w najgorszy dzien bessy kiedy notowania były zawieszane bo bylo tylu chetnych do sprzedania spadlo 1,48 pozniej 1,42 teraz wig20 odbil o pre stowek po wynikach miał do przodu a caly czas stoi, dla mnie to jest w tej chwili jedna z lepszych spolek do wybicia
Nie jestem doradcą,musisz sobie poradzić z tym sam,żebyś nie miał pretensji jak nie wyjdzie.A ostatnio ciężko coś mądrego wymyślić bo dużo młodego narybku ściągnęło na GPW i kupują na górce,sprzedają na dołku i psują AT.
Sprawa jasna, tylko poprostu dawno nie miałem tej spółki i zbytnio sie nią nie interesowałem w ostanim czasie a w sumie ładnie juz zarobiłem na STX dwa lata temu. Więc nie jestem zbytnio w temacie co i jak , sugeruje sie w tym przypadku AT, zakupiłem ,dopiero póżniej zernknołem na Twój wątek.
Mamy trend boczny na całej giełdzie więc inwestorzy grają w daytrading.Pojedyncze spółki od czasu do czasu wybiją tylko potrzeba kogoś z grubszą kasą przyciągnąć aby zebrał od nich to co wystawiają po prawej stronie.Myślę,że jak po sesji gracze techniczni spojrzą na wykres to może od jutra zaszaleć.
Na ten moment układ świec stworzył formację objęcia hossy czyli odwrócenie trendu bardzo możliwe.Nawet jeśli zjedziemy poniżej otwarcia do 1,48-1,50zł to też nic straconego bo wtedy powstałaby świeca odwrócony młot.Wszystko wskazuje na zmianę trendu ale wymagane jest jutrzejsze potwierdzenie więc kupując teraz wystawiamy się na ryzyko a jutro będzie już pewniej.Ale jak to mówi przysłowie "do odważnych świat należy".
Ciekawa sytuacja. ŚR kroczące 15 , 45 dały dzisiaj sygnał S. opór to akurat ich przecięcie 1,57. ale MACD zmodyfikowany - dywergencia i możliwy dzisiaj lub jutro sygnał K wraz z STS.
NABYŁEM
Analiza techniczna
PERSPEKTYWA KRÓTKOTERMINOWA
Spółka porusza się w trendzie spadkowym kreślonym od kwietnia 2007 roku. Obecnie kurs zbliżył się do linii trendu spadkowego, dlatego presja podażowa może ulec wzmocnieniu. Dopóki znajdujemy się pod poziomem 2,0, dopóty należy zakładać dalsze spadki kursu w rejon 1,4 i w dalszej perspektywie 1,15.
W przypadku negacji wariantu spadkowego, czyli nastąpi wybicie oporu 2,0, należy zakładać wzrosty do 3,5.
Przewidujesz czy jesteś tego pewien?Bo jeśli przewidujesz to wsadź sobie to w kieszeń tak jak ja swoje przewidywania AT.Ja nigdy niczego nie jestem pewien a pisze tylko to co może się wydarzyć (a nie musi).