• NOTOWANIA Autor: ~psychiatra [46.113.8.*]
    Kurs 2.66 zł, kupno 3 akcji zmieniło kurs na 2.73 zł. +prowizja. komuś jednak się to chyba opłaca. Tylko dlaczego nie chce kupić pozostałych aktualnie w tej cenie 678 akcji albo drożej o 1 gr czyli po 3.74 zł 3465 akcji?
    Ktoś coś wie? O co tutaj chodzi? Nie ma notowań bieżących?
  • Re: NOTOWANIA Autor: ~AMA [79.184.218.*]
    Tak jest od 2 lat. Ktoś 1 czy 2 dwoma akcjami podbija albo obniża kurs. Z pewności dokłada do tego interesu, bo prowizje są większe niż zyski.
    Kurs jest sterowany od 2 lat i dlatego od 2 lat są tutaj opłacane trolle.
  • Re: NOTOWANIA Autor: ~Pipi [46.204.5.*]
    1 czy 2 akcjami mówisz.. a kurs spadł o 7 złotych hahaha
  • Re: NOTOWANIA Autor: ~psychiatra [46.113.8.*]
    Dnia 2024-06-05 o godz. 14:16 ~Pipi napisał(a):
    > 1 czy 2 akcjami mówisz.. a kurs spadł o 7 złotych hahaha

A dlaczego spadł? Coś zmieniło się w spółce na gorzej? Dlaczego ktoś kupował po 7 zł? Jaki był tego powód?
    Dzisiaj wystarczyło kilka akcji i kurs się zmienił o kilka %.
    No właśnie - wystarczy kilka akcji, by podbić o kilka %.
    To wyobraź sobie, co może się dziać, jak zdobędą super inwestora i ruszy produkcja na dużą skalę i handel będzie wtedy nie po kilka akcji, ale po kilkaset tysięcy?
  • Re: NOTOWANIA Autor: ~Przemysław [188.33.232.*]
    Wtedy będzie ostra jazda bez trzymanki
    Dnia 2024-06-05 o godz. 14:38 ~AMA napisał(a):
    > No właśnie - wystarczy kilka akcji, by podbić o kilka %.
    > To wyobraź sobie, co może się dziać, jak zdobędą super inwestora i ruszy produkcja na dużą skalę i handel będzie wtedy nie po kilka akcji, ale po kilkaset tysięcy?

Wyobrażam sobie to co widzę. Jak ruszy opłacalna produkcja to można się zastanowić a nie mrozić środki pod coś co może będzie a może nie będzie
    Czy ty nie jesteś czasem wielonikowcem z RDG? On pisał dokładnie to samo od lat. Na temat raportów i wskaźników milczał i zawsze zmieniał temat.
    Zaraz ktoś napisze, że fundy się ładują od lat. Ja patrzę na to co dzieje się w spółce i raporty bezpośrednio ze spółki. Reszta to gdybanie.
    Piszę pod swoim nickiem od ponad 2,5 roku tutaj.
    Nie wiem co to RDG?
    Nie piszę nic o funduszach tutaj. Nie było żadnej takiej informacji. Mało funduszy jest na New Connect.
    Oczywiście, że bez sensu jest mrozić kapitał. Ja akurat mam akcje od dawna, ale oczywiście, że wolałbym kupować po 3 niż po 7.
    Pytanie tylko, czy jak już poważnie ruszy, to nie będzie otwarcia z dużą luką przy tak małym FF?

OK. Sorry.
    Sporo osób zmienia nicki jak rękawiczki.
    Tak spojrzałem na starsze notowania i widzę, że we wrześniu 2021 r. akcje kosztowały nawet 14.30 zł. Jeżeli ktoś nie sprzedał tych akcji to jest mocna stratny na tych akcjach + inflacja. Co takiego działo się w spółce wtedy nie wiem.
    W styczniu 2022 r. był w ciągu jednej sesji obrót ponad 1.1 mln zł, kurs min. 7.70 zł, kurs maks.9.00 zł, kurs zamknięcia 8.16 zł.
    Można tylko współczuć kupującym, jeśli nadal są posiadaczami zakupionych akcji. Co zmieniło się w spółce na gorzej od tamtego czasu, że obecny kurs to 2.80 zł?
  • Re: NOTOWANIA Autor: ~Hekke [31.60.69.*]
    Kurs i tak podrósł po wywiadzie w kanele zero z ~2zl. DC24 przejął władzę, to też powinno dać trochę pewności, że nie idą w bubel, ale cóż, wszyscy na razie są sceptyczni, bo było wiele obiecanek, z których niewiele wyszło. Pech chciał, że perowskity które poleciały w kosmos trafiły do modułu, który ich nie wypuścił... A to byłby dobry PR
  • Re: NOTOWANIA Autor: ~psychiatra [5.173.200.*]
    Dnia 2024-06-05 o godz. 15:02 ~AMA napisał(a):
    > Piszę pod swoim nickiem od ponad 2,5 roku tutaj.
    > Nie wiem co to RDG?
    > Nie piszę nic o funduszach tutaj. Nie było żadnej takiej informacji. Mało funduszy jest na New Connect.
    > Oczywiście, że bez sensu jest mrozić kapitał. Ja akurat mam akcje od dawna, ale oczywiście, że wolałbym kupować po 3 niż po 7.
    > Pytanie tylko, czy jak już poważnie ruszy, to nie będzie otwarcia z dużą luką przy tak małym FF?
    >

https://www.techpedia.pl/index.php?str=tp&no=29494

• Re: NOTOWANIA Autor: ~Pipi [46.204.5.*]
    Powód bul taki ze woelka skanska miała zainwestować podpisy na dźwigu były i opowieści o cenowkach w tym roku mieli produkować ich chyba z 10 mln rocznie
  • Re: NOTOWANIA Autor: mac41 [109.206.198.*]
    Dnia 2024-06-05 o godz. 13:50 ~AMA napisał(a):
    > Tak jest od 2 lat. Ktoś 1 czy 2 dwoma akcjami podbija albo obniża kurs. Z pewności dokłada do tego interesu, bo prowizje są większe niż zyski.
    > > Kurs jest sterowany od 2 lat i dlatego od 2 lat są tutaj opłacane trolle.

Wybacz AMA że cię rozczaruję i zdementuję plotki o kosmitach którzy w obawie przed podbojem kosmosu przez Salue sponsorują trolli na forach. Czy ktoś z Was słyszał o usłudze "animatora emitenta" ?

https://www.citibank.pl/biuro-maklerskie/emitenci/animator.html

Wykonywanie funkcji animatora emitenta polega na stałym utrzymywaniu na rynku giełdowym ofert kupna i sprzedaży akcji przy zachowaniu określonego procentowego spredu. Dzięki tej usłudze zwiększa się liczba zleceń obecnych w karnecie, a przez to zachęca się innych uczestników rynku do zawierania transakcji. Szczególnie jest to istotne dla małych i średnich spółek notowanych na GPW.
  • Re: NOTOWANIA Autor: ~Xx [185.186.153.*]
    No właśnie ktoś wyjaśni. Mają duża wartość księgowa ale kapitalizacja spada, dlaczego nie zarabiają?
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.