ja też wskoczyłem po 4,04, zapowiada się ciekawie, elektromont w dniu debiutu wyciskał ponad 300%, tu też jest mało akcji w obiegu, zobaczymy może sie uda...
Ale Was ubierają na letnie miesiące.
Zobaczcie sobie kto sprzedaje.
Ci co wzieli wyniku prywatnej subskrypcji (W wyniku prywatnej subskrypcji 36 inwestorów objęło 1 mln akcji serii B. Spółka pozyskała z emisji 3 mln zł, a cena emisyjna akcji wynosiła 3 zł.)
Już sprzedali z zyskiem.
Teraz sprzedają ci co dostali za darmochę.
Jak ktoś w prywatnej emisji kupuje po 3 zł to nie po to aby sprzedać za 4,50 zł! Czekają na znacznie wyższych poziomach. Minimum to 100% zysku. Sprzedaje się zainwestowaną kasę, a czysty zysk dalej pracuje. Tak to się robi.
36 - inwestorów kupiło 1 mln akcji, to daje średnio po 27777szt. śmieszne ilości i śmieszne kwoty jak na INWESTORÓW , czy myślicie że 100% zysku będzie ich zadawalać ?
Wobec tego wychodzi na to, że sprzedają ci co posiadali akcje serii A. Gdzie cena emisyjna była 0,00 zł. 11 000 000 szt. Ci to dopiero mają niezły zarobek.
wydaje mi się że notowane są akcje serii B , jeżeli tak, to wystarczy że z tej grupy inwestorów , kilku postanowi wykorzystać rynek, skupując papier, będą mogli dosłownie szaleć z kursem,
Nie ma sensu czekać, ta spółka jeszcze długo nie odnotuje wysokich wzrostów. Ja wyszedłem i zainwestowałem w GPPI na NewConnect. Spółka z kapitalizacja 4,5 mln wygrała przetarg na zakup wierzytelności o wartości!!! 32,5 mln!!!! Taki sukces na pewno spowoduje przekroczenie prognozy emisyjnej na 2009 (zysk 1,5 mln netto- co daje !!!c/z 3!!!) To będą duże wzrosty bo akcji jest mało i nie każdy się załapie. Dużą podstawą do wzrostów jest tez to że c/wk to jedyne 0,68!!! Spółka już ruszyła!!! obserwujcie!!!Szykuje sie drugi Dragowski!!!!!!