• Nie panikować Autor: ~PEO [31.60.90.*]
    Przestańcie panikować i sprzedawać bo sami zbijacie kurs i robicie nagonke jeszcze wczoraj mieliśmy 163.. korekta korektą, ale pieniądz lubi ciszę trzeba cierpliwości dużo cierpliwości i stabilizacji. Jak leje się krew to inni kupują. Nie oddawajmy naszych akcji grubym bo oni na to czekają żeby obłowić się po zniżonym kursie, podczas paniki i nagonki pod spadki
  • Re: Nie panikować Autor: ~Bafet [91.224.144.*]
    To tak nie działa. Moim zdaniem zbijają skutecznie grubi, a drobnicy na każdym otwieranym nowym poziomie uruchamiają się SL. Poza tym, część ludzi chce jeszcze wyciągnąć jakikolwiek zysk. Niestety nie sprawdził się scenariusz ulicy zdobywania poziomu 200. Nie taki był game plan fundów. Schade
  • Re: Nie panikować Autor: ~PEO [31.60.90.*]
    Tak, ale pojawił się komunikat PZU odnośnie sprzedaży Peo i Aliora i nie ma nic konkretnego o Peo jeśli chodzi o sprzedaż, wręcz przeciwnie. W informacji mowa jest o możliwości zbycia Aliora i nawet wspomniania jest kwestia zakupu przez Peo badz PKo BP. Drugim tematem jest też fuzja Peo z Aliorem dla umocnienia pozycji na rynku i zbliżenia się do PKO BP. Myślę, że nie ma co panikować bo nie ma konkretu odnośnie sprzedaży Peo przez PZU a reszta informacji składnia się ku korzyściom dla Pekao
  • Re: Nie panikować Autor: ~Bafet [91.224.144.*]
    Pełna zgoda co do jednego - PEO to fundamentalnie świetna spółka, obecnie przeceniona o blisko 50% (simple wall street wycenia fair value na 270 pln). Natomiast grubi maja interes w zbijaniu ceny, być może i technicznie wyszło im z Excela że czas pozbyć się pewnych pakietów akcji, idą wakacje, trzeba pokazać półroczne wyniki, a potem Aruba, Seszele etc.
    Dla ludzi poważnie traktujących inwestycje w giełdę, to może być okazja na dobranie waloru w dobrej cenie. Jak zejdzie poniżej 140 zacznę podstawiać koszyczek.W trudnej sytuacji jest wielu, którzy planowali wejść na krótko pod dywidendę, zawiśli na poziomie 180+, nie odbiło się, a pieniądze są im potrzebne.
  • Re: Nie panikować Autor: ~vSzemkel [32.112.179.*]
    Tak, tak, ja tak myślałem 20 lat temu, a potem zostałem na dużych stratach latami.
    Na Wig20 powyżej 2000 nie wracam tu.
  • Re: Nie panikować Autor: ~TotalnaZwała [83.20.229.*]
    Jednak panikujcie.
  • Re: Nie panikować Autor: ~od1993 [77.254.76.*]
    macie tu perspektywe loserow co przydrogo kupili i nie rozumiecie punktu widzenia tych co kupowali kiedy trzeba czyli ok 100 zl a teraz banki beda mialy sie tylko gorzej procesy frankowiczow tych co juz splacili na to nie ma jeszcze rezerw ci co brali w euro tez wystapia o kredyt zerowy bez odsetek bo umozliwia im to tsue tak samo jak frankowicza kolejne 20 mld dla bankow w plecy i kolejne rezerwy
  • Re: Nie panikować Autor: ~jasper [89.64.42.*]
    Myślę, że ktoś kupił po te 100 zł to powinien żałować że nie sprzedał po 190, jak była taka możliwość, a nie wywalać teraz. 
    Nie wiem do ilu jeszcze spadnie, ale wiem, że nie ma fundamentalnych przyczyn tych spadków, jest po prostu korekta i zbieranie papierów od niecierpliwych.
  • Re: Nie panikować Autor: momotaro [81.190.129.*]
    • Nie ma fundamentalnych podstaw do spadków? Stopy procentowe za rok na 90 procent będą niższe to wystarczy aby kursy banków leciały w dół. Giełda zawsze wyprzedza przyszłość.
  • Re: Nie panikować Autor: ~jasper [89.64.42.*]
    Stopy procentowe, to tylko jeden z czynników. Na razie, do końca roku raczej się nie zmienią, a bank prowadzi świetnie prosperujący biznes, z wysoką zyskownością, C/Z = 6,1, i relatywnie małym ryzykiem. Wypłacił dobrą dywidendę, oczywiście jak ktoś nie kupił akcji powyżej 170, i jak dotąd pokazuje dobre wyniki, co skończy się prawdopodobnie wysoką dywidendą w przyszłym roku.
    Nie namawiam tutaj nikogo na kupno Pekao, wyrażam tylko moją prywatną opinie, która nie jest obiektywna.
  • Re: Nie panikować Autor: ~Inwestor [109.37.159.*]
    Niższe stopy = więcej kredytów, mniejsze lokaty, brak wakacji kredytowych. Jak widać są też plusy :)
[x]
PEKAO -0,89% 235,10 2026-05-07 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.