• Esotiq koniec promocji Autor: ~inwestor [163.116.189.*]
    Panie z zarządu powiedziały że będzie coraz mniej promocji i wyprzedaży bo poziom zapasów jest optymalny.
    Nie wiedziałem że odnosi się to też do akcji, kto miał to sprzedał a teraz można kupować po normalnej cenie.
    Sezon wysoki się zaczyna więc na wyprzedaż trzeba bedzie poczekać do jesieni..
    Za tydzień wyniki za maj, baza bardzo niska więc niewiele potrzeba aby było dużo lepiej.
    Pod koniec czerwca decyzja o dywidendzie więc akurat jesli wypłaca to się dokupi akcji na wyprzedaży jesiennej.

• Re: Esotiq koniec promocji Autor: ~CIASNYBOLEK [5.173.198.*]
    przypominasz naganiacza, po 50, 100 itd. spółka jest coraz droższa i jej atrakcyjność spada. prędzej południe do 29-33 niż do 55
    naganianie może pomóc, ale kto chce być leszczem?
  • Re: Esotiq koniec promocji Autor: ~Trader [185.39.161.*]
    każdy widzi co chce widzieć. ale sytuacja na papierze przypomina tą z roku 20tego kiedy szedł z 5 na 65zł
  • Re: Esotiq koniec promocji Autor: ~inwestor [163.116.189.*]
    Dnia 2024-06-03 o godz. 19:05 ~Trader napisał(a):
    > każdy widzi co chce widzieć. ale sytuacja na papierze przypomina tą z roku 20tego kiedy szedł z 5 na 65zł

Nie mogę się nie zgodzić z wyjątkiem daty , nie w 2020 a w 2021. Ale to drobiazg .
    Nawet nie pamiętałem że Esotiq był min 5,68 i obroty poniżej 10zł były spore więc wzrost był ponad 10 razy...

Ci co wtedy kupili a pewnie tacy są to dziś piją szampana.
  • Re: Esotiq koniec promocji Autor: ~jarek [193.28.84.*]
    Ktoś ladnie kupil na otwarcu z lewej 25000 po 45
  • skup Autor: ~inwestor [163.116.189.*]
    Powrócili do skupu od razu po ogłoszeniu wyników ale już wczoraj prawie nic nie kupili.
    Wobec tego umówili się pewnie i kupili wiekszą paczkę , tak przypuszczam że dzisiaj to też skup i być moze od Lamurii która zamiast dokupować to się pozbywała w zeszłym roku.
    W każdym razie potwierdza się to co panie z zarządu mówiły w kwietniu - skup będzie kontunuowany.
    Jeśli na dzisiejszym zakupie nie skończą no nie widze szans na korektę po ostatnim wzroście.
  • Re: skup Autor: ~Fan [178.21.154.*]
    Dzisiejsza transakcja na ponad 1 mln zł musiała być umówiona, nikt nie ładuje takich wolumenów w arkuszu ot tak. Co nie zmienia faktu, że się w końcu zaczęło dziać. I dobrze. Zobaczymy co dalej.
  • Re: skup Autor: ~jarek [193.28.84.*]
    Dobra spolka ale malo plynna.
  • Re: skup Autor: ~PremierMateusz [89.64.8.*]
    Chyba jakiś fundzik wchodzi na pokład, bo spokojnie zbierają po każdej cenie na razie.
    Transakcja umówiona, ale podmiot który skupuje ten sam.

No nie do konca..
    Jakby zbierali to by było troche wyzej ponad 46
  • Re: skup Autor: ~inwestor [163.116.189.*]
    Dnia 2024-06-05 o godz. 12:28 ~jarek napisał(a):
    > Jakby zbierali to by było troche wyzej ponad 46

Ale dyskusja się zrobiła. Ja się zgadzam z Premierem bo tutaj najstarszy i ma największą wiedzę. Co się dzieje każdy widzi :
    - ktoś większy zbiera ale nie szarpie się z ceną bo po prostu chce skupić a nie tylko podbić cenę
    - spółka sama skupuje i ja obstawiam że dziś to spólka skupiła a wnioskuje to z tego ze nie było jej zleceń z rana
    Wniosek - będzie dobrze bo nikt nie pcha się do tak niskopłynnych spółek żeby zamrozić gotówkę na lata. Tylko doskonale wie że spólka da bardzo dobrze zarobić.
    Moje wnioskowanie to żadne naganianie bo tu nikt przypadkowy nie kupuje. To nie spekulacyjny papier, przynajmniej na razie.
    Wydaję mi sie ze to spolka sama to kupila po45 a nie fundusz a moze sie myle za kilka dni będzie wiadomo co pokaże emitent.
  • Re: skup Autor: ~mafiija [31.61.167.*]
    zrobią z esotiq drugie LPP :)))))))))))
  • Re: skup Autor: ~Fan [178.21.154.*]
    tu pewnie jeszcze będzie bujało.

Za chwilę mogą zrobić zjazd do np. 40 zł, zeby postraszyć i zebrać więcej akcji na tych poziomach. Nie jest wcale powiedziane, że już będzie bez przerw rosło. Generalnie już sporo narosło, więc nawet i teraz (i patrząc po wskaźnikach) korekta się moze pojawić.

Natomiast każdy obserwuje to co się dzieje i może samemu sobie odpowiedzieć, czy to dobry, czy zły prognostyk.
    Widać że emitent sam skupuje.
[x]
ESOTIQ 0,00% 31,80 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.