cenę sprzedaży,dlatego kupuje zleceniem z małą wielkością ujawnioną.
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~KopiecKreta [89.79.79.*]
    Dzięki za wyjaśnienie
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~Dot [213.17.203.*]
    To sobie tak po kupuje z 2 lata :) obroty dzienne groszowe nikt nie chce sprzedać za bardzo po tej cenie, minimalne ilości ale to naprawdę minimalne
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~wppl [31.186.215.*]
    Wg mnie wszelkiego rodzaju AT na NewConnect, zwłaszcza na spółkach z tak minimalnym wolumenem nie ma sensu, choć oczywiście, wszyscy szukamy jakiś wskazówek itd...Ja myślę, że ten rok jeszcze będzie spokojny i kto w miarę liczy na pompkę pod premiery to teraz może kilka miesięcy sobie zbierać po te 40-50 gr, a w przyszłym roku jak dowiozą premiery Bee UE, Barkour, to może coś się ruszy
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~Dot [37.30.26.*]
    Wszystko możliwe, widać jednak gołym okiem że nikt w takich cenach nie chce sprzedawać i będą takie małe obroty i sprzedaż małych ilości akcji do puki coś pozytywnego się nie stanie tak będzie, jedynie zbijanie kilkoma sztukami raz w górę raz w dół
  • Re: Szok i niedowierzanie Autor: ~KopiecKreta [94.254.160.*]
    Gruby będzie podbijał aby wyjść. Ma 7proc tego.
    Jak narazie to ktoś zbija niskimi ilościami i próbuje kupić trochę więcej i tak już jest od dawna
    Aktualnie wskaźniki sugerują zejście poniżej 0,40.
    Tutaj wskazniki są nic nie warte, tutaj można podbić lub obniżyć kurs kilkoma sztukami a jak jest jakiś troszkę większy obrót to zauważ że ktoś przerzuca to między sobą kilka naście tysięcy sztuk na raz dziwna spółka to fakt
[x]
VARSAV 4,44% 0,47 2026-05-20 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.