Spółka mało znana i mało rozpoznawalna. Ale są na ostatniej prostej do wydania gry na licencji amerykańskiego studia Legendary - osadzoną w tzw. Monsterverse - świecie Godzilli i King Konga. Może niedługo wreszcie coś o tej grze usłyszymy i stąd takie pierwsze nieśmiałe ruchy?
Pod nic spółka nie zarabia na siebie.Komunikacja z zarządem na niskim poziomie,Mają wydać grę a nawet nie znamy tytułu nie wspominając o promocji.Patrząc na ich poprzedni hit jet cave adventure nie wróże tej firmie sukcesów.Sam sprzedałem ostatnio swój pakiet ponieważ po 3 latach czekania na jakiekolwiek materiały odnośnie gry dałem sobie spokój.Nawet nie wykorzystali filmu o godzilli i kongu by wypromować grę a była ku temu świetna okazja.Życzę wam sukcesów na tej spółce.
Jakie pompowanie? Na tych obrotach zlecenia za kilkaset złoty robi dużą zmianę procentową i tyle w temacie, a sam kurs jest jednak coraz niższy. Spółka nawet nie poinformowała o gatunku nowej gry i żadnych szczegółów. Kompletnie nie wiadomo czego się spodziewać. Czy gra na końcu okaże się kolejną platformówką 2D jak ich poprzednie gry i licencja amerykańska to tylko PR, bo dzięki znajomości Bloobera dali zielone światło, że mogą jakąś tam grę sobie zrobić. Zobaczymy, ale też liczyłem, że czekają na promocję filmu żeby się wstrzelić w ten okres.
No i jest trailer nowej gry:
https://m.youtube.com/watch?v=UohxM3el0gk&pp=ygUNa29uZyBzdXJ2aXZhbA%3D%3D
Moim zdaniem wygląda zaskakująco dobrze. Premiera jeszcze tej jesieni. Logo Legendary i marka Monsterverse zapewnią pewną dozę rozpoznawalności - oby spółka to wykorzystała. Przy tej kapitalizacji jaka tu jest - spory wzrost jest możliwy. Choć oczywiście nie pewny